• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۷۷۹۵
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۴
بین الملل » غرب آسیا

بازتاب بین المللی مصوبه جرم انگاری رابطه با اسرائیل در مجلس عراق

اجماع مجلس نمایندگان عراق بر سر جرم انگاری عادی سازی روابط با اسرائیل با واکنش‌های گسترده بین المللی و محلی همراه بود.

  به گزارش سرویس بین الملل­ ­خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلويزيون العالم، مصوبه پارلمان عراق مبنی بر جرم انگاری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی با واکنش‌های گسترده داخلی و بین المللی رو به رو شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

آشکارترین این واکنش ها، واکنش حزب الله لبنان بود که اعلام کرد این تصمیم تاریخی است و نشانه موضع ثابت عراق در قبال آرمان فلسطین است. همچنین جنبش حماس با تجلیل از این تصمیم از پارلمان‌های عربی و اسلامی خواست از این اقدام الگو بگیرند. در مقابل آن واشنگتن با ابراز نگرانی از این تصمیم تأکید کرد به حمایت از اسرائیل برای گسترش روابط خود با همسایگان ادامه می‌دهد.

گزارشگر العالم گفت: اجماع مجلس نمایندگان عراق بر سر تحریم عادی سازی روابط با اسرائیل با واکنش‌های گسترده بین المللی و محلی همراه بود. حزب الله لبنان این تصمیم را در رویارویی با روند تحقیر آمیز عادی سازی روابط برخی کشور‌های عربی با اسرائیل، تصمیمی تاریخی توصیف کرد.

این حزب در بیانیه‌ای اعلام کرد این موضع شرافتمندانه و شجاعانه نشانه واقعیت مواضع مردم عراق، مرجعیت دینی و گروه‌های سیاسی آن است و نشان می‌دهد با وجود اوضاع دشوار اقتصادی و سیاسی که عراق در سال‌های اخیر در آن به سر برده، مواضع این کشور در قبال آرمان فلسطین ثابت است. جنبش حماس هم از مصوبه پارلمان عراق تجلیل و از همه پارلمان‌های عربی و اسلامی خواست با الگو گرفتن از این اقدام، قوانین مشابهی را برای ممنوعیت هرگونه عادی سازی روابط با اسرائیل تصویب کنند.

جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد این مسئله نشانه اصالت مردم عراق و مواضع تاریخی آن‌ها در حمایت از مردم فلسطین و عدالت آرمان فلسطین است. حماس همچنین از همه مواضع مخالف عادی سازی روابط با دشمن مشترک امت که امنیت و ثبات آن‌ها را تهدید می‌کند، استقبال کرد.

اتحادیه سراسری کارگری تونس نیز کمک به مردم فلسطین و تصویب قوانین برای جرم انگاری عادی سازی روابط با اسرائیل را خواستار شد. این حزب در تجمع اعتراضی مقابل مرکز تئاتر در پایتخت که برای محکوم کردن تجاوزات اسرائیل در فلسطین و اعلام حمایت از مردم آن بر پا کرده بود، امضای طومار مردمی برای تصویب قانون جرم انگاری عادی سازی روابط با اسرائیل را خواستار شد.

در مقابل آن واشنگتن درباره تصویب قانون جرم انگاری عادی سازی روابط با اسرائیل در پارلمان عراق ابراز نگرانی کرد.

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت این قانون، آزادی بیان را با خطر رو به رو و به ایجاد فضای یهودی ستیزی کمک می‌کند و با پیشرفت همسایگان عراق در روند ساختن پل‌های عادی سازی روابط با تل آویو که فرصت‌های جدید برای ملت‌های منطقه فراهم می‌کند، تناقض دارد.

پرایس بر ادامه حمایت کشورش از رژيم صهيونيستي برای گسترش روابط با همسایگان خود تاکید کرد.

 

گردان‌های حزب‌الله: جرم‌انگاری عادی سازی روابط، همسو با اصول ملت عراق است
گردان‌های حزب الله عراق تاکید کرد قانون جرم انگاری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که در پارلمان عراق تصویب شد، با اصول ملت این کشور انسجام دارد.

به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، گردان‌های حزب الله عراق با صدور بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه قانون جرم انگاری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، در بیشتر بخش‌های آن همسو با اصول ملت عراق است، افزود: حذف بسیاری از بند‌های این قانون، باعث می‌شود درباره عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی فقط بر قشر‌های مشخصی متمرکز باشد، به همین علت فراگیری آن از بین رفته است.

گردان‌های حزب الله عراق افزود: بند مربوط به دادن اجازه سفر‌های دینی در این قانون، به رسمیت شناختن عادی سازی روابط دینی با اسرائیل است.

از سوی دیگر، جنبش النجباء عراق هم درباره به آینده موکول کردن اجرای قانون جرم انگاری عادی سازی روابط با اسرائیل، همانند مصوبه پارلمان برای خروج همه نیرو‌های اشغالگر بیگانه از عراق، هشدار داد.

این جنبش از همه ملت‌های آزاد عرب و مسلمان خواست حاکمان خودشان را زیر فشار قرار دهند تا با الگو گرفتن از عراق، چنین قوانین مهمی برای تشدید فشار بر رژیم اشغالگر و تسریع در نابودی آن، تصویب کنند.

 

واکنش رژیم صهیونیستی به تصویب قانون ممنوعیت عادی سازی عراق با این رژیم 
وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه ای، تصویب قانون ممنوعیت عادی سازی روابط عراق را با این رژیم در مجلس عراق به شدت محکوم کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبری شفق نیوز، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل نیز گفت: ما مصوبه جدید مجل عراق را مبنی بر جرم انگاری عادی سازی روابط با اسرائیل و اجرای حکم اعدام برای ناقضان این قانون به شدت محکوم می‌کنیم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح‌های گسترده ایمنی جاده‌ای در محور ارومیه–تبریز
تولید لباس کار به روش بدون کارخانه
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی و صهیونیستی در بردسکن
گرامیداشت چهلمین روز شهات رضا نوری
«تسبیح سحر» از حرم بانوی کرامت مهمان خانه‌های مردم می‌شود
اطلاعیه برق قائم‌شهر برای قطعی فردا شنبه
کتاب «معلمی و آداب زندگی» اثری برای کنشگران تعلیم و تربیت
مسئولان مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان را پیگیری کنند
پیروزی میزبانان در دور رفت مرحله نیمه پایانی سوپر لیگ گلف
تأکید بر تحقق ۱۰۰ درصدی مصوبات سفر رئیس‌جمهور
برگزاری مانور یاوران انقلاب در میناب
دستگیری عوامل سرقت دو شماره کانکس در عملیات ماموران کلانتری ۲۲
روایت یک پهلوان مردمی در «آخرین زنگیِ زمانه»
پایان عملیات ساخت پل منطقه مال جونکی مسجدسلیمان
دشمن در پی انتقال میدان تقابل از حوزه نظامی به معیشت مردم است
نام نویسی بیش از ۸ هزار نمایندگی در انتخابات شورا‌های روستایی هرمزگان
عدالت مالیاتی با ساماندهی معافیت‌ها
جشنواره ورزشی، فرهنگی و هنری اجتماعات نخبگان استان قم
تسهیلات ۸۵ درصدی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خانگی
مهم ترین خبرهای ورزشی فارس، امروز اول اسفند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر؛ اول اسفند
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)