• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۹۲۱۵
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۹
اقتصادی » آب و انرژی

90 درصد مشترکان برق استانهای گرمسیر کم مصرف هستند

سخنگوی صنعت برق گفت: آماده هستیم تا فصل تابستان را بدون محدودیت و مشکل جدی پشت سر بگذاریم.

آمادگی وزارت نیرو برای جلوگیری از خاموشی در تابستانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌وگویی زنده با شبکه "ایران کالا" با بیان اینکه بعد از اوج بار سال ۱۴۰۰ برنامه مفصلی شامل ۱۰۰ اقدام عملیاتی تدوین کردیم که خوشبختانه بیشتر اقدامات آن تاکنون انجام شده افزود: این ۱۰۰ اقدام دارای ۴ محور بوده که بخشی از آن در زمینه توزیع ظرفیت نیروگاهی و تولید برق است که در این بخش خوشبختانه بیش از ۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی جدید یا نیروگاه‌هایی با توانایی افزایش ظرفیت قرار دارند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، نیروگاه‌های مقیاس کوچک و نیروگاه‌های صنایع نیز هستند که با ظرفیت آن‌ها می‌توانیم ۶ هزار ظرفیت نامی تولید به شبکه سراسری برق اضافه و بخشی از ناترازی تولید و مصرف را جبران کنیم.

رجبی مشهدی بیان داشت: علاوه بر این‌ها در بخش مصرف هم برنامه‌های بسیار خوبی در غالب مشترکان خانگی، کشاورزی، صنعتی، تجاری و حتی اداری در مرحله اجرا داریم که خوشبختانه تاکنون همکاری خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

سخنگوی صنعت برق برنامه‌های کاهش مصرف مشترکان را عمدتا تشویقی عنوان کرد و گفت: این برنامه‌ها عمدتا تشویق محور هستند یعنی در قبال کاهش مصرف پاداش در نظر گرفته شده که به مشترکان به خصوص مشترکان خانگی که امسال ۱۰ برابر شده‌اند، تعلق خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی نیز اگر در زمان اوج مصرف ۵ ساعت همکاری داشته باشند، می‌توانند در باقی ساعات روز برق را رایگان دریافت کنند. همچنین در بخش صنعتی هماهنگ شده که تعطیلات تابستانی را به ساعات اوج بار منتقل کنند یا اگر در ساعات اوج نیاز به کاهش مصرف بود، با هماهنگی دیسپاچینگ ملی مصرف خود را کاهش دهند.
سخنگوی صنعت برق در تشریح برنامه‌های تنبیهی نیز خاطرنشان کرد: در بخش خانگی تنها دو درصد از مشترکان بیش از دو برابر الگو مصرف دارند و این یعنی بیش از ۱۴ تا ۲۰ برابر مصرف مشترکان متعارف است که در برخورد با این دسته از مشترکان ابتدا به آن‌ها تذکر خواهیم داد و در صورت عدم کاهش مصرف، مجبور به قطع برق آن‌ها خواهیم شد.

رجبی مشهدی در خصوص دسته بندی مناطق کشور و الگوی مصرف آن‌ها گفت: الگوی مصرف در مناطق عادی یا معتدل کشور که ۸۰ درصد کشور را شامل می‌شود در ماه‌های گرم سال ۳۰۰ کیلووات ساعت است که تقریبا ۷۵ درصد مشترکان زیر این الگو قرار دارند، اما برای مناطق گرمسیر که استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای عمان هستند مانند استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و سایر شهر‌های گرمسیر این الگو ۱۰ برابر می‌شود یعنی ۳ هزار کیلووات ساعت در ماه می‌توانند مصرف داشته باشند.

وی افزود: در این بخش نیز بیش از ۹۰ درصد از مشترکان زیر الگوی تعیین شده هستند که درخواست ما این است که این دسته از مشترکان نیز برای تامین برق سایر مشترکان تا جای امکان مصرف خود را کاهش دهند یعنی اگر سه کولر گازی دارند، با خاموش کردن یک کولر، ضمن کمک به برق‌رسانی به سایر مشترکان، ماهیانه ۵۰۰ هزار تومان از صنعت برق بستانکار شوند.
سخنگوی صنعت برق گفت: در مناطق عادی نیز اگر الگو ۳۰۰ کیلووات ساعت تعیین شده به ۲۰۰ کیلووات ساعت مصرف کاهش یابد، علاوه بر رایگان شدن قبض، ۳۰ هزار تومان نیز بستانکار خواهند شد که این امر با تنظیم دمای کولر روی ۲۵ درجه در کولر‌های گازی و در کولر‌های آبی با استفاده از دور کند کولر در ساعات اوج مصرف به دست می‌آید و کمک قابل توجهی به صنعت برق می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان سردرگمی میان سامانه‌ها؛ دولت در مسیر ایجاد زیست‌بوم دیجیتال
زنجان، قطب نوآوری هوش مصنوعی و استارتاپ‌های فناور
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
قانون کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در انتظار اجرا
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ آبان ۱۴۰۴
هفته نهم فوتبال بوندس لیگا؛ باواریایی ها همچنان می تازند
اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر آذربایجان‌شرقی
رقابت ۲۵۰ ورزشکار جانباز در مسابقات تنیس روی میز کشور
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی استان در بروجرد
بازدیداستاندار قم از محل احداث نیروگاه خورشیدی در جاده قم به گرمسار
رزمایش ارزیابی آمادگی مولدهای برق اضطراری در مراکز حیاتی لرستان
معرفی برترین‌های مسابقات بومی محلی دختران بسیجی استان قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)