• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۰۰۲۷
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

اعتبار دانش بنیانی بر اساس ارائه محصولات جدید است

شرکت‌های دانش بنیان برای استفاده از مزایا و حمایت‌های قانونی باید همواره به دنبال ارتقای فناوری محصولات خود باشند.

اعتبار دانش بنیانی بر اساس ارائه محصولات جدید استبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، رئیس شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بیان اینکه حدود ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ شرکت در ۸ سال گذشته تاییدیه دانش بنیانی خود را از دست دادند. گفت: دانش بنیان‌ها برای استفاده از مزایا و حمایت‌های قانونی باید همواره به دنبال ارتقای فناوری محصولات خود باشند.

آقای رضا اسدی فر در ادامه افزود: لغو دانش بنیانی شرکت‌های دانش بنیان و حذف آن‌ها از فهرست این شرکت‌ها بر اساس قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان که از ابتدای اجرای این قانون بوده، همچنان ادامه دارد و اجرا می‌شود.

اسدی فرد گفت: در مجموع از ابتدای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و اجرای قانون حمایت از دانش بنیان ها، حدود ۸ هزار شرکت تایید شده اند، اما اکنون تعداد شرکت‌های دانش بنیان ۶ هزار و ۷۳۴ است که هر روز در حال تغییر است. حدود ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ شرکت دانش بنیان در هشت سال گذشته تاییدیه دانش بنیانی خود را از دست داده اند.

وی با بیان اینکه این شرکت‌ها یک دوره‌ای دانش بنیان بوده اند، اظهار داشت: این شرکت‌ها بعد‌ها بر اساس ارزیابی‌های انجام شده و با توجه به ارتقای سطح فناوری کشور در سال‌های اخیر و انجام ندادن تحقیق و توسعه و ارایه نشدن محصول جدید فناورانه، از دانش بنیانی خارج شده اند.

رئیس شرکت‌ها وموسسات دانش بنیان معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری ادامه داد: برخی از شرکت‌هایی که مورد تایید این کارگروه قرار می‌گیرند، تصور می‌کنند که این تاییدیه مادام العمر است و در سربرگ‌ها یا مهر شرکت خود، عبارت دانش‌بنیان را درج می‌کنند و برای حفظ و ارتقای معیار‌های مندرج در آیین‌نامه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، اقدامات لازم را انجام نمی‌دهند.

وی یادآور شد: بر اساس مصوبه کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان، در صورتی که در ارزیابی مجدد، شرکت‌هایی که معیار‌های لازم را احراز نکنند، بدون هیچ‌گونه مسامحه‌ای از فهرست شرکت‌های دانش‌بنیان حذف خواهند شد و استفاده آن‌ها از تسهیلات صندوق نوآوری وشکوفایی، معافیت‌های مالیاتی و گمرکی و سربازی افراد این شرکت‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.

‌اسدی فرد یادآور شد: بنابراین تاییدیه استفاده این شرکت‌ها از مزایای قانونی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان باید هر سال یا هر ۲ سال یک بار مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد.

رئیس شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان با بیان اینکه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در دوره دوم ارزیابی باید ارتقا یابد، افزود: به عنوان نمونه برای شرکت‌هایی که در سه سال اول تاسیس هستند، معیار داشتن اظهارنامه مالیاتی بررسی نمی‌شود و این شرکت‌ها به عنوان شرکت‌های نوپا می‌توانند، تایید شوند؛ اما در زمان ارزیابی دوره دوم، باید دفاتر مالی و اظهارنامه مالیاتی حتی با ذکر فروش صفر، داشته باشند؛ زیرا درغیر این صورت تایید نمی‌شوند.

اسدی فرد گفت: براساس مصوبات کارگروه، حفظ و ارتقای کیفیت فعالیت‌ها در شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار مهم است، این کارگروه به هیچ عنوان به دنبال افزایش کمی شرکت‌های مشمول استفاده از مزایای این قانون نیست.

