• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۵۳۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ثبت روش افزایش زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها به نام محققان کشور

محققان کشور با ارائه روشی برای افزایش زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها با استفاده از میدان مغناطیسی در صنایع غذایی، توانستند این راهکار را به ثبت اختراعات داخل برسانند.

ثبت روش افزایش زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها به نام محققان کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پروبیوتیک‌ها، میکروارگانیسم‌های (باکتری و مخمر) زنده و فعالی هستند که با حضور در بخش‌های مختلف بدن و عمدتا روده، با تعداد مناسب می‌توانند دربردارنده خواص سلامتی‌بخش برای میزبان باشند.
 
از سوی دیگر باکتری‌ها یک نوع موجود زنده هستند که با توجه به شرایط متنوع محیطی از جمله دما، نحوه نگهداری و فشار‌های مکانیکی و ... که به این موجود زنده در غشای دیوار‌های آن وارد می‌شود، باعث متلاشی شدن آن‌ها می‌شود.
 
عمده‌ترین چالش استفاده از این میکروارگانیسم‌های فراسودمند در غنی‌سازی مواد غذایی، کاهش شدید تعداد نهایی پروبیوتیک‌ها نسبت به تعداد اولیه ورودی آن‌ها و همچنین زنده مانی آن‌ها در طول زمان از تولید تا مصرف حائز اهمیت است.
 
بر این اساس حسین حسن‌نژاد، محقق حوزه علوم و مهندسی صنایع غذایی و مجری طرح با همکاری اساتیدی، چون پروفسور دکتر عزیز همایونی راد استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و پژوهشگر حوزه غذا‌های فراسودمند پروبیوتیک، پری بیوتیک، سین بیوتیک و پست بیوتیک و دکتر پونه امینی گرام پروژه‌ای با عنوان "افزایش زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک توسط میدان مغناطیسی" با هدف افزایش زنده مانی پروبیوتیک‌ها در صنایع غذایی را اجرایی کردند.
 
این گروه در این اختراع با استفاده از میدان مغناطیسی بهینه که در انتهای ظروف حاوی دوغ، راهکاری را برای ارتقای زنده‌مانی و همچنین افزایش تکثیر باکتری‌های پروبیوتیک ارائه کردند و اعمال این روش در دوغ‌های پروبیوتیک موجب شد تا هم جمعیت باکتری‌های پروبیوتیک در این محصول افزایش یابد و هم قابلیت زنده مانی آن‌ها تا لحظه مصرف.
 
بر اساس سیستم استاندارد ملی ۱۱۳۲۴، باید تا پایان انقضای دوغ پروبیوتیک به میزان cfu/gr ۵۱۰ (صد هزار باکتری در هر گرم) باکتری پروبیوتیک داشته باشیم و یک محصول سالم حقیقی به دست مصرف کنندگان برسد، ولی به تدریج بنابر دلایل تخصصی متنوع از جمله نحوه نگهداری از این نوع مایعات پروبیوتیک، این میزان باکتری کاهش می‌یابد و یا موجب مرگ باکتری‌های پروبیوتیک می‌شود. از آنجایی که تمرکز این تحقیق بر روی محصول دوغ بوده، روش ارائه شده آن قادر به افزایش ماندگاری میکروارگانیسم‌ها تا زمان مصرف خواهد بود.
 
به گفته این محقق با این روش علاوه بر افزایش زنده‌مانی باکتری و تکثیر باکتری‌ها در دوره تولید، نگهداری تا مصرف، میزان ماندگاری دوغ نیز افزایش یافته، ضمن آنکه طعم آن با ذائقه ایرانی بسیار مناسب‌تر است و می‌توان با کاهش pH، از نظر طعم محصولی ترش مزاج با احساس دهانی خوبی برای مصرف کننده ارائه داد.
 
این اختراع در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با عنوان "فرآیند افزایش زنده مانی باکتری‌های دوغ پروبیوتیک توسط میدان مغناطیسی" به ثبت رسید.
 
پیشتر نیز این اختراع در اولین مسابقات جهانی اختراعات و نوآوری سوئیس از بین ۶۵۰ اختراع از ۳۵ کشور جهان، مدال برنز جهانی را از آن خود کرد. در این رویداد دستاورد‌هایی از کشور‌هایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، مراکش، ایران، قطر، بحرین، انگلستان، لبنان، لهستان، چین و ... عرضه شده بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)