به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی رسولیان با حضور در رسانه ملی درباره نحوه و تعداد واحدهای شناسایی شده راکد همچنین مسیر شناسایی و الگوهایی که برای احیای این واحدها وجود دارد افزود: مقام معظم رهبری برای استفاده از ظرفیتهای موجود کشور تأکیدات جدی داشتند، بر همین اساس
دستور اکید رئیس جمهور، سال گذشته بر شناسایی مجدد واحدهای راکد بود.
وی ادامه داد: کار احیا و احدهای راکد در دستور کار قرار گرفت و نهضت احیای واحدهای راکد هم توسط مخبر معاون اول رئیس جمهور کلید خورد بر این اساس با دستوری که وزیر صنعت، معدن و تجارت صادر کرد کار شناسایی مجدد واحدهای راکد را در سطح کشور آغاز کردیم.
رسولیان گفت:هم اکنون ۴۹ هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور و حدود ۷۳ هزار واحد هم در مجموع شهرکها و بیرون شهرکها واحدهای صنعتی وجود دارند که کار شناسایی را در دو بخش انجام دادیم در مرحله نخست واحدهایی که داخل شهرکها بودند چه پروانه صنعتی داشتند، چه واحدهایی که حالا پروانههای مربوط به جهاد کشاورزی و بخشهای دیگر داشتند و در مرحله دوم واحدهایی که بیرون از شهرکها و ناحیه صنعتی بودند و پروانه فعال صنعتی را داشتند و از آنها آمار ۱۷ ـ ۱۸ هزار واحدی وجود داشت.
وی ادامه داد: با همکاری مدیران عامل شهرکهای صنعتی کشور و رؤسای سازمانهای صمت، همه واحدها را در یک بازه زمانی سه ماه عارضه یابی کرده و شناسایی اولیه را انجام دادیم که طبق بررسی ها, ۱۲ هزار و ۶۷ واحد شناسایی شد که تقریباً در مجموع استانهای کشور واحدهای راکد و جود دارد از این تعداد ۶ هزار و ۸۱۴ واحد آن داخل شهرکها بود و ۵ هزار و ۲۵۳ واحد هم بیرون شهرکها شناسایی شدند.
رسولیان درباره مدت زمان و ظرفیت این واحدهای راکد گفت: گفت: راکد ماندن عمده واحدها مربوط به سالیان قبل بوده البته یکی از برنامههای افزایش ظرفیت ما در سال جاری احیای و احدهایی است که کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت کار میکنند.
وی افزود: تقریباً ۱۶ هزار و ۵۵۷ واحد وجود دارد که کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت در شبکهها و نواحی صنعتی کشور فعالند و بقیه بالای ۵۰ درصد تا ۷۰ درصد و ۱۰۰ درصد فعالیت میکنند.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی درباره نحوهی بازگشت ۲ هزار واحد راکد به چرخه تولید در سال جاری گفت: امیدواریم با برنامه ریزی و تقسیم بندی استانی انجام شده، کمک ستادهای تسهیل استانی، دستگاه قضائی، بانکها و سایر دستگاه در سطح ملی و استانها این کار انجام شود.
وی درباره تقسیم بندی و اولویت استانها نیز گفت: در سطح کشور ۸۴۴ شهرک و ناحیه صنعتی فعال داریم عمده شهرک و نواحی صنعتی ما یعنی بیش از ۵۰۰ واحد شهرک در مناطق محروم و در شهرستانها قرار دارند، اما بر اساس واحدهایی که موجود است شهرهای بزرگ سهم بیشتری از شهرکهای صنعتی دارند.
رسولیان افزود: از ۱۲ هزار و ۶۷ واحد راکد شناسایی شده ۷ هزار و ۵۴۰ مورد قابلیت راه اندازی مجدد دارد و بقیه ۶۲ درصد قابلیت راه اندازی ندارد.
مجری: چرا بقیه واحدها قابلیت راه اندازی مجدد را ندارند؟ آیا آسیب شناسی صورت گرفت؟
آقای رسولیان افزود: ما یک ارزیابی اولیه کردیم ممکن است ماشین آلاتی که از آن واحدها خارج شده و و احدها متروکه شده دیگر کارایی لازم را نداشته باشد که جلوتر توضیح میدهم.
