• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۶۷۲۲
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۱
ورزشی » جانبازان و معلولان

بازگشت دوباره‌ی بسکتبال با ویلچر با افتخارآفرینی

تیم ملی بسکتبال با ویلچر کشورمان در بازی‌های آسیا - اقیانوسیه به عنوان نایب قهرمانی دست یافت.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، آقای مسعود فلاح، سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر امروز میهمان برنامه تازه‌های ورزشی صبح بخیر ایران بود.

  • مجری: نایب قهرمانی تان را در رقابت‌های آسیا - اقیانوسیه تبریک می‌گویم.

مسعود فلاح: رقابت‌های قهرمانی آسیا - اقیانوسیه برای کسب سهمیه جهانی از ۳۰ اردیبهشت در شهر پوکت تایلند برگزار شد. ما در دیدار اول ۴۷ بر ۴۳ به استرالیا باختیم. برابر تیم های کره جنوبی، ژاپن نایب قهرمان پارالمپیک، تایلند و مالزی به پیروزی رسیدیم، در پلی آف فیلیپین را شکست دادیم و مجددا در نیمه نهایی با تایلند روبرو شدیم.

باتوجه به اینکه کره جنوبی، استرالیا را در دور مقدماتی شکست داده بود ما در گروه خودمان اول شدیم و در فینال با تیم استرالیا بازی را ۵۰ بر ۵۶ واگذار کردیم، چون استرالیا از قاره اقیانوسیه است باتوجه به حضور کره جنوبی و ژاپن قهرمان آسیا هستیم و چیزی که در سال ۲۰۱۸ از دست داده بودیم به دست آوردیم.

۷ نفر از لژیونرهایمان که در لیگ‌های اروپا مشغول بودند به علت اینکه مسابقات قهرمانی آسیا - اقیانوسیه با یک ماه تاخیر به دلیل شیوع کرونا در تایلند برگزار شد، نتوانستند در جمع تیم باشند که اگر این بازیکنان بودند مقام اول را احراز می کردیم.

  • مجری: درخصوص بسکتبال مان بگویید؛ تحلیل کارشناسان این است که بسکتبال با ویلچر دوباره به روز‌های خوب برگشته است، چرا و چگونه؟

مسعود فلاح: همیشه در تجهیز و اعزام هر تیم دو حوزه باید خیلی فعال باشند؛ یکی مدیریت است که فدراسیون و کمیته ملی پارالمپیک کارش را درست انجام داد، دیگری بحث فنی است که اگر مقداری در انتخاب سرمربی دقت می‌کردند قطعا باتوجه به اینکه ما در سال ۲۰۱۷ نتایج خوبی در آسیا - اقیانوسیه و رقابت‌های جهانی هامبورگ گرفته بودیم، می‌توانستیم در پارالمپیک توکیو جزو ۶ تیم بالای جدول باشیم.

کسانی می‌توانند در قالب سرمربی یا کادر فنی تیم ملی بسکتبال با ویلچر باشند که خودشان در این حوزه سالیان سال، به عنوان مربی یا بازیکن حضور داشتند که این امر در دوره‌های قبل چه در پارالمپیک توکیو و چه در پارالمپیک ریو محقق نشد. در پارالمپیک ریو دهم شدیم و در پارالمپیک توکیو هم نهم شدیم که این شایسته بسکتبال با ویلچر کشورمان نیست. ژاپنِ نایب قهرمان در پارالمپیک توکیو با تمام قدرت می‌آید اما در مسابقات آسیا - اقیانوسیه با ۲۰ امتیاز به تیم ایران می‌بازد.

  • مجری: همین مسابقاتی که حضور داشتید؟

مسعود فلاح: بله، ما ۷ نفر از لژیونرهایمان را نداشتیم و اگر داشتیم قطعا استرالیا را شکست می دادیم.

  • مجری: جالب است در فاصله زمانی یکسال یا کمتر از یکسال از پارالمپیک تا رقابت‌هایی که هفته گذشته برگزار شد انقدر سریع می‌توانیم پیشرفت کنیم و جایگاهمان را افزایش بدهیم، چرا باید انتخابی کنیم که بعدش این اتفاق بیفتد، چون منافع ملی است و منافع شخصی نیست؟

مسعود فلاح: اگر الان فدراسیون بسکتبال بخواهد از من نوعی در بسکتبالِ سالم‌ها به کارگیری کند، قطعا نمی‌شود.

  • مجری: چه کسی پاسخگو است؟ شاید تصمیم گرفتند بعد متوجه اشتباهشان شدند و بعد تغییر دادند؟

مسعود فلاح: قطعا تصمیم فدراسیون نبود، چون این اتفاق در زمان مدیریت آقای اسبقیان نبود. انتخاب سرمربی، انتخاب پارالمپیک نبود انتخاب انجمن وقت آن زمان بود، آقای آقاکوچکی را انتخاب کردند و اگر دقت نظر بیشتری می‌شد می‌توانستیم نتیجه بهتری بگیریم.

