• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۹۱۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
سیاسی » دولت
در آیین بهره‌برداری همزمان از ۸۲ پروژه صنعتی و عمرانی:

رئیسی: تصور شده منطقه آزاد، محلی برای واردات کالا است

رئیس جمهور گفت: فلسفه وجودی مناطق آزاد در برخی از مقاطع مورد کم توجهی و بی توجهی قرار گرفته و تصور شده که منطقه آزاد، منطقه‌ای برای واردات کالاست؛ در حالی‌که منطقه آزاد منطقه‌ای در جهت تولید و صادرات است.

رئیسی: تصور شده منطقه آزاد، محلی برای واردات کالا استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ، آقای سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در آیین بهره‌برداری همزمان از ۸۲ پروژه صنعتی، عمرانی و کشاورزی شورای عالی مناطق آزاد، تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی با تشکر از تمامی دست‌اندرکاران اجرای این پروژه‌ها ابراز امیدواری کرد که این طرح‌ها و اقدامات اجرا شده در جهت تولید، اشتغال و کارآفرینی با محوریت علم و فناوری برای مردم برکات زیادی داشته باشند.

رئیس جمهور افزود: فلسفه تاسیس مناطق آزاد تجاری این است که از ظرفیت‌های موجود در جهت تولید، اشتغال و فعالیت‌های اقتصادی نهایت بهره گرفته شود. این هدف در برخی مقاطع مورد بی‌توجهی قرار گرفته و بعضی از این مناطق تبدیل به جایگاهی برای واردات شدند در حالی که این مناطق بهترین فرصت برای صادرات هستند.

آقای رئیسی برخورداری از استاندارد و کیفیت بالا را از ویژگی‌های ضروری محصولات تولیدی در مناطق آزاد عنوان و تاکید کرد: گزارش‌های ارائه شده نوید این را می‌دهد که مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به فلسفه اصلی خود یعنی تولید، اشتغال، کارآفرینی و جذب سرمایه نزدیک شده‌اند.

رئیس جمهور گفت: سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و افزایش بهره‌وری دو شرط اساسی رشد اقتصادی هستند؛ هر اقدامی در جهت افزایش بهره‌وری و سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی باید مورد توجه مناسب قرار گیرد.

آقای رئیسی میدان دادن به بخش خصوصی برای حضور فعال در عرصه اقتصادی کشور را ضروری دانست و تصریح کرد: حضور بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ در اقتصاد از گام‌های موفقی است که باید تقویت شود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه میدان دادن به بخش خصوصی از وظایف دولت است، اظهار داشت: هدایت، نظارت و حمایت سه وظیفه دولت در راستای هماهنگ‌سازی بخش خصوصی با اقتصاد است. باید به فعالیت‌های مولد در کشور میدان داد و موانع سرمایه‌گذاری در این زمینه را برطرف کرد.

وی با قدردانی از وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر دستگاه‌های اجرایی دخیل در تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، گفت: زمینه برای سرمایه‌گذاری و فعالیتهای اقتصادی باید بیش از پیش تسهیل شود و راه اندازی سامانه جامع صدور مجوزهای کسب و کار گامی موثر در این زمینه به حساب می‌آید.

رئیس جمهور خطاب به مدیران و روسای شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: تصمیمات شما نباید دچار پیچیدگی‌های اداری شود. متاسفانه در برخی ادارات و سازمان‌ها شاهد گرفتاری سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی به اینگونه موانع هستیم. این روند به نحوی است که هم مدیران را خسته می‌کند و هم سرمایه‌گذار را از سرمایه‌گذاری پشیمان می‌کند. در مناطق آزاد نباید چنین پیچیدگی‌ها یا روندهای اداری فرسایشی را شاهد باشیم.

آقای رئیسی با اشاره به گزارش ارائه شده در مورد اشتغال هشت هزار نفر در طرح‌های افتتاح شده امروز گفت: در سال مزین به شعار «تولید، اشتغال‌آفرین، دانش‌بنیان» شنیدن چنین خبرهایی مایه خوشحالی است.

رئیس جمهور به ضرورت استفاده از نیروهای بومی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: فعالیت مناطق آزاد عموما در نزدیکی مرزها است. در مناطق مختلف کشور نیروهای کارآمد و تحصیلکرده بسیاری داریم که می‌توان از آنها در طرح‌ها و پروژه‌ها بهره گرفت، اما اولویت‌ جذب در هر منطقه با نیروهای کارآمد و بومی باشد.

آقای رئیسی با اشاره به اختیارات قانونی روسای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: در کنار هر اختیار و حقی که به مدیران داده می‌شود، باید پاسخگویی نیز وجود داشته باشد و هر مدیر باید نسبت به تکالیف و وظایفی که بر عهده دارد، پاسخگو باشد.

رئیس جمهور اقدامات و طرح های اجرا شده در زمینه‌های انرژی و کشاورزی را در مناطق آزاد برای کشور ضروری دانست و تصریح کرد: عمده طرح‌های انجام شده هم مصرف داخلی دارد و هم فرصت‌های صادراتی ایجاد کرده است.

آقای رئیسی به نقش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در گسترش ارتباطات با همسایگان اشاره کرد و گفت: گسترش تعاملات با منطقه اوراسیا برای کشورمان جایگاه مهمی دارد، لذا اقدامات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این منطقه می‌تواند زمینه افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه را فراهم کند.

رئیس جمهور اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه جایگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید با توجه به اقتضائات روز بازتعریف شود.

آقای رئیسی بر ضرورت علمی، فناوری پایه و دانش‌بنیان بودن پروژه‌های انجام شده در کشور تاکید کرد و گفت: ضمیمه کردن دانایی‌ها به توانایی‌ها می‌تواند به انجام کارهای ماندگار در کشور منجر شده و زمینه افزایش تولید و گسترش صادرات را نیز فراهم کند.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تاکید کرد: ایجاد اشتغال و افزایش صادرات منافاتی با صنعت گردشگری در این مناطق ندارد.

پیش از سخنان رئیس جمهور آقای سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گزارشی از اقدامات این شورا در سال ۱۴۰۰ ارائه کرد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ در مناطق آزاد ۳۶ هزار میلیارد تومان و در مناطق ویژه اقتصادی ۶۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده که ۹۰ درصد آن توسط بخش خصوصی بوده است.

همچنین دکتر احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد نقش مناطق آزاد در اقتصاد کشور گفت: مناطق آزاد در ماه‌های اخیر از دروازه‌های واردات به سمت سکوهای صادرات سوق یافته‌اند. این مناطق نقطه تماسی برای اقتصاد ایران و سرمایه‌گذاری خارجی هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
از رئیسی بیسواد که البوطی را الطوطی میگه و سواد اقتصادی و مدیریتی ندارد جز این انتظاری نیست
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)