• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۴۷۳۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۵
خوزستان » اجتماعی

پیروی کشاورزان حوضه آبریزکرخه از قانون منع کشت، لزوم حمایت دولت +فیلم

کشاورزان و دامداران حوضه آبریز کرخه با پیام : "همه با هم برای خوزستان ، بحران کم آبی جدی است "، خود را پیرو قانون منع کشت خواندند و خواستار حمایت دولت و جبران خسارت‌های ناشی از بحران کم آبی شدند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، تراز نرمال برای ذخیره آب در بزرگترین سد خاکی کشور موسوم به سد و نیروگاه کرخه، ۵ میلیارد متر مکعب است، اما این سد در دومین سال پی در پی، ترازی بسیار پایین‌تر از نرمال را سپری می‌کند.

به گفته معاون کنترل و پایداری سد کرخه هم اکنون تراز ذخیره شده آب پشت این سد، زیر ۱ میلیارد متر مکعب، است.

قربانی می‌گوید: از ۱۸ درصد حجم آب موجود در سد، تنها ۱۰ درصد آن قابل برداشت است.

آب سد باید مسیر ۶۶۴ کیلومتری را تا رسیدن به تالاب هورالعظیم سپری کند و در این بین مردم شهر‌ها و روستا‌های بسیاری در مسیر، وابسته به آب این سد، مشغول دامداری و کشاورزی هستند.

اما شرایط بحرانی سد مانع کشت در مناطق پایین دست می‌شود و کشاورزان و دامداران با قانون ممنوعیت کشت مواجه شدند.

موضوعی که پیش از این به آن‌ها اعلام شده بود و کشاورزان نیز با قبول این شرایط، به دنبال چاره مسئولان برای ارائه جایگزین و یا جبران خسارت‌های ناشی از نداشتن هرگونه کشت و زرع هستند.

جمعی از شیوخ ، سران طوایف ، کشاورزان و دامداران شهرها و روستاهای پایین دست کرخه در جریان بازدید از سد و نیروگاه کرخه ، با پیام : همه با هم برای خوزستان ، بحران کم آبی جدی است ، خود را پیرو قانون منع کشت خواندند و خواستار حمایت دولت و جبران خسارت‌های ناشی از بحران کم آبی شدند.

با اینکه بار‌ها مسئولان سازمان جهاد کشاورزی گفته بودند که بسته‌های حمایتی برای کشاورزان و دامداران در نظر گفته شده است و در پی آن خسارت‌های سال‌های قبل و امسال کشاورزان هم پرداخت می‌شود، اما به گفته شیوخ و سران طوایف متاثر در حوضه آبریز سد همچنین براساس گزارش‌های میدانی خبرنگاران ما، تاکنون نه تنها این بسته‌ها، ارائه نشده، بلکه خسارت‌های سال قبل نیز به کشاورزان پرداخت نشده است.

هرچند دام‌های سنگین روستائیان پایین دست کرخه با تدابیر اندیشیده شده از سوی دولت، روز‌های بهتری را سپری می‌کنند و با نصب مه پاش‌ها در دامداری‌ها، نیاز آبی آن‌ها در این مناطق برطرف شده است، اما کشاورزان هنوز راهکار‌های عملی دولت را دریافت نکرده اند.

دولت برای آنکه آب آشامیدنی مردم این مناطق همچون آب کشاورزی، از بحران کم آبی آسیب نبیند، با احداث ایستگاه پمپاژ w۲ در شهرستان اندیمشک جهت جایگزینی آب دز به عنوان منبع تامین آب ۲۵ شهر و بیش از ۱۶۰۰ روستا، به جای آب کرخه، در این راستا قدم برداشته است.

طرحی که به گفته معاون تلفیق و امور تنظیم گری شرکت مدیریت منابع آب ایران، هم کیفیت و هم کمیت آب تامین شده را تضمین خواهد کرد.

به گفته علیرضا الماسوندی، این طرح که با عنوان طرح انتقال آب دز به طرح آبرسانی غدیر شناخته می‌شود، ۷۴ کیلومتر مسیر را سپری می‌کند و فاز اول آن تا تیرماه به بهره برداری خواهد رسید.

آنچه مسلم است این است که لازمه گذر از بحران کم آبی که نه تنها خوزستان بلکه با تغییر اقلیمی ایجاد شده در کشور، مناطق بسیاری در کشور را درگیر خود کرده است، مشارکت دولت و مردم است.


بیشتر بخوانید : بسته‌های حمایتی برای کمک به کشاورزان خوزستانی+فیلم


همچون کشاورزان که خود را آماده همراهی با دولت برای گذر از این بحران اعلام می‌کنند، دولت نیز باید با جبران خسارت کشاورزان، راه مناسبی را پیش روی آن‌ها قرار دهد تا این چالش نیز همچون بسیاری از چالش‌های تجربه شده بدون هیچ مشکلی، پشت سرگذاشته شود.

 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
برای گذر از بحران کم آبی که نه تنها خوزستان بلکه با تغییر اقلیمی ایجاد شده در کشور، مناطق بسیاری در کشور را درگیر خود کرده است، مشارکت دولت و مردم لازم است.
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم چهار واحد صنفی متخلف در کاشان
دیدار مردمی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی
صداهای انفجار در جنوب ری ناشی از برگزاری رزمایش «الی بیت‌المقدس ۱۶» است
بازگشت «عشق کتاب» به رادیو سلامت
قطع آب ادارات پر مصرف در تهران
تمدیدمهلت ارسال مقالات همایش ملی استثنایی در هزاره سوم
مهلت یک‌ماهه برای ساماندهی جمعه‌بازار یاسوج
اختصاص ۲۸۰ تُن قیر رایگان به شهرداری‌های مهاباد، گوگ‌تپه و خلیفان
وضعیت ورودی گردشگری به کشور به شرایط عادی رسیده است
رخت سفید زمستان بر تن تکاب نشست
دست پربرکت آسمان بر مزارع کشاورزان خراسان شمالی
بارش برف و وضعیت تعطیلی مدارس زنجان
درمان نوین در «دکتر سلام» و پخش «نون خ ۵» با کیفیت ۴ K
فرایند صادرات و واردات کالا بین ایران و پاکستان
ساخت و سازهای غیرمجاز معضلی جدی در کهگیلویه و بویراحمد
تخصیص ۷۸ میلیارد تومان برای تقویت شهرداری‌های اردبیل
«نیلو و تی‌تی» به پویا رسید؛ «طوفان بی‌پایان» در راه آنتن شبکه سه
پروبیوتیک‌ها در مسیر کنترل قند خون پیش‌دیابتی‌ها
گرامیداشت روز کازرون با نمایشگاه صنایع دستی
ضابطین دادگستری حلقه مهم ارتباط میان مردم و دستگاه قضایی هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)