• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۰۹۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۹
اقتصادی » بازاروتجارت

ضرورت حمایت از فرش دستباف برای رونق اقتصادی و اشتغال

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف گفت: حمایت دولت از فرش دستباف موجب ایجاد اشتغال و رونق تولید می‌شود.

حمایت از فرش دستباف برای رونق اقتصادی و اشتغالبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدعلی زرینه‌کفش، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف در گفتگو با برنامه «زنجیره» رادیو اقتصاد گفت: متأسفانه تاکنون دولتی روی کار نیامده که بهای درستی به فرش دستباف دهد، فرش دستباف می‌تواند پتانسیل مؤثری در اقتصاد داشته باشد چرا که با ایجاد اشتغال باعث رونق تولید می‌شود.


مجری: چرا قیمت فرش گران است؟
زرینه‌کفش: به نظر من قیمت فرش گران نیست، چرا که فرش کالای دست است و اگر قیمت فرش دستبافی گران به نظر می‌آید به دلیل انجام کار زیاد دست بر روی آن است. با توجه به تنوع بسیار بالای فرش دستباف در ایران همه نوع رنج قیمتی در این صنف مشاهده می‌شود.
هم‌اکنون قیمت برخی از فرش‌های دستباف با قیمت فرش ماشینی برابری می‌کند. گاهی اوقات فرش‌هایی در کشور موجود است که قیمتشان خیلی پایین است و ما اطلاع نداریم.

مجری: هم‌اکنون به طور متوسط قیمت فرش معمولی متری چند است؟
زرینه‌کفش: فرش معمولی ماشینی از متری یک تا یک و نیم میلیون شروع می‌شود که قیمت آن با قیمت فرش دستبافی که گره خورده، برای آن زحمت کشیده شده است و از مواد طبیعی بافته شده، برابر است.

به طور مثال یک فرش دستباف ۶ متری را با قیمت ۱۲ میلیون تومان می‌توانید خریداری کنید و هم اکنون فرش ماشینی هم به همین قیمت عرضه می‌شود، این در حالی است که فرش دستباف را می‌توانید چندین سال با ارزش افزوده استفاده می‌کنید و یا حداقل با قیمت خودش به فروش برسانید.

مجری: دو فرش دستباف جهیزیه می‌شود ۴۸ میلیون تومان، خوب است؟

زرینه‌کفش: بله، دو فرش ۱۲ متری می‌فرمایید.

مجری: از این مبلغ چه مقدار سهم قالی‌باف است؟
زرینه‌کفش: ۴۸ تا ۵۰ درصد سهم قالی‌باف و ۲۰ درصد به طور تقریبی قیمت مواد است.

مجری: یک فرش ۱۲ متری چند ماه طول می‌کشد تا بافته شود؟
زرینه‌کفش: بستگی دارد برای کدام منطقه باشد، حدود هشت ماه تا یک سال طول می‌کشد تا بافته شود.

مجری: با توجه به آنکه فرش گران است، از بافت دو تخته فرش ۵۰ میلیون تومانی، قالیباف ماهیانه یک تا یک و نیم میلیون تومان کسب درآمد می‌کند، اعداد و ارقام به نظرتان عجیب و غریب نیست؟
زرینه‌کفش: با توجه به زمان کم برنامه، نمی‌توانیم روشن کنیم فرش چه قیمتی دارد. مناطق بافت مختلفی در کشور وجود دارد به عنوان مثال ارزش قیمتی یک فرش یک‌ متر و نیم، بیش از ۵۰ میلیون تومان است. در هر استان می‌توان ۷،۸ نوع بافت مختلف با قیمت و متریال مختلف داشته باشیم. در برخی فرش‌ها ابریشم کار شده و یا ریز بافت‌تر است و به تناسب تبحر بافنده، درآمد هم متفاوت خواهد بود.

مجری: وضعیت هزینه‌های تولید، نخ، پشم، ابریشم، رنگ و سایر مواد اولیه چگونه است؟
زرینه‌کفش: مواد اولیه فرش دستباف پشم طبیعی است و در ایران مناطق مختلف زیادی وجود دارد که دارای پشم‌های کاملاً فراخور فرش دستباف است اما استفاده کامل از آنها نمی‌شود، یعنی فناوری نمی‌شود و پشم یا به صورت خام صادر می‌شود و یا به صورت نخ به خودمان بازمی‌گردد.
متأسفانه کارخانه‌های ریسندگی کامل و درستی نداریم که همین پشم‌ها را دسته‌بندی کند تا بتوانیم به طور صحیح از آن استفاده کنیم.

حدود صد در صد از ابریشم مصرفی کشور وارد می‌شود، البته بیست سال پیش، ابریشم صومعه سرا مواد اولیه فرش‌های دستباف را تأمین می‌کرد، اما به‌طور کامل تعطیل شد و ما انتظار داشتیم حمایت‌های ویژه‌ای از طرف دولت شکل می‌گرفت تا امروز شاهد تعطیلی این کارخانه نبودیم.

مجری: چرا ما که بانی صنعت فرش در جهان بودیم به اینجا رسیدیم و فرش ایرانی که سابقه چند هزار ساله دارد، پشم را صادر و برای بافت فرش، نخ وارد می‌کنیم؟
زرینه‌کفش: متأسفانه تا کنون دولتی روی کار نیامده که بهای درستی به فرش دستباف دهد، فرش دستباف می‌تواند پتانسیل مؤثری در اقتصاد داشته باشد چرا که با ایجاد اشتغال باعث رونق تولید می‌شود.
امروز باید ببینیم برای ترویج فرش دستباف، اشتغال‌زایی که ایجاد می‌کند و همچنین برای صادرات آن چه کردیم؟ آیا موانع آن را برطرف کرد‌ه‌ایم؟ قانون‌های درستی مدون کرد‌ه‌ایم؟ آیا قانون‌هایی که نوشتیم، درست اجرا می‌شود؟ 

بخش اعظم مشکلات ما به دولت‌ها بازمی‌گردد، دولتی که روزی احساسی برخورد می‌کند و از بافنده‌ها حمایت می‌کند و روزی دیگر بدون دلیل می‌گوید بودجه نیست، مشخص است پشم صادر می‌شود و نخ باز‌می‌گردد.

به بافندگان وعده دادند؛ تمام بافنده‌ها بیمه می‌شوند و بعد از دو سال گفتند بودجه نداریم! یعنی آن روز با وجود این همه اقتصاددان نمی‌توانستند محاسبه کنند این تعداد بافنده چه مقدار هزینه دربردارد و چگونه باید بیمه شود؟ اتفاق خاصی است که کارخانه‌ای تسهیلاتی بخواهد و کمکی به آن نشود؟!

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
لزوم راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ اسفند ۱۴۰۴
تشکیل ۶ کارگروه تخصصی در شورای راهبردی بانوان و خانواده هرمزگان
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۶ اسفند ماه ۱۴۰۴
۵۱ درصد از اراضی مستعد زنجان زیر چتر آبیاری نوین
دعای هر روز و روز هفتم ماه مبارک رمضان
مهلت بخشودگی جرائم مالیاتی زنجان تا ۱۴ اسفند
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
اضافه شدن یک دستگاه آمبولانس به ناوگان نقلیه بیمارستان بزرگ دزفول
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)