• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۲۵۹۹
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲
قزوین » اقتصادی

از حفر چاه‌های جدید پرهیز و شیوه‌های نوین آبیاری جایگزین شود

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در دیدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: از حفر چاه‌های جدید پرهیز و شیوه‌های نوین آبیاری جایگزین شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی، نماینده، ولی فقیه در استان و امام از حفر چاه‌های جدید پرهیز و شیوه‌های نوین آبیاری جایگزین شودجمعه قزوین در دیدار آقای رضا افلاطونی رئیس و جمعی از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: این ایام که نام‌گذاری شده به نام جهاد کشاورزی را خدمت تمامی جهادگران این عرصه تبریک عرض می‌کنیم، البته زحمات این عزیزان مربوط به تمامی روز‌های سال و به صورت شبانه‌روزی است و مختص یک روز یا یک هفته نیست، از خداوند می‌خواهیم عمر و مال شما بابرکت باشد و حقوقی که می‌گیرید برکت داشته باشد، وقتی که این حقوق شبهه‌ناک نشد، برای کار‌های نکرده حقوق نگرفتیم، اضافه بر سازمان چیزی وارد حقوق نشود، چنین حقوقی بابرکت می‌شود و خداوند کم آن را هم زیاد می‌کند.

وی ادامه داد: امیدواریم محصولات جهاد کشاورزی نیز بابرکت باشد، یعنی برای مثال بگویند در استان قزوین جمع فرهیخته و متدینی هستند که وقتی می‌خواهند سر زمین‌های کشاورزی بروند، با نیت‌های الهی و خدمت به خلق می‌روند، هنگام کشاورزی خدا را در نظر می‌گیرند و رزق را از آسمان می‌دانند، زیرا می‌دانند خداوند در آیه ۲۲ سوره ذاریات فرموده «وَفِی السَّمَاءِ رِزْقُکُمْ وَمَا تُوعَدُونَ» یعنی روزی شما با همه وعده‌هایی که به شما می‌دهند، در آسمان است.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: ممکن است بگویید ما که عوامل اداری کشاورزی هستیم، اما بنده می‌گویم آن کشاورز شما را می‌بیند، زیرا در حدیث آمده «الناس علی دین ملوکهم» بنابراین باید دست به دست هم دهیم و حقایق ایمانی را به مردم تزریق کنیم، هر کاری می‌کنیم باید عبادت باشد، ما تصور می‌کنیم فقط زمانی که به مسجد می‌رویم در حال عبادت هستیم، اما قرآن به ما یاد می‌دهد که همه چیزتان باید عبادت باشد.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: حضرت آیت‌الله جوادی آملی می‌گفتند ما ثلث عمرمان به خواب می‌گذرد؛ چرا کاری کنیم که یک‌سوم عمر ما از عبادت غایب باشد؟ سپس راهنمایی می‌کردند که قبل از خواب وضو بگیریم، رو به قبله بخوابیم، موقع خواب به این بیندیشیم که به چه کسانی بدهکاریم، کدام دل را شکستیم، همسر و فرزندان ما چقدر از ما راضی هستند، حق چه کسانی را پایمال کردیم؟ به همه این‌ها بیندیشیم و با خدا ارتباط بگیریم و برای روز آینده چشم‌انداز تعریف کنیم و سپس بخوابیم، اگر با این مقدمات به خواب برویم گویا تا صبح مشغول عبادت بوده‌ایم و خواب ما دانشگاه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در متون دینی آمده است بدترین دشمن انسان خود انسان است، آن کسی که حرام می‌خورد دارد خودش را به آتش می‌کشد، آن کسی که دروغ می‌گوید و به بیت‌المال خیانت می‌کند با خودش دشمنی می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تأکید کرد: خداوند در آیه ۶۴ سوره واقعه فرمود «أَأَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ» یعنی آیا شما آن تخم را می‌رویانید یا ما رویاننده‌ایم؟ خداوند می‌گوید تو گندم (بذر گیاهان) را می‌پاشی، بارانش را من می‌فرستم، گندم را من مستعد جوانه زدن و تکثیر می‌کنم و خاک را با آن آشتی می‌دهم، خورشید، آب، خاک و همه عواملی که دست به دست هم می‌دهند را که محصول گندم تولید شود، می‌گویند وقتی خواستید گندم بکارید این آیه را بخوانید که ببینید زیر نظر چه کسی و تحت مهندسی چه کسی کار می‌کنید.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: خداوند در آیه ۵۶ سوره ذاریات فرمود آیه «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلّا لِیَعْبُدُونِ» یعنی من جن و انس را نیافریدم جز براى اینکه مرا پرستش کنند و از این راه تکامل یابند و به من نزدیک شوند، یعنی ما اگر هر کاری کنیم که عبادت نباشد وقت خود را حرام کرده‌ایم، برای مثال کارمند اگر برای رضای خدا که خدمت به خلق نیز در آن است، به اداره برود موفق خواهد شد و کار او عبادت محسوب می‌شود، ما اگر به‌عنوان بنده خدا در یک اداره باشیم، به تقاضا‌های غلط پاسخ منفی می‌دهیم، با سفارش‌های رانت‌خوارانه مقابله می‌کنیم، با کار‌های منکر مبارزه می‌کنیم، اما اگر به نیت رضای خدا نباشد فقط به دنبال گذراندن ساعات و ایام هستیم، ما باید همواره این آیه را در نظر بگیریم که خدا فرموده من شما را برای عبادت خلق کرده‌ام.

