• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۳۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۰
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

حسینی: میانگین حضور زائران در سرزمین وحی ۲۸ روز است

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تاریخ اعزام زائران ۲۳ خرداد است، گفت: میانگین حضور زائران در سرزمین وحی ۲۸ روز است.

رییس سازمان حج وزیارت: میانگین حضور زائران در سرزمین وحی ۲۸ روز استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سید صادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت در مصاحبه با رادیو زیارت درباره آخرین اخبار حج تمتع ۱۴۰۱ گفت: سال ۹۸ آخرین حجی بود که برگزار شد و به علت کرونا حج ۹۹ برگزار نشد و این درحالی بود که سهمیه ایران تخصیص داده شده بود و ۷۴ هزار و ۵۰۰ نفر از هموطنان در آن زمان ضمن واریز وجوه خود، برنامه ریزی‌های لازم را انجام داده بودند، اما عربستان اعلام کرد که به علت شیوع ویروس کرونا حج تمتع انجام نمی‌شود.

وی با بیان اینکه امسال بعد از دو سال وقفه حج تمتع انجام می‌شود و سهمیه‌های حج ۹۹ که نام نویسی کرده بودند بنابر شرایط تعیین شده از سوی کشور میزبان، اعزام می‌شوند، گفت: طبق برنامه ریزی‌ها سعی کردیم آمادگی لازم را در سازمان و دست اندرکاران ایجاد کنیم تا در صورت اعلام عربستان سعودی نسبت به برنامه ریزی‌های اجرایی غافلگیرنشویم که با وجود اعلام دیرهنگام و با تأخیر وزارت حج عربستان سعودی، این آمادگی‌ها برای کار‌های اجرایی وجود داشت.

رییس سازمان حج وزیارت خاطرنشان کرد: بعد از اعلام عربستان و مشخص شدن سهمیه که در نیمه ماه مبارک رمضان انجام شد، توانستیم در فرصت بسیار محدود، اقدامات اجرایی در حوزه اجاره هتل ها، تغذیه و تدارکات، حمل و نقل و. را به صورت وبیناری انجام دهیم و در حال حاضر نیز از ۵ روز گذشته تعدادی از عوامل بعد از دریافت ویزا، عازم عربستان شده اند تا این قرار داد‌ها را نهایی کنند و خوشبختانه مشکلی در این خصوص وجود ندارد و در وضعیت مطلوبی قرار داریم؛ این روند در حالی است که در سنوات قبل تمامی مراحل اجاره هتل‌ها و ... از ماه‌ها پیش‌تر برنامه ریزی می‌شد.

مجموع عملیات اجرایی حج ۴۷ روز طول می‌کشد
حسینی در خصوص تاریخ اولین پرواز و بازگشت حجاج حج امسال توضیح داد: مجموع عملیات اجرایی حج ۴۷ روز طول می‌کشد، اما این بدین مفهوم نیست که زائران ۴۷ روز در عربستان هستند بلکه میزان حضور زائران حدود ۲۸ روز خواهد بود؛ اولین پرواز زائران نیز از ۲۳ خرداد ماه از تهران انجام می‌گیرد و آخرین پرواز زائران و حتی عوامل ۷ مرداد ماه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه برخی زائران مدینه قبل و برخی مدینه بعد هستند گفت: زائران ۵ شب و شش روز در مدینه منوره و مابقی را در مکه مکرمه سپری می‌کنند؛ نخستین پرواز‌های عوامل و زائران ما نیز به مقصد مدینه منوره خواهد بود.

رییس سازمان حج وزیارت تصریح کرد: به طور میانگین روزانه ۹ پرواز ۲۷۰ نفره از ایران از ۱۹ ایستگاه پروازی داریم و که در بازگشت روزانه ۱۲ پرواز انجام می‌گیرد و تمامی پرواز‌ها نیز بر عهده هواپیمایی کشورمان می‌باشد که از هواپیما‌های مطلوب و استاندارد استفاده خواهد شد و تمامی جداول پروازی نیز به خوبی تعیین شده است که مشکلی در این رابطه وجود ندارد و انشالله تاخیری د ر پرواز‌ها نخواهیم داشت.

وی در خصوص موضوع واکسیناسیون و تعیین شروط از سوی کشور میزبان گفت: خوشبختانه کشور ما از جمله کشور‌هایی است که به نسبت سایرین از حداکثر واکسیناسیون بهره‌مند شده است؛ از میان واکسن‌های تعیین شده واکسن‌های سینوفارم و آسترازنکا در ایران استفاده شده که اکثریت افراد و حجاج نیز از سینوفارم استفاده کرده اند.

