• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۴۰۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

توسعه کشت محصولات کم آب بر

تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌ سال‌های اخیر، کشاورزان را برآن داشته که با کشت محصولات جایگزین علاوه بر حفظ تنوع محصولات، صرفه جویی قابل توجهی در آب داشته باشند.

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، بیش از ۱۶ هزار هکتار از اراضی آذر بایجان غربی زیر کشت محصولات زراعی و باغی کم آب بر رفته است .تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر کشاورزان را برآن داشته که با کشت محصولات جایگزین علاوه بر حفظ تنوع محصولات، صرفه جویی قابل توجهی در آب داشته باشند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بااشاره به اینکه در الگوی کشت وتوسعه و ترویج محصولات کم آب برکشاورزان حمایت می شوند گفت: آموزش‌های لازم برای کشاورزان در زمینه کشت محصولات کم آب بر توسط کارشناسان کشاورزی انجام می شود و نهاده‌های یارانه دار دربین کشاورزان توزیع می شود.

جعفر وحدت افزود: محصولات کم آب بر علاوه بر مصرف کم آب می‌توانند ارزش افزوده بالا یی ایجاد کنند. حضور کارشناسان کشاورزی در مزرعه در کنار کشاورز به ارتقا کیفی کار وتولید محصولات کم آب بر کمک می‌کند.

افسانه پیرمانی کارشناس مسئول زنان روستایی جهاد کشاورزی ارومیه بااشاره به اینکه در مزارع الگویی در کنار کشاورزان برای کشت گیاهان کم آب بر از جمله گیاهان دارویی آموزش‌های لازم انجام می‌شود گفت:از جمله تکنیک‌های پیاده شده در استقرار کشاورزی پایدار استفاده از ارقام زودرس و میانرس و مقاوم به شرایط کم آبی است.

وی افزود:اجرای سیستم آبیاری نوار تیپ و کشت غلات روی پشته و کوتاه کردن طول و عرض کرت‌ها و نیز کشت دو ردیفه در زراعت و همچنین اجرای سیستم آبیاری شیاری و یا تشتکی حلقوی و جایگزینی ارقام و یا درختان کم آب بر و رعایت اصول باغبانی در باغات از دیگر روش‌های کاهش مصرف آب در مزرعه است.

عبدالعلی مدیرعامل شرکت فنی و مشاوره کشاورزی گفت: خاک ورزی حفاظتی، آزمون خاک، نحوه صحیح هرس، نصب تله‌های فرمونی برای آفات، نحوه صحیح آبیاری و آشنایی و استفاده از روش‌های نوین آبیاری اقداماتی است که کارشناسان با همراهی کشاورزان در زمین‌های زراعی وباغی انجام میدهند تا در زمان کم آبی کشاورز بتواند محصول خود را حفظ کند و در جهت حفظ دریاچه‌ی ارومیه از مصرف آب صرفه جویی کند. یکی از محصولات کم آب بر، دانه‌های روغنی کلزا است که در تناوب با گندم یک محصول استراتژیک محسوب می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزیاستان گفت: امسال ۲ هزارو ۳۶۴ هکتار از اراضی استان زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته است که پیش بینی می‌شود بیش از ۴ هزارتن برداشت شود. توسعه و ترویج کشت محصولات کم آب بر مانند، زعفران، گل محمدی، ماشک، توسعه کشت گلخانه‌ای، اصلاح باغ ها، اصلاح شیوه‌های آبیاری وتوسعه کشت نشایی از جمله اقدامات مهم در کاهش آب کشاورزی در استان است. بیش از ۱۶ هزار هکتار از اراضی آذر بایجان غربی زیر کشت محصولات زراعی و باغی کم آب بر قرار گرفته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کارگاه شعر مکتب گمنامی در زنجان به روایت تصویر
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی به مناسبت درگذشت پیشکسوت فرش
ایستگاه پایانی بیست‌وهفتمین جشنواره قصه‌گویی آذربایجان شرقی
کسب رتبه نخست رادیو آبادان در بین مراکز صدای کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۵ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
شناسایی ۳۵۸ ملک مازاد برای مولدسازی در آذربایجان شرقی
پرتاب سه ماهواره ایرانی، نماد بلوغ علمی ایران
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری
پایان رقابت دسته ۹۴ کیلوگرم لیگ برتر وزنه‌برداری در اهواز
قرآن و نهج‌البلاغه بهترین سلاح برای مقابله با هجمه دشمن
آشنایی کودکان با نحوه حفاظت از محیط‌زیست در شهرستان کیار
پایان هفته سمنان با آسمانی غبارآلود
ضرورت توسعه مسکن و اشتغال در گیلان با بهره‌گیری از اراضی بلا استفاده
کنترل و پایش واحد‌های صنعتی تولید کننده گرد و غبار در چهارمحال و بختیاری
رسیدگی به پرونده تخلف ۷۵۹ واحد نانوایی‌ در استان زنجان
شب لیلةالرغائب؛ شبی پر فضیلت برای رسیدن به آرزوها و پاک کردن دل از غفلت ها
تشکیل هیئت اجرایی گنبکی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
رقابت‌های فینال و رده بندی پنج وزن نخست امشب برگزار می‌شود
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاتر شهر
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی در تهران
فردا، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
تاکید بر ضرورت کار کارشناسی و دقت نظر در بررسی لایحه بودجه
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
محمد جمالو؛ رئیس سازمان ثبت احوال کشور شد
افزایش قیمت کاغذ و کاهش سرانه مطالعه
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)