جلوی فرونشست دشت قزوین گرفته شود

وی اظهار کرد: اگر یک ملتی آب و خاک داشته باشد، اما گرسنه بماند سرزنش می‌شود، اکنون در دشت حاصلخیز قزوین آب داریم، هر چند که در آب تبذیر می‌کنیم یعنی آن را غیر هوشمندانه استفاده می‌کنیم، در عصر ما فرونشست زمین در دشت قزوین سرعت گرفته، نزولات آسمانی کم شده، آب‌های زیرزمینی را هم از بین برده‌ایم، این صحیح نیست و باید از آن جلوگیری شود.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: قدیم‌ها که قنات می‌زدند، مانند حجامت کردن زمین بود، وقتی قنات می‌زنید زمین هر چقدر بتواند به شما آب می‌دهد، نه هر چقدر شما دلتان بخواهد، وقتی ما می‌رویم خنجر چاه‌های عمیق را در قلب زمین مظلوم فرو می‌کنیم و هر چه را که میل و اشتهای سیری‌ناپذیر ما تقاضا کرد از زمین آب می‌کشیم، این مانند مکیدن خون زمین و آن را به سوی مرگ و نابودی پیش بردن است، به همین دلیل زیر این زمین خالی می‌شود، فرونشست اتفاق می‌افتد و حتی ریشه‌های گیاهان مقاوم هم هر چقدر گسترده باشد به رطوبت نمی‌رسد، زیرا ما پیش‌تر از آن‌ها به زیرزمین رفته‌ایم و رطوبت را از آن‌ها سرقت کرده‌ایم، نتیجه این‌ها شوره‌زار‌های روی زمین و تبدیل شدن به منطقه ریزگردخیز و خطرناک می‌شود.

از حفر چاه‌های جدید پرهیز و شیوه‌های نوین آبیاری جایگزین شود

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی بیان کرد: مسئولانی که تعهد ایمانی دارند حواسشان به این چیز‌ها هست، اما مسئولینی که چنین تعهدی ندارند ممکن است با خود تصور کنند ما چند سال به این استان آمده‌ایم و می‌خواهیم برویم، مدام به دنبال چاه‌های نو هستند، در حالی که باید به فکر صرفه‌جویی باشند، دوران چاه زدن، غارت زمین و حق نسل آینده را خوردن تمام شد، الان متأسفانه ما این گرفتاری‌ها را داریم، مسئولین باید به این مسائل توجه داشته و مدیریت صحیحی داشته باشند و اهل بریز و بپاش نباشند.

وی افزود: متأسفانه برخی زمین‌ها را با آبیاری غرقابی آب می‌دهیم و موجب رشد علف‌های هرز می‌شود، این در حالی است که با همین میزان آب می‌توان چندبار آن زمین را آبیاری کرد و اجازه رشد و آب خوردن علف‌های هرز را هم نداد. فرهنگ‌سازی در تغییر الگوی کشت بسیار مهم است، ما مدام نمی‌توانیم به کشاورز بگوییم چرا به صورت غرقابی آبیاری انجام می‌دهد بلکه باید برای او نسخه جایگزین بنویسیم که اگر طبق آن رفتار کند موفق‌تر خواهد بود، برای مثال به کشاورز تسهیلات مناسب بدهیم تا بتواند در مسیر تغییر الگوی کشت و آبیاری نوین ورود کرده و موفق شود.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: در روایات موکداً آمده است «لَولاَ الخُبزُ ما صَلَّینا و لا صُمنا و لا أدَّینا فَرائِضَ رَبِّنا» یعنی اگر نان نبود، ما نماز نمى‌خواندیم و روزه نمى‌گرفتیم و واجب‌هاى پروردگارمان را انجام نمى‌دادیم، یعنی قوام عبادت‌های ما به نان بستگی دارد، وقتی ما متوجه اهمیت نان شویم می‌فهمیم به جای برخی محصولاتی که به آب زیاد نیاز دارند باید گندم کشت شود، بدون گندم نمی‌شود زندگی کرد، الان به خوبی متوجه اهمیت این قضیه می‌شویم، اکنون هند با جمعیت آن چنانی به‌شدت به دنبال خرید گندم است، شرایط سختی می‌شود که باید فکری به حال خودمان کنیم.

