• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۷۷۸۲
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

کاهش آب مصرفی مزارع کشاورزی با فناوری های نوین

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی گفت: امروزه کشاورزی مدرن توانسته، با استفاده از تکنولوژی‌های نوین و وسایل کار گوناگون، عملکرد و کارایی مزارع کشاورزی را افزایش دهد.

کاهش آب مصرفی مزارع کشاورزی با فناوری های نوینبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، دکتر حسین محمودی افزود: کشاورزی مدرن باید امروزه در تمام عرصه‌های کشاورزی اعم از ارگانیک و غیر ارگانیک رخ دهد. اهمیت بکارگیری این تکنولوژی‌ها در کشاورزی ارگانیک دو چندان است. به عنوان مثال هم اکنون حذف علف کش‌ها در مزارع ارگانیک به راحتی نیست. در مزارع ارگانیک کشاورزان مجبور هستند به صورت دستی علف‌های هرز را نابود کنند. اکنون کشور‌های اروپایی برای رفع این مساله از مکانیزاسیون‌های خوبی استفاده می‌کنند مثلا آن‌ها در مزارع خردشان مجهز به ماشین آلاتی هستند که کار وجین‌های دستی را انجام می‌دهد.

دکترای کشاورزی بوم شناسی تصریح کرد: همچنین ما می‌توانیم در کشاورزی ارگانیک از استارتاپ‌ها و اپلیکیشن‌ها استفاده کنیم، زیرا در این نوع کشاورزی، کشاورز به راحتی می‌تواند نهاده‌های شیمیایی را حذف کند، اما نیاز به دانش بیشتر یا تلفیق دانش بومی و رسمی دارد، زیرا او به دلیل اینکه نمی‌تواند از نهاده‌های شیمیایی استفاده کند باید به دنبال روش‌های جایگزین باشد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون بسیاری از افراد بدون اینکه سابقه کشاورزی داشته باشند با استفاده از اپلیکیشن‌ها و استارتاپ‌هایی که از تکنولوژی روز برخوردار است به این حوزه ورود پیدا کرده اند. آن‌ها از نظر علمی اطلاعاتی از قبیل نوع اقلیم و محصول، مکان مزرعه و حتی بازار هدف داخلی و خارجی را وارد اپلیکیشن کرده و مشکلات این حوزه را رفع کرده اند. این اپلیکیشن‌ها می‌توانند آفات مزرعه را شناسایی کنند و دقیق‌ترین راه بیولوژیکی برای مبارزه با آن را ارائه دهند.

وی گفت: همچنین امروزه در سطح دنیا برای آبیاری مزارع کشاورزی از هوش مصنوعی استفاده می‌شود. ما نیز می‌توانیم برای آبیاری محصولات کشاورزی مان از این تکنولوژی استفاده کنیم. این تکنولوژی هیچ ارتباطی به ارگانیک یا غیر ارگانیک بودن محصولات ندارد. قطعا آبیاری مزارع به وسیله هوش مصنوعی برای همه مزارع کشاورزی ایران فارغ از ارگانیک و غیر ارگانیک به علت محدودیت منابع آبی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی ادامه داد: کشاورزان با استفاده از این تکنولوژی می‌توانند میزان مصرف آب را کاهش دهند و مزارع نیز بدون داشتن هرز آب به حد کافی سیراب شوند؛ متاسفانه هنوز در مدل‌های آبیاری سنتی و حتی پیشرفته هرز آب داریم. هرچقدر بتوانیم با ابزار دقیق میزان آب مصرفی کشاورزی را کاهش دهیم به نفع کشورمان خواهد بود.

محمودی اظهار کرد: هرچند کشاورزی نوین یا ابزار‌های دقیق یا تکنولوژی‌های جدید برای کشاورزی ارگانیک بسیار ضروری و کمک کننده است، اما در ذات استاندارد کشاورزی ارگانیک یک نوع محافظه کاری در مورد استفاده از این تکنولوژی‌ها وجود دارد.

وی گفت: اکنون کشاورزی ارگانیک برای استفاده از تکنولوژی‌های بیوتکنولوژی گارد دارد. مثلا استفاده از بذر‌های تراریخته کاملا ممنوع است یا خیلی گزیده استفاده از نانو تکنولوژی را قبول می‌کند، زیرا اصول و اساس اگرواکولوژی و کشاورزی ارگانیک پیشگیری و جلوگیری از ریسک‌های احتمالی است بنابراین یک مقدار محافظه کارانه عمل می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)