  • مجری: اگر آقای آقاکوچکی بخواهند می‌توانند در این برنامه پاسخگو باشند. باید لیگ مان منظم و مرتب باشد. حال و هوای لیگ مان چطور است؟ این ۷ لژیونر چه نفراتی بودند؟ از دل همان لیگ معتبر و پویای بسکتبال با ویلچرمان انتخاب کردید؟

مسعود فلاح: از ۱۲ بازیکنی که به این مسابقات اعزام شدند؛ ۸ نفر از لیگ داخلی مان بودند، ۴ نفر لژیونر بودند که به تیم ما اضافه شدند، بازیکنانی که از لیگ برترمان انتخاب کردیم جوان بودند و محمدحسن سیاری و حکیم منصوری در کلاس‌های خودشان به عنوان بهترین بازیکنان آسیا - اقیانوسیه انتخاب شدند.

لیگ برترمان در سال ۱۴۰۰  پویا بود و در سال ۱۴۰۱ با برنامه ریزی که انجمن بسکتبال با ویلچر خواهد کرد پویاتر می شود که قطعا می‌تواند کمک شایانی به تیم‌های ملی جوانان و بزرگسالان کند. در تیم ملی که اعزام کردیم دو تا از بازیکنان جوانمان آقای امیررضا احمدی و مهدی عباسی که در جوانان بحرین حضور داشتند در تیم بودند و جالب است که آقای سعید حیدری و محسن بیگدلی که در لیگ برتر حضور دارند این اولین تجربه حضور بین المللی شان بود.

  • مجری: برنامه‌های پیش روی بسکتبال با ویلچرمان چیست؟

مسعود فلاح: برنامه هایمان را تا اواخر این هفته به فدراسیون ارائه می دهیم و از ۱۰ تیر شروع می‌کنیم اردو‌های آماده سازی مان را که آبان باید اعزام بشویم برای رقابت‌های جهانی در امارات.

  • مجری: آنجا مشخص شده که با کدام تیم‌ها هم گروه هستید؟

مسعود فلاح: هنوز مشخص نشده است، از قاره اروپا که ۵ سهمیه دارد هلند، فرانسه، ایتالیا، آلمان و انگلیس صعود کردند. از قاره آسیا - اقیانوسیه هم استرالیا، ایران، کره جنوبی، تایلند، عراق و اماراتِ میزبان صعود کردند، از قاره آفریقا هم مصر جواز حضور گرفته است و از قاره امریکا هنوز نتیجه پایان مشخص نیست.

  • مجری: خیلی از بینندگان ممکن است بچه معلول داشته باشند، روحیه بچه‌های معلول مقداری متفاوت‌تر از سایرین است و ما باید خیلی مراقب نوع رفتار و گفتارمان با آنها باشیم. توصیه شما به آن جوان و خانواده اش چیست؟

مسعود فلاح: معلولان جسمی - حرکتی روحیه لطیفی دارند، مربیانی که با آن‌ها کار می‌کنند باید در گفتار و رفتار بسیار رعایت کنند، من به خانواده‌هایی که در خانه معلول دارند توصیه می‌کنم آن ها را به سمت ورزش بیاورند، فدراسیون و کمیته ملی پارالمپیک همه امکانات را در اختیار این‌ها قرار می‌دهند، قطعا فضای دیگری به روی عزیزان معلولمان قرار می‌گیرد. سیامند رحمان و همه کسانی که به عرصه ورزش آمدند هم در عرصه ورزش موفق بودند هم در عرصه زندگی شان. این فضا آماده است که عزیزان معلول در قالب تیم‌های ورزشی قرار بگیرند اگر هم یک درصد نتوانستند در آن مقام قهرمانی ایفای نقش کنند در بحث همگانی می‌توانند فعالیت خوبی داشته باشند.

  • مجری: از همگانی تا قهرمانی؛ در استان ها کجا باید بیایند؟

مسعود فلاح: در استان‌ها باید به هیئت‌های شهرستان‌های خودشان مراجعه کنند. به دلیل تعدد رشته‌های ورزشی در کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون این دو مجموعه با همه تلاش مضاعفی که می‌کنند همه توان خود را در اردو‌های آماده سازی و اعزام تیم ملی می‌گذارند. از وزیر ورزش آقای سجادی و ریاست کمیته ملی المپیک آقای صالحی امیری می‌خواهم اگر در توانشان است ۱۲ ویلچر برای عزیزانی که عازم مسابقات جهانی هستند، تهیه کنند.

از فدراسیون جانبازان و معلولین، آقایان اسبقیان، حمیدی، گلشنی و ریاست کمیته ملی پارالمپیک آقای خسروی وفا تشکر می‌کنم از طرف خودم، کادر فنی، تیم ملی و همه ورزشکاران که با همه توانشان تیم ملی را کمک می‌کنند.

  • مجری: قیمت این ویلچر‌ها چقدر است؟

مسعود فلاح: هر دستگاه ۳۰۰ میلیون تومان است قطعا در توان کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون نیست مگر وزارت ورزش مددی بدهند در صورت صلاحدید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)