• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۱۶۷۰
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
رئیس انجمن علمی باستان شناسی ایران

امیدوارم طرح استفاده بهینه از اشیاء باستانی اجرائی نشود

دکتر اسماعیل اسماعیلی جلو دار رئیس انجمن علمی باستان شناسی ایران در گفتگو با رادیو سلامت بر ایرادات طرح استفاده بهینه از اشیا باستانی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر  اسماعیلی جلو دار در پاسخ به سوال خبرنگار در مورد طرح اخیر نمایندگان مجلس مبنی بر استفاده بهینه از اشیاء باستانی و گنج‌ها و جلوگیری از قاچاق اشیاء عتیقه پاسخ داد: تعریفی که از این طرح اهداف یا مزایا و بر شمرده عملا قوانینی دقیقی وجود داره که هر کدوم از این‌ها جرم است. چطور میشه شما یک جرم را بیایید جزء مزایای طرح تعریف بکنید و از یک طرفی میگویید که میخواهید ایران را به هاب منطقه‌ای خرید و فروش تبدیل کنید.

امیدوارم طرح استفاده بهینه از اشیا باستانی اجرائی نشود.ما همین امروز مشکلات بسیار زیادی داریم بر کاوش‌های قاچاقی که دارد انجام میشود و بعد بیاییم یک طرحی را بنویسیم و در آن عنوان کنیم که هر کس غیر متخصصی می‌تواند یک دوره‌ای دیده و کاوش کند. در باستان شناسی هر باستان شناسی این فرصت را پیدا نمیکند که کاوش کند. شما پزشک‌ها را در نظر بگیرید یک دوره عمومی میبینه بعد تخصص و بعد فوق تخصص و میتواند جراحی کند. باستان شناسی هم در واقع در همین شکل است، اما اینکه مزایای این ما می‌گوئیم حفظ گنجینه‌ی تمدنی و حفظ میراث باستانی و تخریب از همین ابتدای طرح شروع میشود یعنی آیا باستان شناسی و میراث فرهنگی فقط گنج است؟ یا گنج مفهومی است که ما برایش استفاده میکنیم. ظاهر امرمیخواهد مثلا ایران هاب منطقه شده و ارز آوری داشته باشد.

وی در رابطه با کاوش‌ها گفت: بعد از همایش ملی خلیج فارس یکی از نتایجی که داشت انجام کاوش بود که ما تازه از امروز  دو سه روزی است که در منطقه هستیم و در حال مقدمات آغاز کاوش هستیم.
اولین ایراد همین عنوان طرح است.
اسماعیلی در ادامه افزود: اصلا عنوان طرح به طور کامل اشتباه است حفظ گنجینه به بهای اینکه ما اشیائ تاریخی خود را فروخته و خارجی‌ها به ما ارز بدهند. موزه‌های کشور‌های منطقه‌ای ما همین الان در به در به دنبال این هستند که اشیاء ما را داشته باشند و با تغییر نام و فرهنگ اتفاق را به نام خودشان ثبت بکنند و بعد ما زمینه را به این شکل فراهم کنیم.

اسماعیلی در ادامه به وظیفه نمایندگان مجلس اشره کرده و ادامه داد: انتظار ما از نمایندگان مجلس و از دولت این است که حافظ این منابع باشند و مرمت و نگهداری از  گنجینه‌ی بشری نامیده می‌شود.. دنیا ما را به تمدن و تاریخ می‌شناسد و اینکه ما این‌ها را به چوب حراج بگذاریم اصلا توجیه پذیر نیست. آیا شما حاضرید هویت خانوادگی و شناسنامه خودتان را بفروشید که مثلا یک در آمدی کسب کنید؟

رئیس انجمن علمی باستان شناسی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر مزایای این طرح در ردیف درآمدی جدید برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی پاسخ داد:اصلا من درآمد زایی را در این کار نمیبینم به هیچ عنوان و مشکلاتی که با اجرائی شدن این طرح پیش خواهد امد بسیار زیاد است. ما همین الان با این همه یگان حفاظت و تشکیلاتی که وجود دارد نمیتوانیم از محوطه‌های تاریخی محافظت بکنیم. بعد تصور بفرمایید که با فرا خوان دادن این طرح چه اتفاقی می‌افتد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پُرشدن سبد تولید زیتون کشور با بیش از ۱۴ هزارتن محصول باغ‌های رودبار تاکنون
وداع مردم جاجرم با یک قهرمان
بیانیه دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
کشف پنج تن زعفران تقلبی
گیلان، معطر به عطرِ خوشِ لاله‌های فاطمی
هفتمین دوره مسابقات تولید محتوای دیجیتال بسیج در چرداول
برگزاری مراسم نوگلان فاطمی در دورود
محفل بین‌المللی قرآنی در اسلام‌آباد با پیام ایستادگی امت اسلامی
تاکید سفیر ایران بر اهمیت راهبردی سفر لاریجانی به پاکستان
برگزاری یادواره شهدای بخش سلفچگان قم
توقیف و ابطال معاینه فنی در انتظار خودرو‌های آلاینده
فردا مدارس و ادارات سمنان دایر است
پاسخ قاطع کاراکاس به توطئه جدید واشنگتن
تجلیل از حماسه سازان صنفی گیلان در دفاع مقدس ۱۲ روزه
جوی آرام و پایدار برای آسمان لرستان
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
ایران رئیس کمیته پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی
افتتاح نمایشگاه علمی ثریا در آرادان
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تایوان و اوکراین محور گفتگوی روسای جمهور چین و آمریکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
ایست به اتلاف انرژی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)