• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۱۳۳۵
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۵
مرکزی » اقتصادی

پرداخت سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار سوبسید پنهان در بخش انرژی

رییس سابق سازمان انرژی اتمی: در ایران سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار سوبسید پنهان در بخش انرژی پرداخت می‌ شود.

پرداخت سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار سوبسید پنهان در بخش انرژیبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رییس سابق سازمان انرژی اتمی ایران در جشنواره دانش آموزی و دانشجویی انرژی وابسته به سومین کنفرانس ملی انرژی که در موسسه آموزش عالی انرژی ساوه برگزار شد گفت: باید در مدیریت بخش انرژی از بخشی نگری پرهیز و وحدت فرماندهی در بخش انرژی شکل گیرد.
دکتر علی اکبر صالحی افزود: در ابتدای انقلاب جمعیت دانشجویی بسیار کم بود و امروز جمعیت دانشجویی کشور به حدود چهار میلیون رسیده است که با ۱۷۵ هزار دانشجوی ابتدای انقلاب قابل مقایسه نیست.
وی با بیان اینکه انرژی یک موضوع چند وجهی است، گفت: انرژی عامل محرک اقتصاد است و اگر امروز نباشد اقتصاد با مشکل مواجه می‌شود. وجود مخازن مشترک بین ایران با سایر کشور‌ها وجهه سیاسی و حقوقی انرژی را نشان می‌دهد. منابع انرژی نیز متفاوت است که در سبد انرژی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی افزود: برخی نظریه پردازان معتقدند دوستی‌های سنتی آمریکا در منطقه خاورمیانه که انرژی خیز است به مرگ طبیعی می‌میرند. منطقه خاورمیانه سهم بالایی در انرژی فسیلی دنیا دارد و، چون امنیت انرژی برای آمریکا مهم است لذا گرایش و توجه آمریکا به خاورمیانه بدلیل امنیت انرژی بیشتر شده است. البته امنیت رژیم صهیونیستی نیز برای آمریکا در خاورمیانه مهم است و دوستی‌های آمریکا در منطقه به این دو دلیل با مرگ طبیعی می‌میرند.
وی افزود: آمریکا برای حفظ هیمنه خود باید رقیب اقتصادی خود که کشور چین است و رقیب نظامی که همانا روسیه است را مهار کرده و از سر راه بردارد. آمریکا باید گلوگاه‌های اقتصادی کشور چین را مهار کند و در مقابل توان نظامی روسیه ایستادگی کند.
رییس سابق سازمان انرژی اتمی ایران افزود: تحولات جهانی تاثیر زیادی بر حوزه انرژی دارد که نظیر آن تحولات اوکراین بود که پویایی قیمت‌ها را در برداشت و حتی ممانعت از صدور گاز برخی کشور‌ها از دیگر پیامد‌های تحولات سیاسی در حوزه سیاسی انرژی است و این تحولات موجب می‌شود که بررسی ابعاد مسئله انرژی، برخلاف ظاهر ساده اش، امری پیچیده و دشوار شود و تصمیم گیری مقتضی در این حوزه دشوارتر خواهد بود و تعیین سبد انرژی آمیخته با تحولات سیاسی سخت می‌شود.
وی افزود: صدور انرژی به عنوان کالای خام یک امر عقلایی نیست و نباید به دنبال نفت فروشی باشیم پس نباید نفت را به صورت خام صادر کرد یا بیگدار استفاده کرد باید به فکر تمام شدن آب و نفت باشیم و مصرف بهینه و درست را در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: کشوری نظیر آلمان با مصرف یک لیتر نفت، ۱۴ دلار، ترکیه با یک لیتر هفت دلار و ایران حدودا پنج دلار کالا تولید می‌کند به عبارتی در کشور ما این ماده حیاتی هدر می‌رود و میزان تولید کالای متاثر از نفت به نسبت سایر کشور‌ها بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه براساس آمار سال ۲۰۱۸ ایران بیشترین سوبسید پنهان در انرژی را پرداخت کرده که ۲۳ درصد بوده است، گفت: سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار سوبسید پنهان پرداخت می‌کنیم.
دکتر صالحی افزود: ایران در راندمان و استفاده بهینه از انرژی وضعیت بسیار بدی دارد. افت انرژی در خطوط انتقال نیرو و پست‌های توزیع برق به دلیل قدمت بالا و فرسودگی خطوط از مهمترین دلایل شکل گیری چنین وضعیتی است.
وی با بیان اینکه باید بجای مدیریت عرضه انرژی، تقاضای انرژی را مدیریت کرد، افزود: با وجود تولید روزانه یک میلیون متر مکعب گاز در روز، چون مدیریت عرضه صورت نگرفته همچنان با مشکل مواجه هستیم. باید در مدیریت بخش انرژی نگاه جدیدی شکل گرفته، از بخشی نگری پرهیز و وحدت فرماندهی در بخش انرژی شکل گیرد، بخش خصوصی تقویت و مقررات بالادستی اعمال شود و در راستای وحدت فرماندهی، شورای عالی انرژی ادغام شود.
مدیر کل هماهنگی هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان و انتظامی اعضای هیأت علمی وزارت علوم نیز گفت:
حجت‌الاسلام سید ابراهیم حسینی اظهار کرد: حفظ و نگهداری صلح و امنیت اولین هدف تاسیس سازمان ملل است تا اقدامات موثر دسته جمعی به منظور ممانعت از وقوع تهدیدی برای صلح و تجاوزگری صورت گیرد.
وی بیان کرد: بهره گیری از انرژی هسته‌ای بابا برای گسترش تحقیقات و استفاده از صلح آمیز در سدسازی و صنایع است که ملت ایران بدلیل زیاده خواهی‌های سران سلطه میخواهند از این حق مسلم به بهانه ساخت بمب اتم محروم کنند در حالیکه نظام اسلامی مقید به استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است.
امام جمعه سابق ساوه گفت: کار علمی همراه با همبستگی و هم افزایی در عمل به بیانیه کام دوم انقلاب توطئه سران سلطه را خنثی کرد.
دبیر کنفرانس نیز گفت: این همایش‌ها با هدف تعامل نزدیک جوانان و نوجوانان با مقوله‌ی انرژی برگزار می‌شود و قصد داریم با ارایه ایده‌های نوین به سمت ارتقا و اگاهی نسل حاضر حرکت نماییم.
دکتر یاسی افزود: در بخش مجازی این این کنفرانس که به صورت محدود برگزار شد، از ایده‌های متفاوت دانش آموزان و دانشجویان استفاده شد و نتایج آن به این کنفرانس اورده شده است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)