• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۳۵۶۹
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

عملکرد سامانه تی تک بعد از ۹ سال

سامانه تی تک، سامانه ای است که حدود ۹ سال از ابلاغ آن می گذرد، اما هنوز کامل اجرایی نشده است.

عملکرد سامانه تی تک بعد از ۹ سالبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر مرتضی خاتمی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در برنامه میز اقتصاد امروز که به عملکرد سامانه تی تک اختصاص داشت در پاسخ به این سوال که قانون چه چیزی دید که بحثی را به عنوان سامانه تی تک مطرح کرد و کدام قوانین از اجرای سامانه ای به عنوان تی تک پشتیبانی می کند، گفت: مثل همه نظام های آماری در مورد بحث دارو و تجهیزات هم ما به یک نظامنامه آماری نیاز داریم که باید متکی به قانون باشد.

وی افزود: این نیاز وقتی که احساس شد، در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۹۳ توسط شورای عالی امنیت ملی ضوابطی ابلاغ شد چون در سامانه تی تک که امروز مورد بحث است علاوه بر دارو مواد خوراکی، آشامیدنی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی، گستره وسیع تری هم دارد و از طرفی هم به سامانه جامع تجارت مرتبط می شود، بنابراین کاملا با بحث امنیت غذایی و امنیت ملی گره خورده است .

آقای دکتر بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و داروی کشور هم گفت: شبکه تامین و توزیع دارو در کشور شبکه بسیار مهمی است که تامین و توزیع اقلام دارویی با سایر کالاها یک فرق اساسی دارد اینجا با هزاران کالا و قلم کالا دارو، تجهیزات پزشکی، مکمل و مواد آرایشی بهداشتی سر و کار داریم که درخصوص دارو حتی کمبود یک قلم از اینها ممکن است جان هزاران نفر را به خطر بیندازد.

وی افزود: بحث مهمی که درخصوص دارو و اقلام پزشکی وجود دارد، این است که ما ذخیره راهبردی در کشور داریم، منتهی این ذخیره راهبردی کار دولت نیست یعنی دولت روی آن سرمایه گذاری نکرده و در اختیار بخش های نیمه خصوصی و یا خصوصی قرار گرفته است و دولت می تواند با برنامه ریزی در این خصوص تامین داروی مردم را به عهده بگیرد.

رئیس سازمان غذا و داروی کشور تاکید کرد: تی تک قسمت مردمی و عمومی دارد و یک قسمت حاکمیتی دارد قسمت مردمی اش خیلی جالب است هم شما و هم مردم بدانند همان برچسب اصالتی است که روی همین کالای سبدمحور الصاق شده، این برچسب سلامت چند کد مختلف دارد که از این کدهایی که روی برچسب می بینیم کد 20 رقمی یو آی دی است این کد 20 رقمی در واقع همان کد شناسه رهگیری است.

آقای پدرام اصلانی فرد، کارشناس فناوری اطلاعات سلامت هم بیان کرد: در حوزه تجهیزات می توانیم بگوییم ما کنترل اصالت را نداریم و مصرف کننده نهایی کالایی که دریافت می کند نمی تواند نسبت به اینکه این کالا از مبادی رسمی وارد شده یا از مسیر قاچاق وارد کشور شده، اطمینان داشته باشد . این اطمینان را فعلا در حوزه تجهیزات تا زمانی که طرح تکمیل نشود نمی توانیم داشته باشیم.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: تجهیزات پزشکی در ثبت تی تک قرار ندارد و این، قطعا به جامعه آسیب وارد می کند.

اصلانی فرد، کارشناس فناوری اطلاعات سلامت تاکید کرد: در قسمت تامین کنندگان تجهیزات پزشکی زنجیره منظم داریم، واردکنندگان و تولیدکنندگان مشخص هستند، اما در قسمت انتهای زنجیره با یک بی نظمی کامل مواجه هستیم و دلیلش این است که ما مراکز عرضه مثل داروخانه همچنین مراکزی را برای حوزه تجهیزات پزشکی نداریم.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
قانون کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در انتظار اجرا
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ آبان ۱۴۰۴
هفته نهم فوتبال بوندس لیگا؛ باواریایی ها همچنان می تازند
اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر آذربایجان‌شرقی
رقابت ۲۵۰ ورزشکار جانباز در مسابقات تنیس روی میز کشور
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی استان در بروجرد
بازدیداستاندار قم از محل احداث نیروگاه خورشیدی در جاده قم به گرمسار
رزمایش ارزیابی آمادگی مولدهای برق اضطراری در مراکز حیاتی لرستان
معرفی برترین‌های مسابقات بومی محلی دختران بسیجی استان قم
پیروزی النصر با درخشش رونالدو
قهرمانی رقابت‌های منطقه ۶ جوانان کشور از آن پینگ‌ پنگ‌ باز قمی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)