• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۷۶۲۵
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

جلوگیری از تغییر کاربری ۴۸۵ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ

رئیس کل دادگستری استان البرز گفت: از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌های استان البرز به وسعت ۴۸۵ هکتار در شهرستان ساوجبلاغ جلوگیری شد.

جلوگیری از تغییر کاربری ۴۸۵ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغبه گزارش خبرگزاری صداوسیما،حسین فاضلی هریکندی با اعلام خبر جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌های استان البرز به وسعت ۴۸۵ هکتار در شهرستان ساوجبلاغ گفت: این اقدام در روستای «قنبرآباد» بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ، در محدوده روستا‌های «حاجی آباد» و «رضا آباد»، تا مرز شهرستان ساوجبلاغ با شهرستان نظرآباد، در راستای اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، در اجرای مصوبه قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییرکاربری استان البرز و با دستور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ساوجبلاغ انجام شده است.

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به دستور رئیس قوه قضاییه در جلسه مشترک شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استان‌ها در ابتدای سال جاری مبنی بر ادامه جلوگیری و مقابله با تغییرکاربری‌ها در سال ۱۴۰۱ و نیز «اهتمام هرچه بیشتر در صیانت از حقوق عامه به ویژه در امر مقابله با ساخت وساز‌های غیرمجاز و تغییرکاربری اراضی و برخورد متناسب با مسئولانی که در این زمینه کوتاهی می‌کنند» و تبیین و ابلاغ آن به عنوان یکی از ۱۵ اولویت دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۱، تصریح کرد: دادگستری کل استان البرز در سال جاری با توجه به تاکید رئیس قوه قضاییه در استمرار برخورد قاطعانه و پیشگیرانه با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در همان مراحل اولیه تغییر کاربری و قبل از شروع یا تکمیل ساخت و ساز، با بهره گیری از سامانه هوشمند پایش اراضی کشاورزی استان، اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای متعددی جهت جلوگیری به موقع از شروع به تغییرکاربری و ساخت و ساز غیرمجاز را در اولویت خود قرار داده است.

آزادسازی ۳ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومانی

وی راه اندازی و استفاده از سامانه «کشت یار» که از سامانه‌های اختصاصی طراحی شده در استان البرز است را یکی از عوامل مهم اقدام به موقع دادگستری کل و جهاد کشاورزی استان برای پیشگیری و جلوگیری از تغییر کاربری‌ها دانست و اضافه کرد: جلوگیری و پیشگیری از تغییرکاربری با رصد و پایش لحظه‌ای اراضی کشاورزی توسط این سامانه اختصاصی طراحی شده در استان البرز، منتهی به اقدام به موقع در مراحل اولیه تفکیک، قطعه بندی، دیوارکشی و شروع به احداث ساختمان در استان شده است که اقدامات انجام شده در ساوجبلاغ نیز در این راستا بوده است.

وی ارزش اراضی‌ای که در روستای «قنبرآباد» از تغییر کاربری آن‌ها جلوگیری شده را حدود ۳ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان عنوان و بیان کرد: برای اجرای این عملیات که عنوان وسیع‌ترین آزادسازی در استان البرز و شاید کشور در یک روز را دارد به دلیل وسعت بالای محدوده در حال تغییرکاربری، از ماشین‌آلات و ادوات شهرداری‌های مجاور شهرستان ساوجبلاغ نیز استفاده شده است.

تفکیک زمین کشاورزی دارای محصول
رئیس کل دادگستری استان البرز ادامه داد: بیش از ۳۱۵ مورد دیوار کشی غیرمجاز در اطراف مزارع به طول ۱۲کیلومتر به قصد تفکیک و قطعه بندی جهت ساخت ویلای غیرمجاز، ۱۵ مورد ویلای در حال ساخت به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع، ۵۸ مورد محوطه سازی به مساحت ۹ هزار مترمربع، ۲۸ مورد شن ریزی و ایجاد خیابان و معبر بین مزارع به مساحت ۱۱هزار مترمربع برای ایجاد دسترسی میان قطعات در حال تفکیک، ۳۵ مورد پی‌کنی برای ساخت استخر به مساحت ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربع در روز گذشته اعمال قانون و جلوگیری شده است.


وی تصریح کرد: ویژگی بارز اقدام انجام شده این بود که بخش عمده دیوار‌های تخریب شده دیوار‌هایی بود که اطراف زمین کشاورزی دارای محصول کشیده شده بود یعنی گندم‌زار را با وجود اینکه محصول داشت برای ویلاسازی غیرمجاز، تفکیک و قطعه بندی کرده بودند که حدود ۱۲ هزار متر را شامل می‌شود و با اقدام به موقع از تغییرکاربری آن جلوگیری شد.


فاضلی هریکندی در انتها با اشاره به تقدیر رئیس قوه قضاییه از عملکرد دادگستری کل استان البرز در زمینه جلوگیری و مقابله با تغییر کاربری‌ها با استفاده از سامانه‌های هوشمند طراحی شده در استان، از همکاری دستگاه‌های مختلف شهرستان ساوجبلاغ از جمله فرمانداری، نیروی انتظامی، جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن و ادارات خدامات رسان، شهرداری‌های گلسار، کوهسار، ساوجبلاغ و شهر جدید هشتگرد در این عملیات تقدیر کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)