• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۹۷۰۴
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۱
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

کارگردان نمایش «پرنده آبی» از اجرای این اثر در بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان خبر داد

سمیرا یزدان پژوه: نمایش «پرنده آبی» به مفهوم جنگ و عواقب آن می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی بیست و هفتمین جشنواره تئاتر بین‌المللی کودک و نوجوان، سمیرا یزدان پژوه، کارگردان نمایش «پرنده آبی» که در بخش تئاتر با اجرای کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال حضور دارد، درباره محتوای این نمایش، گفت: داستان نمایش درباره خواهر و برادری است که در شب سال نو و طبق رسم هر سال منتظر آمدن بابانوئل هستند، اما به دلیل بیماری مادر این دو کودک، بابانوئلی در کار نیست. در ادامه و در رویاپردازی این دو کودک برای شب سال نو، یک پری وارد فضا می‌شود. این پری از کودکان درخواست می‌کند که به دنبال پرنده آبی بروند و رویا‌های خود یا به عبارتی مسیر خوشبختی را دنبال کنند.کارگردان نمایش «پرنده آبی» از اجرای این اثر در بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان خبر داد
او ادامه داد: در این داستان مخاطبان، اثرات جنگ و میزان خشونت موجود در آن را می‌بینند. در واقع شخصیت‌های اصلی داستان با دنبال کردن آرزوی خود که همان پایان یافتن جنگ است، درون این اثر به دنبال پرنده آبی خوشبختی حرکت می‌کنند. مسیر نمایش در این داستان دارای فراز و نشیب‌های بسیاری است و مباحث مختلفی، چون عشق، توجه به محیط‌زیست و ... نیز مطرح می‌شود. در واقع نمایش سعی دارد که مخاطبان را متوجه این امر کند که چگونه انسان‌ها خوشبختی خود را از دست می‌دهند و اساساً چرا از خود گذشتگی به دست فراموشی سپرده شده است.
این کارگردان، از تأکید بر مفهوم جنگ در این اثر خبر داد و افزود: در این اثر، موضوع جنگ نیز، به نمایش افزوده شد البته چند پرده را نیز به صورت کلی از کار حذف کردم، زیرا معتقدم که قشر کودک و نوجوان باید بدانند که جنگ تا چه اندازه دارای عواقب وخیم و گسترده است.
یزدان پژوه، خاطرنشان کرد: این اثر به شیوه تئاتر کاغذی و با استفاده از عروسک‌های کاغذی اجرا می‌شود و نوجوانان، کار صداسازی و اجرای اثر را بر عهده دارند.
او درباره دلیل انتخاب متن موریس مترلینگ برای اجرا در بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، گفت: متن «پرنده آبی» متعلق به زمان خاصی نیست و در هر شرایطی قابل استفاده است. نکته دیگر این است که نمایش «پرنده آبی»، مفهوم بسیار مهمی دارد، زیرا این پرنده نماد خوشبختی انسان‌هاست که امروز آن را از دست داده‌اند. در واقع سعی داشتم که با اجرای این اثر تلنگری به مخاطبان و انسان امروز بزنم تا بدانند که در بسیاری از مواقع خوشبختی در کنار ماست، اما چشم ما قادر به دیدن این خوشبختی و شادمانی‌ها نیست.
این کارگردان، تصریح کرد: این نمایش سعی دارد به مخاطب کودک و نوجوان بیاموزد که باید قدر داشته‌های خود را بدانند و حاضر باشند برای به دست آوردن آنچه که دوست دارند، از برخی چیز‌ها دل بکنند و در مسیر خوشبختی فداکار باشند. مفهوم جنگ نیز با این هدف در اثر قرار داده شد که کودکان و نوجوانان بدانند که جنگ باعث از بین رفتن انسان‌ها، محیط‌زیست، جنگل و تمام زیبایی‌های جهان می‌شود.

بخش تئاتر کودکان زیر ۱۸ سال نیز رقابتی شود 
یزدان پژو، جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان را رویداد مهمی خواند و در این باره گفت: این جشنواره سعی دارد که مفاهیم مختلف را از طریق نمایش، فرم، رنگ، صدا و ... به مخاطبان خود القا کنند. این در حالی است که امروز و در شرایط کنونی، بستر فرهنگی و هنری موجود در کشور بسیار محدود و اندک شده است، بنابراین جشنواره می‌تواند کمک کند که این کالا‌های فرهنگی در زمانی هر چند کوتاه به دست مخاطبان اصلی خود برسد و یک سری از کودکان و نوجوانان بتوانند با دیدن این نمایش‌ها مفاهیم زندگی را بهتر درک کنند.
او افزود: دیدن این آثار می‌تواند تلنگری بر زندگی کودکان و نوجوانان باشد و به نوعی بر آینده آنان تأثیرگذار شود. ضمن اینکه برخی از این کودکان و نوجوانان نیز، با دیدن آثار جشنواره به سمت این هنر سوق پیدا می‌کنند و می‌توانند در آینده راه خود را در شاخه نمایش پیدا کنند. در واقع این جشنواره می‌تواند باعث استعدادیابی برخی از این کودکان و نوجوانان نیز شود.
کارگردان نمایش «پرنده آبی» پیشنهاد کرد: اگر بخش تئاتر کودکان زیر ۱۸ سال نیز رقابتی بود، بهتر بود، زیرا رقابتی بودن این بخش، باعث افزایش انگیزه گروه‌ها نیز می‌شد. در واقع عدم رقابتی بودن این بخش باعث شده که در انتها مشخص نشود کدام کار مخاطب بیشتری را جذب کرده یا مفهوم بهتری داشته است. در واقع غیررقابتی بودن، باعث مبهم شدن عملکرد گروه‌ها می‌شود.
دیگر عوامل نمایش «پرنده آبی» عبارت‌اند از کارگردان: سمیرا یزدان پژو و آنیتا توکلی؛ بازی‌دهندگان: دیانا حاجی قاسم، مهسا رستم‌خانی، آنیتا توکلی؛ طراحی و ساخت عروسک: سمیرا یزدان پژو؛ طراحی و ساخت دکور: علی محمدی و سمیرا یزدان پژو؛ پخش موسیقی: سارا یزدان پژو؛ نور: علی محمدی و طراح پوستر و بروشور: ایمان یزدان پژو.
بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، از اول تا ششم تیرماه سال ۱۴۰۱ با شعار «تئاتر، پرواز پروانه‌های خیال» در شهر تاریخی همدان برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)