وی ادامه داد: از ۷ هزار و ۵۴۰ تا که امکان راه اندازی مجدد دارند صاحبان بعضی از این و احدها هم علاقمند به راه اندازی نیستند یعنی ما نمیتوانیم همه را اجبار کنیم قاعدتاً کسانی که میآیند وارد چرخه راه اندازی و احیاء میشوند باید خود فعال اقتصادی علاقمند باشد، ۵۰ درصد این واحدها یعنی ۵۰ درصد این ۱۲ هزار و ۶۷ تا مجدداً باید عارضه یابی بشوند یک عارضه یابی دقیقی بشوند. در این بین عمدتاً مسائلی که ابتدا بررسی میشود و عنوان میشود توسط افراد برای راکد بودن بعد از عارضه یابی دقیق ما به این میرسیم که باید روشهای دیگری را برای فعال شدن اتخاذ کنیم ضمن اینکه ۴۵ درصد تقریباً علاقمند به راه اندازی هستند بنابراین واحدهایی که هم قابلیت راه اندازی دارند و هم صاحبان آنها علاقمند به راه اندازی هستند این اولویت نخست ما خواهد بود.
مجری: اگر بخواهیم ما سرفصل موضوعات بدهیم، چون میخواهیم میهمانان دیگر هم ورود به بحث کنند سرفصل موضوعاتی که باعث تعطیلی و راکدی این واحدهای تعطیلی شد کدام مباحث هستند؟
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی افزود: عارضه یابی اولیه ما نشان میدهد که یعنی اعلامی که کردند بیش از ۴۴ درصد عنوان کردند که ما مشکل تأمین مالی داریم، اما نتایج عارضه یابی یا نتایج احیاء را باید من به شما بگویم یک مقداری تفاوت میکند
مجری: پس اولین موضوع تأمین مالی است؟
آقای رسولیان گفت: اول کمبود نقدینگی و تأمین مالی را عنوان کردند. مجری: موضوع دوم؟
رسولیان افزود: ۱۶ درصد گفتند ما تقاضا و بازار نداریم یعنی ۱۶ درصد بحث این را عنوان کردند؛ ۱۱ درصد بحث تأمین مواد اولیه و کمبود مواد اولیه را عنوان کردند, ۹ درصد مشکلات حقوقی با سازمانها و دستگاهها و حالا مباحث مثل مالیات و تأمین اجتماعی و ... را مطرح کردند , ۱۰ درصد مشکل ماشین آلات و فرسودگی داشتند که این هم به نوعی تأمین مالی میخواهد و ارتباط با اینکه ما بتوانیم ماشین آلاتشان را اصلاح کنیم و بازسازی و نوسازی را انجام بدهیم, ۸ درصد مشکلات زیرساختی دارند و حدود ۲ درصد هم مشکلات مالکیتی و سهامداری را عنوان کردند.
مجری: عمده مشکلاتی که باعث راکدی و غیر فعال بودن واحدهای تولیدی کشور شدند و الآن در دستور کار قرار گرفتند را شنیدید نخستین مورد، تأمین مالی، آن چیزی که تولید کنندگان و فعالان بخش صنعتی کشور انتظار دارند برای برنامه ریزی و در رصد قرار گرفتن مسئولان چیست؟
آقای سید سجاد هاشمی عضو هیئت مدیره شهرک صنعتی عباس آباد نیز در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: آمار کلیای را که آقای رسولیان اعلام کرد دقیقاً مشکلات حاکم بر تولید و صنعت است که عمده این مشکلات متوجه دستگاههای خدمات رسان از قبیل بانک، بیمه و دارایی، است که همه این موارد دست به دست شده تا ۱۲ هزار واحد راکد و غیر فعال شده است.
وی افزود: این بحث تأمین مالی که آقای رسولیان به درستی اشاره کرد برای آن برنامه ریزی میکنیم متأسفانه امروز نرم افزار تولید صنعت کار نمیکند نرم افزار تولید و صنعت، برنامه ریزی است وقتی ما نمیتوانیم برنامه ریزی کنیم قطعاً سخت افزارمان هم نمیتواند کار کند یعنی خود به خود از کار میافتد. سال گذشته اگر بنگاهی به طور نمونه با یک میلیارد تومان منابع مالی تأمین میشد و میچرخید امروز با سه میلیارد هم نمیچرخد.