وی همچنین از الزامی بودن واکسن‌های مننژیت و فلج برای همه زائران خبر داد و اظهار کرد که واکسیناسیون متقاضیان آغاز شده است.

رییس سازمان حج وزیارت دریافت تست منفی کرونا طی ۷۲ ساعت قبل از اعزام را یکی دیگر از شروط عربستان برای حج امسال دانست و گفت: تعدادی از مراکز در همه استان‌ها تعیین شده تا حجاج حج امسال قبل از سفر مبادرت به دریافت تست پی سی آر کنند.

به مناسبت هفته حج کارگزاران حج به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی می روند
وی همچنین به هفته حج اشاره کرد و افزود: هفته آینده به مناسبت هفته حج کارگزاران حج به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی مشرف می‌شوند و از بیانات ایشان استفاده می‌کنند.
رییس سازمان حج وزیارت همچنین به سفر‌های سوریه اشاره کرد و گفت: از آذر ماه سال گذشته اعزام زائران به سوریه نیز آغاز شده و در حال حاضر نیز با تلاش‌ها وبرنامه ریز‌هایی که صورت گرفته، اعزام‌ها در جریان است و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان مبادرت به نام نویسی کنند و از بسته‌های مختلف زیارتی بهره‌مند شوند.

حسینی همچنین در خصوص سفر‌های عتبات عالیات نیز گفت: در ماه مبارک رمضان سفری را در قالب هیئتی به عراق انجام دادیم و در خصوص سفر‌های زیارتی به ویژه بازگشایی مرز‌های زمینی رایزنی کردیم که تاکنون نیز منتظر نظر مسئولان این کشور هستیم تا در صورت مساعدت این اعزام‌های زمینی نیز انجام بگیرد.

وی با بیان اینکه اعزام‌های هوایی در بسته‌های مختلف زیارتی به خوبی در حال انجام است گفت: انتظار داریم که بازگشایی مرز‌های زمینی زودتر انجام گیرد تا تعداد بیشتری از متقاضیان به این سفر معنوی مشرف شوند.

همچنین رئیس سازمان حج وزیارت در باره موضوع اربعین گفت: کمیته‌های ۱۷ گانه اربعین به طور مستمر در حال تشکیل جلسات است و یکی ازموضوعات که دنبال می‌کنیم گشایش مرز زمینی است، زیرا عمده درخواست اعزام‌ها زمینی است، ولی سال قبل اعزام‌ها به صورت هوایی بود؛ در حال مذاکره برای بازگشایی مرز زمینی هستیم تا مشتاقان منتظر برای این سفر زیارتی در این ایام مشرف شوند، اما در هر حال برنامه ریزی‌های لازم برای اعزام‌ها به صورت هوایی را نیز انجام داده ایم.

وی در باره برنامه عرفه گفت: مشکلی برای اعزام‌ها در این ایام نداریم و زمان ثبت نام نیز برای عرفه اعلام می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گازرسانی به ۶۷ واحد صنعتی و تولیدی گیلان همزمان با دهه فجر ۱۴۰۴
هوای بارانی تهران
لذت لبخند در بلده
افزایش ۸ درصدی شمار مشترکان خوش‌مصرف‌ آب در تهران
تجدید میثاق کارکنان دانشگاه جامع علمی کاربردی با آرمان‌های امام خمینی (ره)
اعزام نخستین گروه راهیان نور دانشجویان مازندران 
بازنگری در شیوه انتقال ارزش‌ها به نسل جدید، امری ضروری است
المپیاد ورزشی مدارس سما
بزرگداشت استاد برجسته مصری
جام پنجم به پیکان بندر دیر رسید
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
اعزام کاروان راهیان نور ملکان به مناطق عملیاتی جنوب کشور
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
راه اندازی نخستین مرکز جامع حمایت از اوتیسم در لرستان
عرضه ۲۰ درصد سهام بورس بین الملل از طریق پذیره‌نویسی به مردم
انتشار کتاب «ایرانیوم» در ارومیه
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد
ستاد بررسی حوادث دی به دستور رئیس‌جمهور تشکیل شد
ایران، قهرمان کشتی فرنگی رده بندی اتحادیه جهانی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۰ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)