• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۵۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۳
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

نماینده ولی فقیه در امورحج: باید به دنبال احیای حج واقعی بود

­نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: حج دارای ابعاد مختلف تربیتی، سیاسی و اجتماعی است و باید به دنبال احیای حج واقعی ابراهیمی بود.

نماینده، ولی فقیه در امورحج: باید به دنبال احیای حج واقعی بودبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب به مناسبت آغاز هفته حج در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه این هفته تهران به تبیین فلسفه‌اصلی حج ابراهیمی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه حضرت امام خمینی (ره) فرموده‌اند: «حج تجلی و تکرار همه صحنه‌های عشق‌آفرین زندگی یک انسان و یک جامعه متکامل در دنیاست»، گفت: خداوند در نظام بندگی اعمالی را برای انسان درنظرگرفته که هرکدام چارچوب خاص خود را دارد مانند نماز، نماز جمعه، روزه و نماز عید فطر و قربان، خمس و زکات، اما عمل واجب حج برای یک بار درعمر است تا انسان با این سفر برای تمام عمر توشه ذخیره کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: سه محور «تسلیم خدا بودن»، «مبارزه با شرک در انواع آن» و «اصلاح خود و جامعه» جان‌مایه‌ حج ابراهیمی است و نخستین هدف اصلی حج تسلیم کامل در برابر خدا بودن است.
وی نخستین هدف اصلی حج را «تسلیم کامل در برابر خدا بودن» عنوان کرد و افزود: حضرت ابراهیم خود و خانواده اش را تسلیم خداوند کردند و اجر این احسان را هم از خدا گرفتند، پس امام راحل چنین الگویی را برای حج واقعی لازم می‌دانستند.
حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در ادامه گفت: دومین جان‌مایه حرکت ابراهیمی مبارزه با پرستش غیر خداست. در روایات هم آمده است که حج دو گونه است. یکی حج برای خدا و یکی هم برای غیرخدا یعنی بندگان خدا و به تعبیر امام راحل گردش به دور خانه خدا نشان دهنده این است که به غیر از خدا گِرد دیگری نگردید؛ و رَجْم عَقَبات، رجم شیاطین انس و جن است. شما با رجم با خدای خود عهد کنید تا شیاطین انس و ابرقدرت‌ها را از کشور‌های اسلامی برانید»
وی به سومین فلسفه‌ی سفر حج اشاره کرد و گفت: سومین جانمایه‌ی حج رشد و اصلاح اجتماعی و اساس حج برای تقویت دین و رشد جامعه است. حضرت ابراهیم در قرآن کریم از خدا خواست که مناسک حج را یاد بگیرد و این درخواست نشان‌دهنده این است که ماهم برای نسل خود باید دنبال هادی و راه خیر و صلاح باشیم.
وی ادامه داد: از جمله ابعاد اجتماعی حج «شناخت مسلمانان از یکدیگر» است. «تحکیم و انسجام اسلامی»، «اهتمام به امور مسلمان» که مورد توجه پیامبر بود، «شور و مشورت در جهان اسلام برای آینده‌ بهتر» و «امر به معروف و نهی از منکر» در این بعد قرار دارد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: به اعتقاد امام خمینی (ره) یکی از اصلی‌ترین ابعاد سیاسی حج برگزاری مراسم برائت از مشرکین است و باید حجاج در انجام دادن این فریضه از هرگونه ظلم و ستم برائت جویند. همچنین مصداق بارز آنانی که کودک کشی می‌کنند و ظلم را گسترش می‌دهند استکبار جهانی یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی است. امام راحل با درایت کامل فرمودند حج بی‌برائت حج نیست، چرا که دشمن دیگر از چنین حجی هراس ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
شکارچیان متخلف در دام قانون
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)