• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۵۴۶۹
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۹
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

امضا تفاهمنامه همکاری‌های گردشگری بین ایران و عراق

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تلاش برای رفع موانع گردشگری زمینی با عراق و تردد افراد با خودرو‌های شخصی در تمام طول سال خبر داد.

تفاهمنامه همکاری‌های گردشگری بین ایران و عراق امضا شدبه گزارش خبرگزای صداوسیما، مراسم امضای یادداشت تفاهم همکاری‌های گردشگری بین وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران و وزارت فرهنگ، گردشگری و میراث‌ باستانی جمهوری عراق ظهر امروز با حضور آقای عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و حسن ناظم وزیر فرهنگ، گردشگری و میراث‌باستانی عراق در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

اقای ضرغامی ضمن خیر مقدم به وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق، بیان کرد: از اینکه یک فرد دانشگاهی با سوابق علمی این مسئولیت را پذیرفته خوشحالم و مطمئنم که روابط فرهنگی و گردشگری بین ایران و عراق بهتر از گذشته برقرار می‌شود.

او این تفاهم‌نامه را موجب تسهیل روابط فرهنگی و گردشگری بین دو کشور عنوان‌کرد و افزود: رابطه تمدنی بین ایران و عراق از دوران باستان تا پس از اسلام و تا امروز بی‌بدیل بوده است و ملت‌ها از دو دولت توقع دارند که برای برداشتن موانع و تسهیل هرچه بهتر روابط بین دو کشور تلاش کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی میراث‌فرهنگی و گردشگری را که ماموریت مشترک دو طرف است، دارای ظرفیتی بالا در هم‌گرایی و انسجام بین دو ملت دانست و ادامه داد: این حوزه‌ها در دیپلماسی عمومی نقشی برجسته دارند که می‌توانند مقوم سایر حوزه‌ها از جمله دیپلماسی سیاسی و اقتصادی نیز باشند.

آقا‌ی ضرغامی با تاکید بر برداشتن موانع و تسهیل روابط بین دو ملت افزود:در زمینه گردشگری هوایی منعی وجود ندارد و روابط برقرار است، اما در این یادداشت بر برداشتن موانع در زمینه گردشگری زمینی در تمامی دوران سال تاکید شده است که تنها به زمان اربعین محدود نشود و امکان تردد مردم با خودرو‌های شخصی در طول سال نیز فراهم شود که در این مورد کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی در حال فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای صدور پلاک است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، گردشگری زیارتی را مهم‌ترین زمینه همکاری طرفین عنوان کرد و افزود: اربعین بزرگ‌ترین اجتماع بشری و پدیده‌ای بی‌بدیل در جهان است که به‌دنبال ثبت جهانی آن هستیم.

او بر اصالت‌بخشی به آژانس‌های مسافرتی و به رسمیت شناختن آن‌ها همچنین انجام سفر از این طریق تاکید کرد و افزود: ترویج سفر از طریق آژانس‌ها موجب رونق اقتصاد و اشتغال بین دو کشور می‌شود و سلامت و اعتبار گردشگری را فراهم می‌کند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ابراز امیدواری کرد که رونق گردشگری زمینی بین ایران و عراق و از طریق آژانس‌های مسافرتی موجب تحول گردشگری بین دو کشور شود.

در ادامه آقای حسن ناظم با ابراز خوشحالی از این دیدار، سفر به ایران را دارای اهمیتی ویژه دانست و افزود: پس از فروکش کردن همه‌گیری کرونا برای سفر به ایران و عملیاتی کردن برنامه‌ها و پروژه‌های مشترک در حوزه‌های هنری، فرهنگی و گردشگری برنامه‌ریزی ویژه کرده‌ایم و در هیئتی عالی‌رتبه با حضور مسئولان حوزه‌های مربوطه به ایران آمده‌ایم.

او به رایزنی‌ها با طرف ایرانی در راستای هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن اربعین اشاره کرد و از برنامه‌ریزی‌های دولت عراق برای مقبره‌های مرزی بین دو کشور خبر داد.

ناظم بر اهمیت گردشگری دینی و مذهبی بین ایران و عراق تاکید کرد و افزود: این نوع سفر به دلیل عقاید مردم دو کشور جامع هدف میلیونی دارد، که با توجه به مفهوم جدید گردشگری پس از کرونا باید بازتعریف شود.

وزیر فرهنگ، گردشگری و میراث‌باستانی عراق در پایان ابراز امیدواری کرد که نتیجه این سفر منجر به تقویت روابط فرهنگی، هنری و گردشگری بین دو کشور شود.

بر اساس این تفاهمنامه طرفین در راستای ارائه تسهیلات روادید برای گردشگران دو کشور همچنین مبادله قوانین، دستورالعمل‌ها و تسهیلات بانکی در زمینه سرمایه‌گذاری گردشگری و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیربنایی از جمله هتل‌سازی اعلام آمادگی کرده‌اند.

این تفاهم‌نامه به مدت دو سال دارای اعتبار بوده و به‌طور خودکار قابل تمدید خواهد بود، مگر اینکه یکی از طرفین سه ماه قبل از تاریخ انقضا، در پیامی کتبی و از طریق مجاری دیپلماتیک تمایل خود را برای پایان دادن به آن به طرف مقابل اعلام کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز استاندارد سازی سامانه های سرمایشی و گرمایی در کشور
سینما همیشه سرگرمی نبود، بلکه آیینه مردم است
برای دفاع از انقلاب و قرآن حضور مردم در ۲۲ بهمن ضروری است
درگذشت مادر شهید کوهگرد در لنده
در صورت تردید درباره درستی یک خبر، از مراکز و افراد متخصص کمک گرفته شود
افتتاح ۲۶ پروژه ایمن سازی جاده‌ای با اعتبار ۲۱۰ میلیارد تومان در آذربایجان غربی همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی
فیلم‌های روز هشتم جشنواره فجر
مرخصی فجرانه ۱۰ روزه به زندانیان دارای شرایط در لرستان
قوه قضاییه با جدیت پیگیر بازگشت ارز‌های صادراتی است
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۲ طرح در استان همدان 
اقدامات استان برای فرار از بحران آب
اظهارات اژه‌ای درباره بازگشت ارز‌های صادراتی
تقویت اعتماد سرمایه‌گذاران با حکمیت قیمت‌گذاری پتروشیمی
گونه مهاجم نوتریا؛ تنها تهدید شناسایی‌شده حیات وحش آذربایجان‌غربی
بارش برف و باران در جاده‌های ۱۸ استان و انسداد چند محور کوهستانی
لزوم مشارکت انجمن‌ها در پیشبرد اهداف شبکه آزمایشگاهی کشور
مقام افغان: افغانستان هرگز لقمه چرب برای دشمنانش نیست
اهمیت اجرای کامل و اثربخش مشوق‌های نوسازی در بافت‌های فرسوده
آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از ۲۴ بهمن‌ماه
دانشجوی نخبه اصفهانی، قربانی اقدامات تروریستی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)