• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۶۴۳۸
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی

بررسی قضایی وضع ساختمان‌های ناایمن کل کشور در دادستانی

غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور از تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی ساختمان‌های ناایمن خبر داد.

بررسی قضایی وضع ساختمان‌های نا ایمن کل کشور در دادستانی کل.به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور، غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور در حاشیه جلسه بررسی چالش‌های مرتبط با مدیریت بحران و صیانت از سلامت، امنیت و دارایی شهروندان به مباحث مطرح شده و مصوبات این جلسه اشاره کرد و گفت: امروز دستگاه‌های مرتبط با ایمنی ساخت وساز‌ها و مدیریت بحران در این جلسه حضور داشتند تا گزارشی از عملکرد آن‌ها در زمینه شناسایی ساختمان‌ها و مراکز ناایمن ارائه و موانعی را که در اجرای وظایف خود با آن روبرو هستند مطرح نمایند.
وی گفت: در این جلسه مصوباتی داشتیم از جمله اینکه اجرای مقررات قانون مدیریت بحران کشور با جدیت بیشتری دنبال گردد.
این مقام قضایی از تشکیل کارگروه ویژه در این خصوص خبر داد و گفت: درباره ساختمان‌ها و مراکز ناایمن کارگروهی متشکل از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری، سازمان آتش نشانی و سازمان نظام مهندسی و با محوریت دادسرای عمومی و انقلاب تهران در پایتخت و مراکز استان‌ها تشکیل می‌گردد تا ساختمان‌های مذکور را مورد شناسایی و ارزیابی قرار داده و پیگیری و اقدامات لازم بعمل آید.
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور خاطرنشان کرد: وضعیت ساختمان و مراکز ناایمن از حیث میزان خطر یکسان نمی‌باشد. برخی از ساختمان‌ها از نظر ایمنی در وضعیت بحرانی می‌باشند که در خصوص این قبیل ساختمان‌ها علاوه بر لزوم رعایت موارد اطفای حریق از نظر سازه و سایر شاخص‌های ایمنی هم باید گزارش کارشناسی توسط دستگاه‌های مسئول تهیه شده و به دادستانی کل کشور و دادسرا‌های مربوطه گزارش شود.
وی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که وظایف دستگاه‌ها را در این زمینه مطالبه کنیم و درصورت لزوم به آن‌ها اخطار‌های لازم از جهت پیشگیری از حوادث احتمالی و صیانت از حقوق عامه داده شود. خصوصا با توجه به ماده ۲۳ قانون مدیریت بحران کشور که پیش بینی شده است اگر در اجرای این قانون وظیفه‌ای به یک دستگاه که بالاترین مقام مسئول آن دستگاه مجری آن است ابلاغ شود حادثه‌ای بعلت قصور و تقصیر یا اهمال و عدم انجام وظیفه واقع شود برای آن مقام مسئول مسئولیت مدنی و کیفری به دنبال خواهد داشت.
ترکی توضیح داد: ما به دنبال ایجاد ساز و کاری برای اجرای درست و کامل قانون مدیریت بحران هستیم تا شاهد کوتاهی و قصور در این زمینه نباشیم. طبیعتا در این خصوص اخطار‌های لازم به دستگاه‌های اجرایی داده خواهد شد و بعد از آن اخطار باید نسبت به اجرای دقیق تکالیف قانونی و نظارتی بمنظور رفع نقص و ارتقاء ایمنی اقدامات لازم انجام شود. اگر در این زمینه کوتاهی صورت پذیرد تعقیب مدنی و کیفری را برای فرد مقصر به دنبال خواهد داشت و ما وظیفه قانونی خود را انجام خواهیم داد.
معاون دادستان کل کشور اظهار داشت: مقرر گردید کارگروه ظرف مدت حداکثر یک ماه در همه استان‌ها فعال شود و تفاهم نامه لازم بین دستگاه‌های مسئول همچون سازمان مدیریت بحران، راه و شهرسازی، نظام مهندسی ساختمان، آتش نشانی و شهرداری‌ها تنظیم گردد. به دنبال این هستیم که گزارش‌های دریافتی از مردم را به این کارگروه ارجاع دهیم تا نسبت به بررسی فنی آن اقدام کرده و نظرات کارشناسی خود را اعلام کنند تا در نهایت و در صورت نیاز اقدامات مداخله‌ای ما در خصوص ساختمان‌های ناایمن صورت پذیرد.
وی در رابطه با انتشار اسامی ساختمان‌های ناایمن هم گفت: سازمان آتش نشانی مواردی از ساختمان‌های ناایمن را به دادستانی کل اعلام کرده است. اما آنچه که مدنظر ما می‌باشد و در جلسه امروز هم بر آن تاکید گردید بحث طبقه‌بندی ساختمان‌ها از حیث میزان ایمنی و سطوح خطرناک بودن آن است. چون ممکن است این تلقی شکل بگیرد که تمامی این ساختمان‌ها در وضعیت بحرانی قرار داشته و در معرض فروریزش هستند. در حالی که اینگونه نیست و بسیاری از ساختمان‌های معرفی شده فقط از جنبه عدم نصب تجهیزات اطفای حریق در این فهرست قرار گرفته اند؛ لذا قرار دادن همه ساختمان‌ها در اولویت بحرانی منطقی نیست.
ترکی گفت: بر این اساس پس از طبقه‌بندی این ساختمان‌ها از جهات مختلف همچون طراحی و معماری، نوع سازه و سن بنا و ... منعی برای اعلام اسامی این ساختمان‌ها و شفاف سازی فهرست آن‌ها برای مردم وجود ندارد.
