• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۷۳۴۱
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۵
اجتماعی » محیط زیست

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:حل معضل ریزگرد نیازمند اجماع بین المللی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ما برای حل معضل گرد و غبار به اجماع کشورهای درگیر با این پدیده نیازمندیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:حل معضل ریزگرد نیازمند اجماع بین المللی استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شهریار حیدری امروز در گفتگو با برنامه بهارستان رادیو اقتصاد اظهارداشت: چند سالی است که کشور ما با پدیده گرد و غبار روبروست و در ابتدا در نوار غربی و جنوبی و بعد به مرور تا عمق کشور شاهد این پدیده هستیم، پدیده ای که امروز تمام سازمان‌ها و نهادهای دولتی و سمن ها آن را به عنوان یک خطر و مشکل جدی برای جامعه بشری تلقی می کنند.

وی با بیان اینکه علاوه بر منشا خارجی گرد و خاک ، اکنون بخشی از مناطق جنوبی کویری و مرکزی کشور نیز منشا گرد و خاک است،افزود: هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند خاک این مناطق را تثبیت کند یا مشکل را به تنهایی کاهش دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهارداشت: حتی اگر ما خودمان در داخل کشور خاک را تثبیت کنیم، درباره کشور عراق نمی توانیم کاری انجام دهیم، بنابراین کمیسیون به صورت خاص بارها به این موضوع پرداخته و با وزارت خارجه صحبت کرده است که این موضوع یک اجماع منطقه‌ای با استفاده از ظرفیت های بین‌المللی می طلبد.

حیدری گفت: کسانی که مدعی حقوق بشرند، بحث های زیست محیطی دارند و سازمان های دولتی و نهادهای بین المللی را تحت تاثیر قرار می دهند باید توجه کنند که امروز موضوعی مهم تر از پدیده گرد و خاک که بخش عمده‌ای از جامعه بشری را در چند کشور تحت تاثیر قرار داده نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: ما کشورهایی که با پدیده ریزگردها روبرو هستیم باید با استفاده از ظرفیت های داخلی و بین المللی، بررسی میدانی، شناخت منشا گرد و غبار و استفاده از آخرین فناوری های تثبیت خاک برای حل این معضل اجماع کنیم.

حیدری گفت: هر ساله در بودجه تلفیق مبلغی برای تثبیت خاک به خصوص در داخل کشور پیش‌بینی می شود گرچه مجلس تا امسال حساسیت چندانی روی این موضوع نداشت و بیشتر در حد تذکر ، اظهار و توصیه بود، اما الان واقعیت این است که مجلس به شکل جدی باید به این موضوع ورود و دستگاه دیپلماسی را فعال کند.

وی اظهارداشت: اکنون گروه های دوستی پارلمانی ما با عراق، افغانستان ،پاکستان، ترکیه و اردن تشکیل شده است و این کار می تواند در ایجاد اجماع بین المللی با همکاری مجلس و دولت و محوریت دستگاه دیپلماسی موثر باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اگر اجماع منطقه‌ای باشد بعد از آن نوبت مجلس است که برای تخصیص بودجه ، پیگیری و نظارت کاری انجام دهد.

حیدری گفت: اکنون مهمترین راهکار، ایجاد اجماع منطقه‌ای است تا بتوان بهتر از ظرفیت‌های بین‌المللی استفاده کرد .

وی افزود: معمولا ما تا زمانی که پدیده ای شکل نگیرد و منجر به بحران نشود روی آن حساسیت نداریم در حالی که پدیده گرد و غبار از ۱۰سال پیش می توانست حساس باشد و ما امروز در مرحله اجماع برای تثبیت خاک باشیم اما باز هم باید جلوی ضرر را گرفت زیرا موضوع ریزگردها فقط برای امسال نیست و سال‌های بعد به علت بحران های خشکسالی ما با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: باید از الان ورود جدی کرد که بتوانیم هم گذشته را جبران کنیم و هم آینده را تضمین و اثرات زیانبار این پدیده را کم کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کارگاه آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در شرکت آب و برق کیش
دستگیری سارق اماکن دولتی در هشترود
روایت برنامه‌های روز کیش با ویژه برنامه تلویزیونی در دل دریا
تاسیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری در آذربایجان شرقی
گشایش سومین نمایشگاه بین المللی قهوه ایران در تهران
مراسم بدرقه تیم ملی فوتسال بانوان برگزار شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۱ آبان ۱۴۰۴
وزش باد شدید در سمنان
کشف ۱۱ تن مرغ قاچاق در صومعه سرا
ارسالی‌های شما به با مخاطبان در بیستم آبان ماه
آب؛ کیمیایی که باید در مصرفش، صرفه جویی کرد
رونمایی از طرح مسکن خدمتی در روز کیش
بسته خبر‌های کوتاه ۲۰ آبان در یک نگاه
بارش پاییزی هفته آینده مهمان اصفهان می‌شود
احتمال مجازی شدن مدارس رشت و شروع با تاخیر فعالیت ادارات
پیام تسلیت آیت الله کعبی در پی درگذشت جوان اهوازی
تخفیف ۲۰ درصدی بلیت هواپیما برای دارندگان کارت کیشوندی
آغازبکاردومین مرکز سلامت روانی ـ اجتماعی در شهرکرمان
روند اجرای طرح‌های بهداشت و درمان شهرستان‌های رفسنجان و کرمان
بازبینی و اصلاح فرآیند تفکیک اراضی و شرح خدمات در قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)