• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۶۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
وزیر ارشاد

پیش از قانون، به تغییر بینش و فرهنگ در موضوع جمعیت نیاز داریم

وزیر ارشاد در گردهمایی تخصصی فعالان عرصه جمعیت گفت: پیش از قانون، به تغییر بینش و فرهنگ در موضوع جمعیت نیاز داریم.

پیش از قانون، به تغییر بینش و فرهنگ در موضوع جمعیت نیاز داریمبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در گردهمایی تخصصی فعالان عرصه جمعیت سراسر کشور افزود: در مرحله نخست اگر بخواهیم به مقوله افزایش جمعیت از منظر ابعاد سیاسی و بین‌المللی نگاه کنیم این مقوله یکی از ارکان جدی قدرتمندتر شدن کشور‌ها در زمینه‌های مختلف محسوب می‌شود به همین دلیل هیچ قدرت بزرگ جهانی را در تاریخ سراغ ندارید که جمعیت انبوهی نداشته باشد و این موضوع مسئله‌ای عینی است.
وی با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری درباره افزایش جمعیت اضافه کرد: بیش از ۱۱ سال رهبری در مناسبت‌های مختلف، دغدغه‌های خودشان در خصوص «جمعیت» را مطرح می‌کنند که بدون شک این دغدغه مندی ایشان حکایت از اهمیت بسیار بالای پرداختن به مقوله افزایش جمعیت دارد.
وزیر ارشاد ادامه داد: متاسفانه جامعه ایران به لحاظ رشد جمعیتی از شرایط مناسبی برخوردار نیست و در آستانه وضعیت هشدار برای ورود به مرحله خطرناک کاهش جمعیت است.
اسماعیلی تصریح کرد: بدون تردید مهمترین عامل تحقق نیافتن مطالبات درخصوص افزایش جمعیت کشور مشکلات و مسائل فرهنگی است و باید دغدغه‌مندان و فعالان جبهه فرهنگی جهادگونه وارد میدان شوند تا بتوانیم در مسیری دشوار و پر پیچ و خم بر تمامی مشکلات غلبه کنیم.
وی گفت: با وجود چالش‌های گوناگون، همچنان معتقدم می‌توان با تدوین برنامه‌ای ۱۰ ساله، عقب ماندگی‌های مرتبط با حوزه جمعیت را جبران کرد، البته برای دستیابی به این مهم باید همه نهاد‌ها با بهره گیری از همه ظرفیت‌های مردمی در کنار یکدیگر جهادگونه وارد عرصه شوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکیدکرد: مجموعه وزارت فرهنگ تلاش می‌کند وظایف قانونی اش در حوزه جمعیت را به بهترین شکل ممکن به سرانجام برساند و قبل از آنکه الزام قانونی بخواهد مسائل حوزه جمعیت را برایمان مشخص و تثبیت کند، باید بتوانیم با اقدامات گسترده در خصوص فرهنگ سازی، ارزش والای خانواده را به جایگاه مطلوب در جامعه برسانیم.
اسماعیلی گفت: وزارت ارشاد هیچ مشکل پشتیبانی و حمایتی درخصوص وظایف قانونی اش در حوزه جمعیت ندارد و تمامی امکانات وزارتخانه در معاونت‌های مختلف در خدمت فعالان و دغدغه‌مندان حوزه جمعیت قرار خواهد گرفت.
وی افزود: وزارت ارشاد در موضوعات «جمعیت» شبکه آموزشی وسیعی دارد، به عنوان مثال در نمایشگاه کتاب امسال به آثار مرتبط با موضوع جمعیت و فرزندآوری محیط مشخصی اختصاص داده شده است و تلاش می‌کنیم که از این دست اقدامات فرهنگی در مقوله جمعیت گسترش بیشتری یابد.
همچنین در این گردهمایی دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ گفت: پیش‌فرض ما در وزارت فرهنگ این است که مسئله جمعیت، حول محور فرهنگ شکل گرفته است و نمی‌توان انتظار داشت که تنها با حل شدن مسائل اقتصادی، مشکل جمعیت حل شود، در نتیجه اقتصاد، اولویت اول در حل مسئله نیست بلکه فرهنگ، فوریت حل مسئله است.
عاطفه خادمی افزود: امروز مشکل جمعیت باید به مسئله‌ای مردمی بدل شود و در این خصوص حلقه‌های میانی مردم فعال شوند، برای پیشبرد این کار سیاست آن است که ظرفیت مردمی بیش از پیش در مسئله جمعیت، فعال شود. ما در وزارت فرهنگ میزبان همه طرح‌های تخصصی و حرفه‌ای در حوزه فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی هستیم.
گردهمایی تخصصی فعالین عرصه جمعیت سراسر کشور با همکاری کارگروه جمعیت و خانواده وزارت ارشاد اسلامی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی تهران برگزار شد و در این مراسم انسیه خزعلی معاون امور زنان ریاست جمهوری و مهمانانی از وزارت ورزش و جوانان، مجلس شورای اسلامی و سایر نهاد‌ها حضور داشتند و با فعالان حوزه جمعیت به تبادل نظر پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طلای سرخ در خدابنده
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)