• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۲۱۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

افزایش ده برابری خواص گیاهان دارویی با نانویی شدن

خواص گیاهان دارویی با نانویی شدن ابعاد عصاره‌ها، افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند به طوری که در برخی خواص شاهد بهبود ۱۰ برابری عملکرد در مقایسه با عصاره‌های معمولی هستیم.

فزایش ده برابری خواص گیاهان دارویی با نانویی شدنبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، مهدی احمدی مدیرعامل یک شرکت فناوری نانو می‌گوید: این شرکت به دنبال استفاده از فناوری‌نانو در حوزه گیاهان دارویی و طعم‌دهنده‌های طبیعی است. این شرکت فناوری طعم‌دهنده‌های طبیعی نانویی را توسعه داده و به دنبال عرضه این محصولات در بازار است.

مهدی احمدی درباره مزیت فناوری‌نانو در این حوزه می‌گوید: «با نانویی شدن ابعاد ذرات عصاره گیاهان برخی از خواص بالقوه آن‌ها به صورت بالفعل در آمده و برخی ویژگی‌های مفید این عصاره افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. برای مثال ما شاهد افزایش ده برابری خواص آنتی‌باکتریال در یکی از این عصاره‌های نانویی بودیم. کاهش ابعاد ذرات به مقیاس نانو موجب افزایش عمق نفوذ این ذرات می‌شود از این رو ما اقدام به فرمولاسیون ۳۰ نوع عصاره گیاه کردیم و در این مسیر چند پروژه دانشجویی نیز تعریف شد.»

وی می‌افزاید: «ما به دنبال کاربرد صنعتی این نانوساختار‌ها هستیم، چندی پیش یکی از فرمولاسیون‌های خود را به سازمان دامپزشکی معرفی کردیم که می‌توانست ماندگاری محصولات پروتئینی را افزایش دهد. سازمان دامپزشکی نیز یکی از شرکت‌های بسته‌بندی فرآورده‌های پروتئینی را به ما معرفی کرد و به صورت پایلوت این فرمولاسیون برای افزایش ماندگاری گوشت گاو، گوسفند و مرغ در بسته‌بندی‌ها مورد آزمایش قرار گرفت. پس از اسپری شدن این فرمولاسیون نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری این محصولات از ۴ روز به ۶ روز افزایش یافت. پس از کسب این نتایج به دنبال پیاده‌سازی این فناوری در صنعت هستیم.»

مدیر عامل این شرکت می‌گوید: «به سراغ صنایع دیگر نیز رفته‌ایم. با یکی از شرکت‌ها برای تولید نبات طعم‌دار وارد مذاکره شده‌ایم تا از این اسانس‌های نانویی به عنوان روکش روی نبات استفاده شود. با یکی از تولیدکنندگان خمیردندان وارد همکاری شده‌ایم تا از این طعم‌دهنده‌ها در تولید خمیردندان استفاده شود. به دنبال افزایش ماندگاری و بهبود کیفیت سس‌های کچاپ در صنعت هستیم.»

به اعتقاد این دانش آموخته رشته صنایع غذایی دانشـگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، این فناوری طعم‌دهنده‌های نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل وسیعی برای استفاده در صنایع مختلف دارد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پویش درختکاری یلدا در بهاباد
رستگاری در ثانیه‌های پایانی؛ شهرداری گرگان بُرد را از چنگ استقلال تهران بیرون کشید
آغاز فعالیت‌های قرآنی کانون‌های مساجد خوزستان در قالب طرح کرسی‌های تلاوت
مسابقات استانی گراپلینگ کیک‌بوکسینگ در سنندج
لزوم مقابله قاطع با قاچاق و حمایت از تولید داخلی
مشهد میزبان مسابقات فلوربال قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی
انسجام ملی و تبعیت از فرماندهی کل قوا، عامل اصلی عبور کشور از بحران‌ها
تخصیص ارز و تامین مواد اولیه، مهمترین مشکلات صنعت چاپ و بسته بندی
اعطای وام اشتغالزایی به روستاییان در آذربایجان شرقی
۸۰ درصد کشتارگاه‌های اردبیل سنتی است
ایجاد و ماندگاری پدیده مه با رطوبت سطحی و تداوم سرمای هوا
اجرای طرح «بارقه» در ۷۵۰ کلاس درسی استان همدان
آغاز فعالیت کارگزار توزیع نهاده‌های کشاورزی در هندیجان
تعیین‌تکلیف ۵۰۳ پرونده سرمایه‌گذاری در فارس
جلسه ستادمدیریت محله محور فریدونشهر
دعوت ورزشکار خراسان رضوی به اردوی تیم ملی پاراوزنه برداری
۵۴ طرح سرمایه گذاری خارجی به تصویب رسید
خاتمه ۷۱ درصد پرونده کلانتری‌های لرستان با مصالحه
جام حذفی؛ شمس آذر میزبان تراکتور تبریز شد
کشف مواد مخدر صنعتی از مخفیگاه توزیع‌کننده در عباس‌آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۵ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)