• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۵۳۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ثبت روش افزایش زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها به نام محققان کشور

محققان کشور با ارائه روشی برای افزایش زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها با استفاده از میدان مغناطیسی در صنایع غذایی، توانستند این راهکار را به ثبت اختراعات داخل برسانند.

ثبت روش افزایش زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها به نام محققان کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پروبیوتیک‌ها، میکروارگانیسم‌های (باکتری و مخمر) زنده و فعالی هستند که با حضور در بخش‌های مختلف بدن و عمدتا روده، با تعداد مناسب می‌توانند دربردارنده خواص سلامتی‌بخش برای میزبان باشند.
 
از سوی دیگر باکتری‌ها یک نوع موجود زنده هستند که با توجه به شرایط متنوع محیطی از جمله دما، نحوه نگهداری و فشار‌های مکانیکی و ... که به این موجود زنده در غشای دیوار‌های آن وارد می‌شود، باعث متلاشی شدن آن‌ها می‌شود.
 
عمده‌ترین چالش استفاده از این میکروارگانیسم‌های فراسودمند در غنی‌سازی مواد غذایی، کاهش شدید تعداد نهایی پروبیوتیک‌ها نسبت به تعداد اولیه ورودی آن‌ها و همچنین زنده مانی آن‌ها در طول زمان از تولید تا مصرف حائز اهمیت است.
 
بر این اساس حسین حسن‌نژاد، محقق حوزه علوم و مهندسی صنایع غذایی و مجری طرح با همکاری اساتیدی، چون پروفسور دکتر عزیز همایونی راد استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و پژوهشگر حوزه غذا‌های فراسودمند پروبیوتیک، پری بیوتیک، سین بیوتیک و پست بیوتیک و دکتر پونه امینی گرام پروژه‌ای با عنوان "افزایش زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک توسط میدان مغناطیسی" با هدف افزایش زنده مانی پروبیوتیک‌ها در صنایع غذایی را اجرایی کردند.
 
این گروه در این اختراع با استفاده از میدان مغناطیسی بهینه که در انتهای ظروف حاوی دوغ، راهکاری را برای ارتقای زنده‌مانی و همچنین افزایش تکثیر باکتری‌های پروبیوتیک ارائه کردند و اعمال این روش در دوغ‌های پروبیوتیک موجب شد تا هم جمعیت باکتری‌های پروبیوتیک در این محصول افزایش یابد و هم قابلیت زنده مانی آن‌ها تا لحظه مصرف.
 
بر اساس سیستم استاندارد ملی ۱۱۳۲۴، باید تا پایان انقضای دوغ پروبیوتیک به میزان cfu/gr ۵۱۰ (صد هزار باکتری در هر گرم) باکتری پروبیوتیک داشته باشیم و یک محصول سالم حقیقی به دست مصرف کنندگان برسد، ولی به تدریج بنابر دلایل تخصصی متنوع از جمله نحوه نگهداری از این نوع مایعات پروبیوتیک، این میزان باکتری کاهش می‌یابد و یا موجب مرگ باکتری‌های پروبیوتیک می‌شود. از آنجایی که تمرکز این تحقیق بر روی محصول دوغ بوده، روش ارائه شده آن قادر به افزایش ماندگاری میکروارگانیسم‌ها تا زمان مصرف خواهد بود.
 
به گفته این محقق با این روش علاوه بر افزایش زنده‌مانی باکتری و تکثیر باکتری‌ها در دوره تولید، نگهداری تا مصرف، میزان ماندگاری دوغ نیز افزایش یافته، ضمن آنکه طعم آن با ذائقه ایرانی بسیار مناسب‌تر است و می‌توان با کاهش pH، از نظر طعم محصولی ترش مزاج با احساس دهانی خوبی برای مصرف کننده ارائه داد.
 
این اختراع در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با عنوان "فرآیند افزایش زنده مانی باکتری‌های دوغ پروبیوتیک توسط میدان مغناطیسی" به ثبت رسید.
 
پیشتر نیز این اختراع در اولین مسابقات جهانی اختراعات و نوآوری سوئیس از بین ۶۵۰ اختراع از ۳۵ کشور جهان، مدال برنز جهانی را از آن خود کرد. در این رویداد دستاورد‌هایی از کشور‌هایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، مراکش، ایران، قطر، بحرین، انگلستان، لبنان، لهستان، چین و ... عرضه شده بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
الزام صنایع به استفاده از پساب به جای آب‌های زیرزمینی
سارا شفیعی صاحب نشان طلا شد
پیکر ۶ شهید مهمان مردم استان مرکزی
آغاز ساخت نیروگاه خورشیدی خلیج فارس در شهرضا
گشت و کنترل شبانه در پارک ملی دریاچه ارومیه تشدید شد
آیین ادای سوگند کارآموزان وکالت در استان
چهارسوی فرهنگ و هنر ۲۵ آبان قم
هشدار یک پزشک: فرصت ساخت استخوان‌های محکم فقط تا ۳۰ سالگی است
درخشش خردسالان سیستان و بلوچستان در جشنواره استعداد‌های برتر رشته بوکس
برگزاری یادواره ۲۴ شهید روحانی و بزرگداشت امام جمعه های فقید خوی
مدارس برمدار انرژی خورشیدی
جشنواره نوآوری تدریس در کهگیلویه و بویراحمد
راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده؛ در صدر تلفات تصادفات گلستان
رونمایی پنج اثر تازه با حضور نویسندگان
تقدیر از دو چهره ماندگار ادبیات در نخستین جایزه نیما
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ نشان برنز روژان گودرزی در تکواندو بانوان
فردا؛ آخرین مهلت استرداد اظهار نامه مالیات برارزش افزوده تابستان ۱۴۰۴
به ثمر نشستن سیاست عدالت‌ محور دولت در حوزه حمل‌ و نقل
برگزاری کارگاه دوره آموزشی مسیر معلمی در دامغان
انتصاب مدیران کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شمال و جنوب سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
بارش نخستین برف در چهارمحال و بختیاری و لغزندگی جاده‌ها
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
هوای اصفهان سالم شد
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)