• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۳۹۰۱
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۸
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
کارشناس بازار سرمایه:

بازتر شدن دامنه نوسان بازار، موجب روان‌تر شدن معاملات و کارایی بیشتر بازار

کارشناس بازار سرمایه درباره بازتر شدن دامنه نوسان بازار گفت: اگر دامنه نوسان بازتر شود معاملات روان‌تر، کارایی و شفافیت بازار بیشتر و به عمق بازار کمک کرده و نگرانی سهامداران را از بین می‌برد.

بازتر شدن دامنه نوسان بازار، موجب روان‌تر شدن معاملات، کارایی و شفافیت بیشتر بازار میشودبه گزارش خبرنگار حوزه بورس خبرگزاری صداوسیما به نقل از بازار سرمایه (سنا)، محمدرضا امامی در ارزیابی محدودیت دامنه نوسان گفت: از سال ۱۳۸۰ به بعد دامنه نوسان کشور بنا به هر دلیلی همچون فشار‌های خبری و یا تنش‌ها به صورت متقارت و یا نامتقارن دچار تغییرات شدید شده و نوساناتی را در بازار ایجاد کرد و سازمان بورس و اوراق بهادار هم همانند دیگر بورس‌های دنیا دامنه نوسان را متقارن و یا نامتقارن اعلام کرده است.

او افزود: با توجه به جوان بودن بورس کشور و اینکه نسبت به بورس دیگر کشور‌های دنیا در حالت بلوغ خود قرار دارد، باید دامنه نوسان باز شود، زیرا ایران محدودترین دامنه نوسان را در بین بورس‌های دنیا دارد.

به گفته این کارشناس بازار؛ نظر پیشنهادی فدراسیون جهانی بورس‌ها و بورس‌های بین المللی این است که بازار‌های سهام باید کارا باشند. بنابراین، یکی از قواعد و اصول بازار، کارا بودن و شفافیت زیاد آن‌ها است و تا حد امکان باید با ساز و کارهایی، مانع ضرر و زیان و روند‌های رشد نامتقارن شد.

او عنوان کرد: کارایی و شفافیت باعث می‌شود سهامداران دچار زیان نشده و بازار سرمایه کارایی لازم را داشته باشد.

امامی در ادامه اظهار کرد: دامنه نوسان کشور شبیه ارز ۴۲۰۰ تومانی شده، زیرا محدودیت دامنه نوسان زمینه‌ساز فساد و رانت است. به عنوان نمونه افراد به کمک این محدودیت برای بسیاری از سهم‌ها صف خرید تشکیل داده و به یکباره و به صورت دسته‌ای به سمت صف فروش حرکت می‌کنند. همین موضوع با ایجاد هیجان کاذب در جمع سهامداران به منفی شدن بازار دامن می‌زند.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این موضوع فشار مضاعفی را به بازار و سهام وارد کرده و بازار را از حالت تعادل خارج می‌کند. در نتیجه اگر دامنه نوسان باز باشد شدت صف خرید و فروش‌ها تا حد زیادی از بین رفته و رانت و فساد و هیجان در بازار وجود نداشته و بازار کاراتر می‌شود.

امامی توضیح داد: اگر دامنه نوسان باز باشد اصلاحات با سرعت بیشتری انجام شده و سهامدار، معامله‌گر و سرمایه گذار با راحتی خیال به بازار سرمایه وارد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه طی سال‌های گذشته، سرمایه‌گذاران و فعالان بازار سهام به محدود بودن دامنه نوسان عادت کرده‌اند و ممکن است با باز شدن دامنه، دچار نوسان شوند و هیجان به بازار تشدید شود، اما چاره‌ای نیست و باید این اتفاق بیفتد و بهترین راه حل این است که دامنه به مرور و به آرامی باز شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: ایجاد صف‌های خرید و فروش، اصلاح‌های طولاتی‌مدت، کاهش نقدشوندگی در سهام و از بین رفتن کارایی بازار سرمایه از محدود بودن دامنه نوسان نشات گرفته و سرمایه‌گذار را خسته می‌کند، اما اگر دامنه نوسان بازتر شود معاملات روان‌تر، کارایی و شفافیت بازار بیشتر و به عمق بازار کمک کرده و نگرانی سهامداران را از بین می‌برد.

امامی در پایان تاکید کرد: بهتر است دامنه نوسان پله‌ای و به صورت کاملا آرام باز شود تا سرمایه‌گذاران به آن عادت کرده و تحلیل‌های خود را براساس آن پیش ببرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انجام ۷۵ درصد ترانزیت ریلی کشور از مرز سرخس
پیشرفت‌های ایران در حوزه پزشکی پس از انقلاب اسلامی اعجاب برانگیز بوده است
پس لرزه‌های ارتباط پرونده اپستین با ترکیه
وزش باد شدید با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت در استان مرکزی
ارتقای خدمت‌رسانی پزشکی قانونی با افتتاح چندین طرح در کشور
بررسی آخرین وضعیت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید
شتاب‌گیری در اجرای طرح مسکن استیجاری
افتتاح ۱۴ واحد مسکونی و الحاق ۲ شهرک جدید به شهر میامی
ورزشکار زنجانی در اردوی تیم ملی کبدی
بهره برداری از کشتارگاه کویر طیور خوسف
تجدید میثاق کارکنان دارالقرآن الکریم با آرمانهای امام (ره)
طرح توسعه میدان گازی توس در سرخس به بهره برداری رسید
اخبار ۱۲۰ ثانیه؛ چکیده مهم‌ترین‌ها اخبار ایران و جهان ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
فوتبال ایران جزو سه کشور برتر قاره آسیا است
معارفه مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان
آمادگی سامانه‌های حمل ونقل عمومی برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
کمینه و بیشینه دمای بیستم بهمن ماه در سمنان
۳۴ طرح صنعتی در مازندران به ثمر نشست
اعلام اسامی منظم‌ترین شرکت های هواپیمایی کشور
ایران صدایمان را می شنود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)