مجری: پس شما اعتقاد دارید که نبود برنامه ریزی مناسب و به لحظه یکی از مشکلاتی است که در برنامه ریزیها برای تأمین مالی، مشکلاتی را ایجاد کرده است.
آقای هاشمی گفت: آقای رسولیان به درستی اشاره کرد ما باید عارضه یابی کنیم. چرا این ۱۲ هزار واحد به اینجا رسیدند؟ چون واقعاً به موقع نتوانستند منابع مالی را تامین کنند و دستگاه خدمات رسان به به موقع به آنها خدمات رسانی نکردند در مجموع عواملی که واقعاً دست ما تولیدکنندهها نیست و بیشتر برمی گردد به نبود یک برنامه ریزی مدون و طولانی مدتف موجب شده که حالا ما دچار این چالشها شویم.
مجری: هم اکنون در موضوع تأمین مالی در گام جدید چه اقداماتی برای احیای ۲ هزار واحد راکد صورت گرفته؟
آقای رسولیان گفت: آقای هاشمی درست میگوید یک بخش عمده اینها برمی گردد به شاخصهای کلان اقتصادی کشور یعنی شما به هر حال بنگاههای اقتصادی ما و فعالان اقتصادی ما تحت تأثیر این شاخصها قرار میگیرند و عوامل بیرونی و عوامل متعددی که وجود دارد و بر اقتصاد تأثیر میگذارد ما از اینها نمیتوانیم غافل شویم و یک نکته مهم هم بحث تأمین مالی است به درستی یکی از دغدغههای جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت از زمان حضور آقای فاطمی امین، بحث تأمین مالی است اگر ما بخواهیم فقط تمرکز کنیم بر منابع بانکی موجود، قطعاً راهکارهای ما منجر به شکست خواهد شد یعنی این راهکار خیلی جواب نمیدهد البته یکی از الگوهای خوبی که پیاده شد بحث زنجیره تأمین مالی به صورت اعتباری بود.
مجری: قرار است چه اتفاقی بیفتد؟
آقای رسولیان افزود: این روش روش بسیار خوبی است که میتواند اعتبار را بین بخشهای مختلف تولید جابجا کند به طور مثال یک واحد تولید قطعه وقتی میخواهد از یک جایی تأمین مالی کند فقط زیرمجموعه هایش را تأمین اعتباری میکند و همین روش تا تأمین کنندگان نهایی پیش میرود این یعنی هر کدام لازم نیست جدا جدا تسهیلاتی را دریافت کنند این یک روش خوبی است که کمک کرده است. روشهای دیگر از طریق بورس پیگیری میشود که مشارکت بخشهای مردمی در تأمین مالی است یعنی تمرکز ما فقط بر بانکها نباشد.
مجری: مردم و بخش خصوصی را هم وارد کنید.
آقای رسولیان گفت: بخش خصوصی را هم از طریق بورس وارد میکنیم که بتوانند خودشان مشارکت کنند به خصوص در بحث احیای واحدهای راکد و منابع مالی که حالا در بانکها هم وجود دارد ما هم منابع تبصره ۱۸ امسال را داریم هم طرح تام که ابتکار خود وزارت صنعت، معدن و تجارت است از محل منابع بنگاههای بزرگ اقتصادی که در بانکها وجود دارد بتوانیم بنگاههای کوچک و متوسط را هم تأمین مالی کنیم.
مجری: آقای رسولیان همه این طرحهایی که میگویید برنامه ریزیهای اقتصادی و حالا در راستای تأمین مالی است فکر میکنید چند درصد مشکلات را حل کند، زیرا یک درصدی را اشاره کردید که تأمین مالی برای این واحدها اختصاص داشت چند درصدش را حل میکند؟
آقای رسولیان افزود: سال گذشته ما این برنامه احیاء واحدهای راکد را شروع کردیم البته از ابتدای سال هم بود، سال گذشته ۲ هزار و ۶۷ واحد احیاء شد تقریباً تعداد واحدهای راکدی که در داخل شهرکها و نواحی صنعتی کشور بود حدود ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد این خبر خیلی خوبی بود آمارش هم دقیق است من این نتایج احیای این واحدهای راکد را به شما بگویم خیلی میتواند کمک کند به اینکه بالاخره ما چه تصمیماتی را باید بگیریم این را که عرض میکنم نتایج احیاء است ۲۰ درصد واگذاری بوده به سرمایه گذار جدید، یعنی اینکه بخش خصوصی خیلی میتواند در احیاء واحدهای راکد کمک کند بنا نیست برویم همه این واحدها را آنها تأمین مالی کنیم، زیرا جواب نمیدهد بنابراین حتماً باید از افراد توانمندی که در کشور وجود دارند استفاده کنیم.