معاون دادستان کل کشور ادامه داد: نیاز است در این زمینه سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی همکاری حداکثری داشته باشند تا بر روی این ساختمان‌ها کارشناسی دقیقی صورت گرفته و اعلام نظر صرفاً بر اساس مشاهدات چشمی نباشد.
وی در خصوص پرونده‌های تشکیل شده در دستگاه قضایی هم گفت: پرونده‌های مطرح شده در دادسرا‌های کشور پس از اخذ گزارشات و نظرات کارشناس، از سوی دستگاه‌های متولی بوده است. حسب مورد در جهت صیانت از حقوق عامه دادستان‌ها به این زمینه ورود داشته اند و در بسیاری از استان‌ها اقدامات خوبی را در جهت رفع خطر از ساختمان‌ها و مراکز ناایمن شاهد بوده ایم.
ترکی ادامه داد: در تهران هم به صورت ویژه این موضوع در حال پیگیری است و همه دستگاه‌های مرتبط با مدیریت بحران کشور به طور مستمر در جلسات حضور یافته و پس از بررسی مسائل اتخاذ تصمیم می‌شود. در هر جایی که کارشناسان مربوطه اعلام کنند که نیاز به مداخله و صدور اخطار یا دستور قضایی خاصی است نسبت به رفع خطر اقدام خواهیم کرد.
این مقام قضایی در خصوص اینکه چه زمانی خیال مردم از عدم وقوع حوادث مشابه آسوده خواهد شد گفت: باید پذیرفت که وقوع حوادث غیرمترقبه در جهان امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است. این که بخواهیم با یک اطمینان خاطر در این باره اظ‌ها نظر کنیم که دیگر شاهد چنین حوادثی نیستیم امکانپذیر نیست. منتهی مهم این است که ما تلاش کنیم که سازوکار‌های قانونی و اجرایی و نظارتی به نحوی باشد که اساساً با رویکرد پیشگیرانه فعالیت‌هایی از قبیل گودبرداری ناایمن و یا ساخت و ساز‌های غیر اصولی انجام نشود.
وی عنوان داشت: این امر نیازمند این است که بخشی از بستر‌های قانونی اصلاح شده و همه دستگاه‌های مسئول به وظایف خود به طور کامل عمل کنند. چون ما در دستگاه قضایی وظیفه مطالبه گری و نظارت داریم و نمی‌توانیم در مقام اجرای وظایف، جای مدیران اجرایی نشسته و دستور اجرایی صادر نماییم؛ لذا وظیفه ما نظارت، مطالبه و پیگیری است و در صورت مشاهده تخلف و جرم با آن برخورد قانونی می‌کنیم.
ترکی در ادامه درباره ارسال گزارشات مردمی به دادستانی کل کشور هم توضیح داد و گفت: درخواست ما برای اعلام گزارشات مردمی در خصوص ساختمان‌های ناایمن فقط محدود به ساختمان‌های دولتی و مراکز عمومی نیست. بلکه مردم عزیز همه نوع اماکنی را می‌توانند گزارش دهند. طبیعتا گزارشی که توسط مردم ارائه می‌شود بر اساس مشاهدات چشمی بوده و فنی و تخصصی نیست و نیازمند کارشناسی دقیق است؛ لذا مردم می‌توانند هرگونه اطلاعاتی که در خصوص ساختمان‌های ناایمن دارند به ما اعلام کنند. این گزارش ممکن است درباره یک پل، تونل، مرکز تجاری و یا مرکز درمانی باشد. نهایتاً تمامی این گزارش‌ها به کمیته بررسی و ارزیابی ساختمان‌های ناایمن جهت بررسی ارجاع خواهد شد.
این مقام قضایی در بخش پایانی به برخورد با مدیران متخلف اشاره کرد و افزود: مطابق با "قانون مدیریت بحران کشور" مشخص است که همه دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند اقدامات لازم را به منظور پیشگیری و رفع خطر و ایمن نمودن ساختمان‌ها و مراکز تحت مدیریت خود بعمل آورند. در خصوص مصوبات سازمان مدیریت بحران هم وظیفه دارند مصوبات این سازمان را به موقع و در مهلت تعیینی اجرا کرده و نتیجه آن را گزارش نمایند.
وی خاطرنشان کرد: انجام این تکالیف قانونی برای دستگاه‌های اجرایی که بالاترین مقام آن دستگاه مسئول شناخته می‌شود دارای ضمانت اجرا است. از جمله در ماده ۲۱ قانون مدیریت بحران تصریح گردیده دستگاه اجرایی وظیفه دارد نسبت به انجام تکالیف و ایمن سازی اقدام کند و اگر این اتفاق نیافتد تخلف محسوب شده و باید به هیات رسیدگی به تخلفات اداری معرفی شوند. اما باید دانست ارجاع موضوع از سوی سازمان مدیریت بحران به هیات‌های رسیدگی کننده به تخلفات اداری مانع از طرح و اعلام شکایت به مرجع قضایی نیست.
ترکی افزود: همچنین برای مدیران دستگاه‌ها پیش بینی شده است که چنانچه از یک موضوع ناایمن اطلاع یافتند باید بلافاصله آن را اعلام کنند و در صورت عدم گزارش مرتکب تخلف شده اند. به موجب تبصره ۴ ماده ۲۱ همین قانون در ضمانت اجرای قانونی عدم گزارش موارد ناایمن در مرحله اول از ۶ ماه تا ۲ سال انفصال از خدمت خواهد داشت و در صورت تکرار، انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی برای عدم گزارش موارد ناایمن در نظر گرفته شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون دام‌ها در زنجان علیه سویه جدید تب برفکی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
پایان اسکان آسیب دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)