امیر عبداللهیان:
بایدن رفتاری متفاوت از ترامپ در رفع تحریم ها نداشته است
وزیر امور خارجه در نشست امنیتی داووس گفت : بایدن رفتاری متفاوت از ترامپ در رفع تحریم ایران نداشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر عبداللهیان امور خارجه کشورمان در نشست امنیتی داووس گفت : بایدن رفتاری متفاوت از ترامپ در رفع تحریم ایران نداشته است.
وزیر امور خارجه کشورمان با بورگه برنده وزیرخارجه سابق نروژ و رئیس داووس دیدار و گفتگو کرد.
دیدار وزیر خارجه پاکستان با وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست داوس
آمریکا و ناتو جنگ هست، ما از گفتگو مذاکره سیاسی حمایت میکنیم. من تا کنون دوبار با آقای لاوروف صحبت کردم. با وزیر خارجه اوکراین صحبت کردم. همین هفته پیش به آقای لاوروف پیشنهاد دادم، گفتم ما آماده ایم در ایران میزبان دو طرف باشیم. جنگ باید متوقف شود. صحنههای آوارگان اوکراینی و این تراژدی انسانی قلب هر انسانی را به درد میآورد و من امیدوارم تلاشهای ما کمک کند به توقف جنگ و تمرکز بر راه حل سیاسی. ما رفتار مبتنی بر دبل استاندارد نداریم. اوکراین، افغانستان یا یمن؛ هرجا حقوق بشر نقض شود؛ هرجا جنگ و تجاوزی صورت گیرد ما مخالف آن هستیم و آن را محکوم میکنیم.
زکریا: آیا وزیر خارجه روسیه پیشنهادتان را پذیرفت؟ چون روسیه ظاهراً به هیچ وجه علاقهای به مذاکره ندارد. به جنگ ادامه میدهد و قلمرو بیشتری در خاک اوکراین تصرف میکند.
امیرعبداللهیان: میدونید آقای فرید زکریا مشکل کجاست؟ روسیه اوکراین را متهم میکند که به دنبال مذاکره و توقف جنگ نیست. اوکراین هم روسیه را به همین موضوع متهم میکند. ولی من فکر میکنم همه ما باید تلاش کنیم جنگ هرچه زودتر در اوکراین خاتمه پیدا کند و از مسیر گفتگوی سیاسی مشکلات بین روسیه و اوکراین، که تاثیرات عمیقی بر کل جهان میگذارد، برطرف شود.
زکریا: اجازه دهید درباره به اصطلاح توافق هستهای ایران، برجام، از شما سوال بپرسم. راب (رابرت) مالی، مقام آمریکایی که مسئول آن پرونده است، اخیراً گفت احتمال احیای توافق در بهترین حالت اندک است. شکننده ... تردید داشت که اصلا میسر شود. آیا با او هم نظرید که برقراری دوباره توافق هستهای ایران چندان محتمل نیست؟
امیر عبداللهیان: من هم مثل وزیر خارجه آمریکا، مثل آقای راب مالی در مقابل پارلمان کشورم با فشارهای زیادی مواجه هستم. آنها طیفی قوی در داخل دو کشور هستند که مخالف بازگشت به JCPOA هستند؛ به دلایل خاص خودشان. البته ما پیامهایی از آقای راب مالی و مقامات آمریکا تا عالیترین سطح، آقای رئیس (جمهور) جو بایدن دریافت میکنیم که قدری متفاوت از (با) مواضع رسانهای شان است. این (موضوع) را درک میکنیم. برای من قابل درک است که آقای راب مالی با نگاه به مسائل داخلی کشورش در سنا، در کنگره، چگونه باید صحبت کند. اما باید بگویم ما در رفت و برگشت به صورت None-paper، پیامهایی را از طریق اقای آنریکه مورا یا از طریق اقای بورل و گاهی از طریق بعضی وزرای خارجه در اروپا، در سطح منطقه، بین ما و آمریکاییها تبادل میشود. از ابتدای دور جدید گفتگوها برای بازگشت طرفها به JCPOA و تعهداتشان، جمهوری اسلامی ایران ابتکارات متعددی را روی میز گذاشته است. اخیراً ما ابتکار جدیدی روی میز گذاشتیم، اما احساس میکنیم آقای بایدن دچار بی تصمیمی شده است. امیدوار هستم که طرف آمریکایی واقع بینانه برخورد کند. موضوعاتی که برای ایران مهم است، مهمترین موضوع برای ما این هست: ما باید در بازگشت همه طرفها به JCPOA از منافع اقتصادی JCPOA برخوردار شویم. باید عوامل فشار حداکثری ترامپ از میان برداشته شود. این چیزی است که از ابتدای رقابتهای انتخاباتی آقای بایدن به آن اشاره کرده است. نمیتوان به JCPOA برگشت، اما ایران از منافع اقتصادی محروم بماند. نمیتوان به JCPOA برگشت، اما عوامل فشار حداکثری ترامپ باقی بماند. آقای بایدن باید یکی را انتخاب کند و باید تصمیم بگیرد. ما در رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار متعهد هستیم. برنامه هستهای ما تماماً صلح آمیز است. این طرف آمریکایی است که باید تصمیم بگیرد. ما پنجره دیپلماسی را باز نگه داشته ایم و امیدواریم درصورت داشتن نگاه واقع بینانه آمریکا (اگر نگاه آمریکا واقع بینانه باشد) به نقطه توافق برسیم. اما آقای فرید زکریا! باید بگویم با کمال تاسف، منافع ملی آمریکا توسط صهیونیستها به گروگان گرفته شده است. ادله زیادی در این رابطه وجود دارد.
زکریا:اجازه دهید درباره آنچه گفته میشود مساله اصلی است که مانع (پیشرفت گفتگوها) شده است، بپرسم: قرارگرفت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی. به نظرم این موضوع ظاهراً خارج از حوزه توافق هستهای است. به بیان دیگر ایران یا سپاه پاسداران اقداماتی انجام داده است که، درست یا نادرست، در این فهرست قرار گرفته است، اما ربطی به توافق هستهای ایران ندارد. پس چرا اجازه میدهید موضوع سپاه پاسداران در گفتگوهای توافق دخالت داده شود.
امیرعبدالهیان: من اگر به عنوان (درمقام) مسئول دستگاه دیپلماسی و تیم مذاکره در ایران بخواهم صادقانه بگویم چه چیزی اکنون باعث (موجب) مکث در مذاکرات شده است؛ ما نسبت به تضمینهای اقتصادی هنوز به نقطه اطمینان از طرف آمریکایی نرسیدیم (هنوز درباره تضمینهای اقتصادی طرف آمریکایی مطمئن نیستیم.) ما نسبت به اینکه آیا عامل فشارهای حداکثری ترامپ از میان برداشته میشود هنوز روی زمین و در عمل رفتار متفاوت از (با) رفتار ترامپ در موضوع JCPOA از آقای رئیس (جمهور) بایدن ندیدم. ببینید! نباید مسائل را تقلیل داد به یک موضوع. این موضوع FTO سطحی از گفتگوهای ما و طرف آمریکایی به صورت غیرمستقیم هست. اما قبل از این موضوعات مهمتری مانده است. وقتی میگوییم بازگشت به JCPOA یعنی فعالیت اقتصادی و تجاری طبیعی ایران.
خبر در حال تکميل است .....