مجری: به شرط اینکه آن زیربنا و زیرساخت لازم را برای توجیه بخش خصوصی و آن بازگشت اقتصادی فراهم بکنیم.
آقای رسولیان گفت: حتماً، این الگویی که ما داریم اول بر اساس درخواست واحد صنعتی عارضه یابی مقدماتی انجام میدهیم و بعد عارضه یابی عمیق انجام میدهیم عارضه یابی عمیق هم مشاوری انجام میدهد که بخش خصوصی خودش انتخاب کند ما از طریق سامانه، هزار مشاور داریم که خودش انتخاب میکند و ما بخش عمدهای از هزینه مشاور را به آن پرداخت میکنیم یعنی سازمان صنایع کوچک پرداخت میکند آن هم بر اساس نتایج عارضه یابی که از طریق ستاد تسهیل، معرفی قضایی و همکاران سپاه ارسال میشود. نکته اینکه ۲۰ درصد سرمایه گذار جدید آمده، ۱۴ درصد تأمین مالی بوده کمک کرده واحد احیاء شود، ۱۳ درصد رفع مشکل بازار بوده، ۱۱ درصد مشارکت با سرمایه گذار جدید بوده یعنی تا همین جا ۳۱ درصد فعالان اقتصادی جدیدی آمدند اینها را احیاء کردند، ۹ درصدهم لازم بود که محصولشان را عوض کنند یعنی اینکه بازاری را نداشتند ما باید به بازاریابی کمک میکردیم، فقط ۸ درصد مستقیم تسهیلات گرفتند یعنی به تنهایی تسهیلات باعث احیاء واحدهای راکد نشده فقط ۸ درصد این کار انجام شده است.
مجری: آقای ابوالفضل روغنی کارشناس حوزه صنایع، در سیاستگذاریها و اقدامات جدید وزارت صمت و همچنین دستگاههای مرتبط و مسئول در احیاء ۲ هزار واحد راکد کشور باید کدام نکات مورد توجه قرار گیرد و چه رایزنیهایی باید به صورت دقیقتر برای حل مشکلات این واحدها انجام شود؟
ابوالفضل روغنی گلپایگانی کارشناس اقتصادی در ادامه برنامه در ارتباط تصویری از خوزستان گفت: خیلی دوستان عزیز دولتی همیشه میآیند آمار و گزارشاتی را میدهند که باعث خوشحالی و خرسندی بخش خصوصی است، اما متأسفانه باید عرض کنم در واقع حرکتی که شایسته و بایسته است ما خیلی دقیق نمیبینیم یعنی همین بنگاههای راکد سر جای خودشان هستند اگر تغییری هم ایجاد میشود دلایل متعددی دارد که یکی از آنها تغییرات نرخ ارز است. یعنی اگر ثبت نرخ ارز داشته باشیمه میتواند به فضای کارآفرینی و در واقع به بنگاههای کوچک و متوسط کشور و حتی بنگاههای بزرگ، کمک کند.
وی افزود,: در ستاد تسهیل یک بررسی خیلی مفصلی کردیم یکی از مباحث در واقع تأمین مالی است که خیلی مهم است یعنی نداشتن سرمایه در گردش، نداشتن بازار همچنین نداشتن ساختار. بدون برنامه ایجاد کردن واحدهای صنعتی که دارند کارشان را انجام میدهند و همین طور مشکلاتی که بین شرکاء و در واقع سهامداران وجود دارد.
روغنی گلپایگانی گفت: یکی از مشکلاتی که ما داریم در واقع مشکل میان سهامدار و بازار است که به دولت برمی گردد چرا به دولت برمی گردد برای اینکه ما یک راهبرد و ساختار درستی برای ایجاد واحدهای صنعتی مان در داخل کشور نداریم به هیچ وجه یعنی هر کسی میرسد به او میگوییم برو شما کار را شروع کن در صورتی که بالاخره اگر کشور راهبرد صنعتی درستی داشته باشد نباید ما اجازه هر فعالیتی را به هر کسی و به هر گروهی و به هر سازمان و به هر شخصی بدهیم.
