• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۷۴۲۹
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

برگزاری جلسه سالیانه جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات

جلسه عمومی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با حضور نمایندگان مجلس، نمایندگان سازمان‌های مختلف، علما، پزشکان و خیران در محل این جمعیت در تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در مصاحبه‌ای اختصاصی در حاشیه این مراسم گفت: موضوع اصلی این جلسه سازمان‌های مردم نهاد و روز مبارزه با تبلیغات مواد دخانی بود.
دکتر محمدرضا مسجدی گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی هرگونه تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم دخانیات از جمله استفاده از صحنه‌های دخانیات در صدا و سیما، رسانه‌های مجازی، تلویزیون خانگی و هرآنچه کالای فرهنگی به شمار می‌رود ممنوع است.
وی گفت: مطالعه‌ای که در مورد تولیدات رسانه‌ای چهار دهه گذشته انجام دادیم نشان داد صحنه‌های مربوط به دخانیات در دهه چهارم بیش از سه دهه پیش از آن بوده است.

مسجدی افزود: نیاز به توضیح ندارد که استعمال دخانیات از سوی هنرمندان محبوب جوانان و نوجوانان چه تاثیر مخربی می‌تواند داشته باشد.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: می‌خواهیم به عنوان مصوبه امروز از صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا کنیم در این زمینه جدیت به خرج بدهند.
وی با بیان اینکه مصرف دخانیات علت اصلی سرطان، سکته‌های قلبی و مغزی و بیماران تنفسی در کشور است، افزود: دست کم سالی ۶۰ تا ۶۵ هزار نفر در کشور در اثر بیماری‌های ناشی از دخانیات جان خود را از دست می‌دهند؛ معادل تلفات سقوط دو هواپیما در روز.
دکتر مسجدی گفت: استعمال دخانیات در اماکن عمومی و اماکن سربسته، در پارک‌ها در اتوبوس‌ها و در رستوران‌ها ممنوع است، اما متاسفانه اخیرا مشاهده می‌شود در حسینیه قلیان کشیده می‌شود. ما قهوه خانه داریم، قلیانخانه نداریم.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با اشاره به اینکه همه چیز در کشور حتی تامین واکسن کرونا و دارو مشمول تحریم شده، تاکید کرد: تنها چیزی که در این چند دهه کشورمان را تحریم نکرده اند، دخانیات است.
وی گفت: جای سوال دارد چرا تمامی صنایع کشور در این چند سال اخیر دچار ورشکستگی، تعطیلی یا کاهش سقف تولید تا یک سوم توان تولیدشان شده اند، اما واحد‌های تولید سیگار و قلیان و توتون قلیان، از ۶ واحد به ۲۸ واحد رسیده است.

دکتر مسجدی گفت: چیزی جز سود در اینجا مطرح نیست؛ سودی که در مصرف بیشتر نهفته است و بار مصرف بیشتر را نوجوانان و جوانان، آینده سازان کشور، دانش آموزان و دانشجویان به دوش می‌کشند.
وی تاکید کرد: باید امکانات فرهنگی و ورزشی رایگان برای کودکانمان فراهم کنیم تا برای دور هم جمع شدن به جای اینکه به سیگار و قلیان رو بیاورند، ورزش کنند و این تقاضای ما از وزارت ورزش و وزارت مسکن و شهرسازی است که هر کجا شهرک سازی می‌شود، به فکر زمینی برای ورزش رایگان فرزندانمان باشند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: به طور متوسط سالانه در حدود ۶۰ میلیارد نخ سیگار معادل سه میلیارد پاکت سیگار در کشور مصرف می‌شود؛ اگر متوسط هر بسته سیگار را ۲۰ هزار تومان در نظر بگیریم و ضرب در ۳ میلیارد کنیم، چیزی در حدود ۶۰ میلیارد تومان می‌شود. برآوردی از میزان هزینه برای قلیان و توتون قلیان در دست نیست.
وی افزود: بانک جهانی می‌گوید هر چقدر مردم برای سیگار خرج کنند، حداقل دو برابر آن هزینه بیماری‌های ناشی از سیگار بر دولت تحمیل می‌شود.
دکتر مسجدی گفت: ماده ۸ قانون جامع کنترل دخانیات که ۱۶ سال قبل در ۱۳۸۶ تصویب شده می‌گوید دولت مکلف است هر سال از محل افزایش مالیات، قیمت مواد دخانی را ۱۰ درصد افزایش دهد؛ این یعنی از آن سال تا کنون باید ۱۶۰ درصد بر مالیات بر شرکت‌های دخانیات افزوده می‌شد.
وی گفت: متاسفانه در بحث بودجه ۱۴۰۱ به رغم آن که کمیسیون تلفیق بسیار تلاش کرد و دو بار موضوع افزایش مالیات را در صحن علنی طرح کرد، این مساله به تصویب نرسید و ۴۰ هزار میلیارد تومان که می‌توانست صرف آموزش و پرورش و توسعه فضا‌های فرهنگی و ورزشی شود، از دست رفت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش دما، حد نصاب مصرف برق درچین را شکست
پرداخت ۵۱۸ میلیارد ریال درآمد مالیاتی به شهرداری و دهیاریهای مهاباد
تعطیلی ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان قزوین
نخستین نشست ستاد اجرایی بزرگداشت روز و هفته پارالمپیک برگزار شد
جنگنده تجاس هندی جایگزین میگ ۲۱ در هند شد
بهره‌ برداری از چاه جدید مجتمع آبرسانی بیدپارس و براکو در خواف
سفر فوری دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منطقه آزاد انزلی
«دوشیزه اسکارلت» با دو فصل جدید در شبکه ۴
یک کشته و ۷ مصدوم بر اثر واژگونی پراید در تربت جام
بیش از ۱۳۸ هزار نفر در طرح همیار مشارکت کردند
آزادسازی ۵ هزار متر مربع از اراضی کشاورزی در نور
چاه‌های آب شرب را در اختیار وزارت نیرو قرار می‌دهیم
قدردانی مردم از ایثار نیرو‌های مسلح برای تامین امنیت کشورمان
ضرورت پایش هوشمند تردد زائران
امحای هزار دستگاه استخراج ارز غیرمجاز در اصفهان
افزایش مصدومان حادثه آتش سوزی ونوس به ۴۰ نفر
بهسازی و شاداب سازی فضای مدارس با طرح شهید عجمیان
برگزاری مسابقات فوتبال چند جانبه در بیضا
حماسه خاموش مردم در بحران ها
آمادگی فرودگاه‌های کشور برای انتقال زائران اربعین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)