اسدی فرد تاکید کرد: شرکت‌های دانش بنیان حتما واحد تحقیق و توسعه برای خود داشته باشند، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به اینکه اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه دارد، در خصوص هزینه‌های انجام شده و کاهش ریسک تحقیق و توسعه به آن‌ها کمک خواهد شد.

وی یادآور شد: شرکت‌های دانش بنیان باید تحقیق و توسعه داشته باشند و محصولات جدید ارایه دهند تا بتوانند دربلند مدت اعتبار دانش بنیانی خود را حفظ کنند.

دانش بنیانی یک فرهنگ جدید است که در انقلاب چهارم صنعتی، انقلابی که مشخصه اصلی آن تلفیق فناوری‌های مختلف است، ظهور یافته است. در این فرهنگ جدید علم، دانش، و فناوری در کنار دانش بازار قرار می‌گیرد و شرکت‌ها متناسب با تغییر نیاز‌ها و سلیقه‌های مشتریان، محصولات جدید تولید می‌کنند.

شرکت‌های دانش بنیان که دانش و فناوری جزء جدایی ناپذیر دارایی آن‌ها است بیش از یک دهه است در کشور شکل گرفته اند و در حال فعالیت هستند. در حال حاضر ۶ هزار و ۷۳۴ شرکت دانش بنیان ایرانی محصولات فناورانه خود را روانه بازار کرده‌اند.

بر اساس قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات که مشتمل بر ۱۳ ماده و ۶ تبصره برای دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان است، حمایت‌های مالی و معافیت‌های بسیاری در نظر گرفته شده است. با توجه به نام گذاری امسال از جانب مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، دایره بزرگتری از اقشار مختلف کشور با اصطلاح دانش بنیانی آشنا شدند و این فرهنگ در حال توسعه در فعالیت‌های بسیاری است.

وی ادامه:، اما نکته اینجاست که دانش بنیانی در خصوص فعالیت شرکت یا محصول به صورت مادام العمر صدق نمی‌کند و باید این شرکت‌ها محصولات و خدمات خود را بر اساس فناوری و نوآوری‌های موجود به روز کنند.

بر اساس این گزارش، کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به آیین‌نامه‌های مصوب خود در کنار سایر شرایط برای دانش بنیان شدن، همواره ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان را در بازه‌های زمانی مختلف در برنامه خود داشته و دارد، به طوری که در ۱۰ سال گذشته به گفته رضا اسدی فرد رییس شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ابتدای تشکیل شرکت‌های دانش بنیان تا کنون حدود ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ شرکت، دانش بنیانی خود را از دست داده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وزیر جهادکشاورزی: یکسان‌سازی نرخ ارز، گامی در مسیر شفافیت و رونق اقتصادی
دعوت مردم انقلابی خراسان شمالی به حضور باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن
بررسی روند پیشرفت زیرساخت‌های انتظامی در جنوب کرمان
صدور کد رهگیری ۳.۷ میلیون معامله در سامانه خودنویس
بهره‌برداری از طرح توسعه میدان گازی توس با فرمان رئیس‌جمهوری
تبدیل بیش از ۷۰ درصد اراضی پادگان ۰۶ پایتخت به پارک عمومی
مجموعه آثار« میرزاحسن رشدیه» گامی در جهت تعلیم و تربیت
صنایع یزد تا ۱۴۰۶ موظف به تأمین آب از منابع غیرمتعارف شدند
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است
جدال حساس نساجی و شهرداری نوشهر در شهرآورد مازندرانی ها
برگزاری جشنواره غذا در دبیرستان معصومیه شهر بایگ
ورود معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور
آغاز عملیات اجرایی تکمیل رینگ حاشیه‌ای شهر یزد
ساخت ۶۴ مدرسه طبق الگوی مدرسه دارالفنون در هر استان
«نیم نگاه»، در رادیو سلامت
هوای سالم مشهد در بیستمین روز بهمن
بهره برداری از ۱۲۰ طرح اقتصادی و عمرانی در الیگودرز
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
جای خالی یک پسر
برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)