وی ادامه داد: این روش هدر رفت منابع کشور است در واقع از دست رفتن بسیاری از منابع بانکها و همچنین خود اشخاصی که زحمت میکشند در بنگاهها سرمایه گذاری میکنند. در مجموع مشکلی که هم اکنون وجود دارد و بالاترین آماری که باعث راکد ماندن این بازار شده، همین مسائل تأمین مالی است.
مجری: آقای روغنی نسخه مشترکی که اشاره کردید که همه عوامل یکی است الآن در اجرا باید به چه نکتهای توجه بشود؟ حالا با توجه به اینکه عزم وزارت صنعت و دولت بر این است که واحدهایی را که تعطیل هستند فعال کنند و آنها را به چرخه تولید کشور در حوزهها و صنایع مختلف برگردانند کدام نکته باید مورد توجه قرار بگیرد؟
آقای روغنی افزود: این موضوع جدیدی نیست که بخواهیم در مورد آن صحبت کنیم در همه دولتهای گذشته بوده و الآن هم است در دستور کار است، اما حرکت اساسی اتفاق نمیافتد به نظرم به منابع ارزان قیمت بانکی به عنوان تأمین مالی باید به آن توجه بشود این موضوعی که دوستان آمدند دنبال میکردند برای شبکه سازی و همین طور جمع آوری این سایت ها، یکی از مسائل بسیار بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد، هم اکنون ورود بانکها باعث این شده که بسیاری از این واحدها دچار رکود شود.
مجری: آقای روغنی نکتهای را اشاره کرد که البته شما پاسخشان را دادید حالا در احصاء و آسیب شناسی و پالایش آن دسته از واحدهایی که اصلاً نیاز نبوده آنها مجدد احیا شود اصلاً از پایه و اساس باید تولید محصولشان را عوض میکردند تغییر پیدا کردند و فاکتور گرفته شد، به ورود بانکها اشاره کردند حالا رایزنیهایی هم با قوه قضائیه و دستگاه قضاء صورت گرفته مبنی بر آنکه حمایتهایی بشود و سخت گیریهایی که شاید گذشته در بدهیها بوده کمتر شود.
آقای رسولیان گفت: چند تا نکته را آقای روغنی گفت اجازه بدهید من دو سه تا از آن را عرض کنم یکی اینکه جنابعالی هم گفتید ما از واحدهایی که راکد هستند اصراری نداریم که همه راه بیفتند عرض کردم آنهایی که قابلیت راه اندازی دارند آنهایی که فرد، علاقمند به راه اندازی است اینها را مدنظر بیندازیم ضمن اینکه ما برای افزایش ظرفیت ارزیابی کردیم واحدها را که فرم هایش هم وجود دارد وقتی میخواهند افزایش ظرفیت بدهیم اولویت بندی کردیم کدامها در زنجیره تأمین کشور فعلاً جایگاهی دارند کدامها نیاز داریم یعنی ما اگر منابعی را داریم این منابع را به آنها اختصاص میدهیم و برنامه ریزی لازم انجام شده دوم اینکه امسال با طرح آمایشی که وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد اجرا میکند نحوه حمایتهای ما در استانهای مختلف، شهرستانهای مختلف متفاوت خواهد بود یعنی بنا به ظرفیت مناطقی که وجود دارد ما حمایتهایی را خواهیم داشت که بتوانیم آن بحث آمایش را حتماً انجام بدهیم.
وی ادامه داد: در رابطه با همکاری بانک ها، داریم با بانکهای مختلف رایزنی انجام میدهیم حداقل در قالب طرح احیاء، مثلاً ما با بانک ملی در یکی دو هفته آینده یک تفاهمنامه خوبی را امضاء میکنیم آنها هم کمکهای مالی را داشته باشند و بتوانند کمک کنند، اما فعلاً نمیتوانیم محدودیتی را برای بعضی از سرمایه گذاریها داشته باشیم بالاخره بازار رقابت هم بازار بسیار مهمی است ما نمیتوانیم این را مدنظر نداشته باشیم.
