• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۶۲۶۸
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۵
خراسان رضوی » علمی فرهنگی

رونمایی از منسوج زربفت مضجع شریف متعلق به دوران صفویه

منسوج زربفت مضجع شریف رضوی با قدمت ۴۰۰ سال در صد و بیست و هفتمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی فرهنگی آستان قدس رضوی رونمایی و معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، در این مراسم که در محل موزه قرآن و هدایای مقام معظم رهبری برگزار شد، آیترونمایی از منسوج زربفت مضجع شریف متعلق به دوران صفویه الله سیدمحمد سعیدی تولیت حضرت فاطمه معصومه (س) و نماینده، ولی فقیه در قم، میراث فرهنگی و شیعی موجود در آستان قدس رضوی را امانتی عنوان کرد که برای ماندگاری، نیازمند کار‌های پژوهشی است. 
 
اطمینان اهدا کنندگان آثار فرهنگی به موزه‌های رضوی
 
رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این مراسم به ساخت بنای موزه جدید در متراژ ۲۳ هزار مترمربع برای انتقال آثار نفیس و با ارزش موزه فعلی حرم مطهر به این مکان اشاره کرد و گفت: ترویج فرهنگ وقف، تحقیق و پژوهش و پیاده‌سازی نیت واقف از اموری است که در موزه‌های رضوی بر آن اهتمام داریم. 
حجت الاسلام سیدجلال حسینی تصریح کرد: طی مدت برگزاری برنامه سه شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، حدود ۱۳۰۰ اثر با قیمت تقریبی ۳۸ میلیارد تومان به این مجموعه اهدا شده که این نشان از ایجاد اطمینان خاطر نزد صاحبان این اشیاء فرهنگی است. 
 
حفظ هنر اصیل ایرانی در کارگاه‌های بافندگی رضوی
 
زهرا محسنی چهره ماندگار میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور نیز درباره منسوج نفیس زربفت وقفی شاه سلیمان صفوی گفت: زربفت هنری با قدمتی پیش از اسلام است که بعد از ظهور اسلام هنرمندان خلاق تغییراتی در این صنایع دارند تا در دوارن اسلام نیز این هنر خودنمایی کند. 
این چهره ماندگار میراث فرهنگی، در توضیح هنر زربفت، آن را پارچه‌ای متشکل از دو ماده ابریشم و گلابتون عنوان کرد و گفت: گلابتون نخی مرکب از آلیاژ طلایی است که به دور ابریشم تابیده شده و این نخ در دوره صفویه ۵۰ درصد طلا و ۵۰ درصد نقره داشته است. 
وی عرض یک متر برای این منسوج زربفت را یکی از دلایل ارزشمندی این اثر عنوان کرد که در حالت معمول عرض منسوج از ۴۵ سانتیمتر تجاوز نمی‌کند. 
محسنی تصریح کرد: آستان قدس رضوی منسوجاتی دارد که در دنیا بی‌نظیر بوده و می‌تواند به صورت جداگانه به نمایش این منسوجات اقدام کند. 
وی پیشنهاد کرد با ایجاد کارگاه زربفت در کارگاه‌های فرش آستان قدس رضوی در حفظ این هنر ارزشمند اصیل ایرانی تلاش شود. 
 
رکورد بازدید در روز ولادت امام هشتم
 
معاون امور موزه‌های آستان قدس رضوی نیز در ادامه این مراسم به بازدید بیش از ۲۲ هزار نفر از موزه‌های آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت و ۱۱ هزار و ۳۵۰ نفر در روز ولادت امام هشتم از بخش‌های مختلف موزه‌های آستان قدس رضوی اشاره کرد و آن را رقمی بی‌سابقه دانست.
مهدی قیصری‌نیک تصریح کرد: از ابتدای سال جدید تاکنون قریب به ۱۵۰۰ اثر موزه‌ای از قبیل تابلوی نقاشی، سکه، تمبر و تابلو فرش جذب شده است.
وی ۱۲۶ تخته فرش متعلق به دوران صفویه تاکنون را از جمله نفیس‌ترین آثار جذب شده عنوان کرد و گفت: فرش‌های جدید بعد از تهیه شناسنامه و مستندنگاری برای نمایش به موزه فرش منتقل خواهد شد. 
قیصری این مجموعه را باعث ارتقای جایگاه فرهنگی موزه فرش در داخل و خارج کشور عنوان کرد. 
در ادامه این مراسم از منسوج زربفت «شدّه پوش» مضجع شریف امام رضا (ع) با قدمت ۴۰۰ سال، اهدایی شاه سلیمان صفوی رونمایی به عمل آمد. 
این منسوج زربفت نفیس در ابعاد ۱۰۱ در ۳۱۴ سانتیمتر از جنس ابریشم و گلابتون بوده که در سال ۱۰۸۰ قمری (۱۰۴۸ شمسی) بافته شده است. 
در این اثر نوشته‌هایی شامل آیات قرآنی، ادعیه و شعائر شیعی دیده می‌شود که بخشی از آن، شعر «کرد نذر مشهد شاه رضا، شدّه از روی اخلاص تمام، کرد طاهر بهر تاریخ رقم، از سلیمان شَدّه شد وقف امام ۱۰۸۰» و تاریخ اثر، نام واقف و بافنده دیده می‌شود.
این مراسم از طریق لینک https://webinar.aqr.ir/farhangi و صفحه اینستاگرام digital.aqr.ir برای علاقه‌مندان در دسترس قرار گرفت.
 
رونمایی از منسوج زربفت مضجع شریف متعلق به دوران صفویه
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)