• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۸۱۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۱
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی برگزار شد

نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی در سه بخش هم اندیشی درتالار رودکی برگزار شد .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل بنیاد رودکی، نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی برگزار شد(برداشت‌ها از چیستی و جایگاه این ارکستر) در سه پنل با موضوع «تبارشناسی اصطلاح ملی، ورود این اصطلاح به ادبیات موسیقی ایران و دلالت‌های آن»، «سازبندی و کارگان (رپرتوار) ارکستر ملی» و «ارکستر ملی، گذشته، حال و آینده»  در تالار رودکی برگزار شد.
بابک خضرائی دبیر علمی همایش درباره روند شکل‌گیری این همایش گفت: در تابستان سال 1400 در شورای هنری ارکستر ملی ایده‌ای مطرح شد که برای ادامه‌ی کار ارکستر ملی و نگارش اساسنامه جدید، نیازمند مطالعات و آگاهی از نظر صاحب‌نظران هستیم و بر این اساس اعضای شورا پیشنهاد برگزاری همایشی به این منظور را مطرح کردند.
او در ادامه افزود: سپس از من، به عنوان دبیر علمی این همایش دعوت بعمل آمد و این افتخار را یافتم که در جلسات شورا شرکت کنم و مباحثی را با یکدیگر دنبال کرده و هم اندیشی هایی(پنل) را طراحی کنیم و صاحبنظران این حوزه را شناسایی و از آن‌ها برای شرکت در همایش دعوت کردیم.
دبیر علمی نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی یادآور شد: ما از مهرماه سال گذشته تا فروردین ماه سال جاری، جلسات متعددی را با اعضای شورا تدارک دیدیم و به مرور مباحث پرداختیم. البته برخی از این مباحث به دلایلی عملیاتی نشد اما بخش بیشتر آن‌ برای برگزاری پنل‌ها آماده شد. به صورت کلی طراحی این هم اندیشی ها(پنل) بسیار زمانبر بود و بسیار به آن‌ها فکر شد.
او اضافه کرد: سپس فراخوانی به منظور ارسال مقاله‌ها منتشر شد وعده‌ای نیز مقالات خود را برایمان ارسال کردند و تعدادی از آن‌ها را انتخاب و ویرایش و صفحه‌آرایی شد و امیدوارم در نخستین فرصت منتشر شوند.
خضرائی درباره نحوه انتخاب سخنران‌های پنل‌های برگزار شده، عنوان کرد: به این منظور به صورت کلی دو معیار را در نظر گرفتیم؛ نخست اینکه سخنرانان در حوزه‌های مورد بحث توانایی خود را اثبات کرده باشند و دوم اینکه از طیف‌های گسترده و مختلف باشند. به این معنی که همانطور که قرار است ارکستر ملی متعلق به همه باشد، ما خیلی اصرار داشتیم تا گروه‌های مختلف فکری نیز در این پنل‌ها حضور داشته باشند.
او افزود: هرچند که به دلیل محدودیت‌هایی ازجمله اینکه بسیاری از سخنران‌ها در سفر و یا خارج از کشور بودند و یا مشکلات شخصی و مواردی چون بیماری و مسائلی از این دست داشتند، حضور بعضی صاحبنظران را از دست دادیم.
او درباره استقبال مخاطبان از برگزاری این سه هم اندیشی گفت: از آنجا که این پنل‌ها جنبه تخصصی داشتند، طبیعتاً مخاطبان خاصی را در بر می‌گیرند. با توجه به اینکه در دو روز برگزاری این  هم اندیشی ها (پنل )با شرایط تعطیلی تهران در پی آلودگی هوا مواجه بودیم، از سوی متخصصان و دانشجویان مقاطع مختلف رشته موسیقی استقبال خوبی از این همایش انجام شد.
او ضمن اشاره به اینکه مباحث مطرح شده در سه هم اندیشی برگزار شده، ضبط شده است، تصریح کرد: تصمیم‌گیری بر آن است تا فیلم‌های همایش در اختیار عموم قرارگیرد تا علاقه‌مندان بیشتری امکان بهره‌مندی از مباحث مطرح شده در این همایش را داشته باشند.
خضرائی  گفت: امیدواریم که دوره‌های بعدی این همایش نیز برگزار شود تا شنونده آرا صاحب‌نظرانی که به هر دلیل در این همایش غایب بوده‌اند، باشیم و مباحثی که جا مانده بود را نیز پیگیری کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
برگزاری یادواره شهدای دانشجو در الیگودرز
سرمربی الدحیل: مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای ۲ تیم باشد
کام شیرین کاله مازندران با شکست شگفتی ساز لیگ برتر بسکتبال
رفع بحران برق صنایع معدنی با همکاری ایمیدرو و صندوق توسعه ملی
نجات ۲۲مادر در سیل
نقش مؤثر خیرین و سمن‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی استان
کشف خودرو سرقتی و دستگیری سارق در کمتر از ۲۴ ساعت در تالش
رایگان شدن معاینه فنی تاکسی‌های تبریز
برپایی بازارچه صنایع دستی و مشاغل خانگی در عباس‌آباد
باخت بانوان والیبالیست مس رفسنجان برابر مدافع عنوان قهرمانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)