مجری: مجلسیها هم حمایتهایی دارند از واحدهای تعطیل و افزایش واحدهای نیمه تعطیل؟
آقای فرهنگی آقای رسولیان احصاء برخی از موارد را اشاره کردند تأمین مالی، حالا مشکلاتی که با دستگاههای مختلف بوده تأمین مواد اولیه، تقاضا و بازار، آن چیزی که هم اکنون برنامه ریزی شده در کمیسیون صنایع و به صورت هم اجرایی، هم قانونی روی آن دارد تمرکز میشود چه موضوعی است؟
در ادامه برنامه آقای محمدحسین فرهنگی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: ضمن جلسات مختلفی که با دستگاههای ذیربط مثل خود وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاهها داشتیم طرح بسیار خوبی را کمیسیون آماده کرد و حتی دو فوریتش هم به رأی نمایندگان مجلس گذاشت و نمایندگان هم رأی دادند در آن طرح همه راههای تعطیلی را ما بسته بودیم یعنی چه از طریق نظام بانک و چه از طریق دستگاه قضائی و چه از طریق ضابطان که معمولاً بیشترین تعطیلیها را آنها رقم میزنند. خوشبختانه این دو فوریت رأی آورد، اما در بررسیهای بعدی، دولت هم تقریباً به اتفاق آراء موافقت خودش را در هیأت وزیران اعلام کرده بود و نماینده اش در صحن مجلس از طرح دفاع کرد، با یک رأی کمتر کلیات این طرح رأی نیاورد با اینکه گفته شد که اگر کلیات رأی بیاورد اگر کسی هم ایرادی و نقطه ضعفی را قائل است این را میتواند مراجعه کند به کمیسیون و در جزئیات کمیسیون دوباره این را بررسی بکند یعنی امکان هر گونه اصلاحی را هم هیأت رئیسه جلسه باز گذاشت.
مجری: آقای فرهنگی با این تفاسیر آیا امکان طرح مجدد در صحن علنی و بررسی آن در کمیسیون وجود دارد؟
آقای فرهنگی افزود: بله ممکن است از این جهت که ما ۵۰ امضاء را که طبق آیین نامه داخلی میتواند آن را دوباره به جریان بیندازد جمع کردیم و در صحن مجلس به بحث و رأی خواهیم گذاشت و علت این هم که در مجلس مخالفتهایی شد این بود که بعضی از زیرمجموعههای دستگاهها رایزنیهایی کرده بودند من حس کردم که دستشان در برخورد بسته خواهد شد و دچار مشکل خواهند شد.
آقای رسولیان گفت: ما ۲۱۹ مشکل را به صورت ریز شناسایی کردیم برای هم احیاء، هم افزایش ظرفیت و اینکه برمی گردد به چه دستگاهی روشهایی که بتوانیم اینها را هم حل کنیم شناسایی کردیم امیدواریم در قالب این طرح و با کمک همه دستگاهها که باید همراهی حداکثری باشد و انصافاً لازم هم میدانم از استانداران، مقامات قضائی استانها و فرماندهان محترم سپاه در استانها هم تشکر جدی را داشته باشم که در این قالب کمک میکنند از ابتدای امسال تا هم اکنون نزدیک به ۵۸ جلسه در قالب احیاء واحدهای راکد در سطح کشور تشکیل شده و خوشبختانه هم افزایش ظرفیت که ما یک برنامه ۳ هزار و ۳۰۰ واحدی افزایش ظرفیت واحدهای زیر ۵۰ درصد را داریم و هم بحث ۲ هزار واحد احیاء واحدهای راکد را داریم بتوانیم که اقدامات مؤثری را داشته باشیم.
مجری: آقای هاشمی، میدانم سرفصل مشکلات را آماده کرده بودید، اما به علت پایان وقت برنامه، نظر خود را کوتاه بفرمایید.
آقای هاشمی گفت: از مجلس خیلی گله مندیم آقای فرهنگی واقعاً پای کار نیامدید سه سال از عمر مجلس انقلابی گذشت واقعاً به ما تولیدکنندهها و صنعتگران، حضرتعالی، دیگران، اعضای کمیسیون مجلس و اعضای کمیسیون صنعت واقعاً توجه نکردید آقا به داد ما برسید اینکه نمیشود ببینید دولت میگوید من برون سپاری میکنم، اما تصمیم گیری باید با خود دولت باشد این چیزی که ما تولید کنندهها را در تصمیم گیری مشارکت ندادید.