خودکفایی در تولید گندم جدی گرفته شود

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین با تأکید بر اینکه باید خودکفایی در تولید گندم جدی گرفته شود، اظهار کرد: گندم همه بخش‌های کشور را محاسبه کنیم ببینیم قادر به تأمین گندم کشور هستیم یا خیر، این استعداد وجود دارد که در این عرصه به خودکفایی برسیم، اما باید مدیریت شود تا محصولی که کاشته می‌شود همانی باشد که در اولویت است و از زمین و آب بهره درستی صورت بگیرد. باید خودکفایی در گندم را با توجه به حساسیت این محصول راهبردی و شرایط جدید در جهان، جدی‌تر بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: کار جهاد کشاورزی باعث استقلال و اعتماد ملی دینی مردم می‌شود، ما باید نان مردم را درست کنیم، عدالت ایجاد کنیم، با فساد مبارزه کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تاکید کرد: متأسفانه یک شرکت تولیدی را خراب کرده‌اند تا ویلا درست کنند و چندین برابر این کارخانه برای آن‌ها درآمد داشته باشد، یک‌جا هم می‌آیند زمین‌های کشاورزی را می‌بلعند و بهترین زمین‌های زراعی را برای ویلاسازی بر می‌دارند، درحالی‌که روبروی همین زمین‌ها کشاورزان می‌خواهند بیست متر سایبان درست کنند تا وسایلشان را بگذارند با مشکل مواجه می‌شوند، البته قانون صحیح است، اما باید در همه موارد اجرا شود، این‌ها اعتماد مردم را به آتش می‌کشد و مردم را به دین بدبین می‌کند.

مدافعان سرسخت منابع طبیعی و باغات باشیم

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین گفت: اگر هر جا کار ما ناقصی دارد به خاطر اخلاصی است که نیاز بوده، اما نداشته‌ایم و باید بیشتر حواسمان را جمع کنیم، یکی از مهم‌ترین کار‌هایی که اکنون می‌توانیم انجام دهیم این است که مدافعان سرسخت منابع طبیعی، زمین‌های زراعی و باغات بابرکت باشیم، هر کجا دست تعرضی به سمت آن‌ها دراز شد حتی تقسیم کار هم نکنیم و بگوییم همه متعلق به بیت‌المال است، به این‌ها دست برسانیم تا خسارت‌ها کمتر شود.

در ابتدای این دیدار آقای رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گزارشی از اقدامات و برنامه‌های پیش رو ارائه کرد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نجات یک فرد گورکن گرفتار در استخر آب کشاورزی در روستای کریم آباد چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح‌های آبرسانی روستایی آذربایجان غربی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)
پنج نشان کشوری بر گردن بانوان روشندل فارس
خودرو‌های شوتی و هنجارشکن زیر ذره بین پلیس کرمان
اعلام جزئیات ثبت‌نام کارت رفاهی ازدواج
آماده باش نیرو‌های عراقی برای تأمین امنیت انتخابات
ثبت ۸ هزار واقعه ولادت در خراسان جنوبی
آبرسانی پایدار به بیش از ۱۳۰ روستای لرستان
ورچشمه مینودشت ، روستایی‌ با جریان آب و آرامش
میانگین تحق برنامه هفتم در سال نخست ۳۵ درصد بوده است
۲۱۶ تن برنج احتکاری توقیف و شرکت متخلف جریمه شد
جاودانگی پس از مرگ
بهره مندی ۹۰ هزار نفر از بیمه رایگان سلامت در تایباد
پیام سردار رادان برای ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز
بازداشت گوشی‌قاپان خیابان خیام
تدوین تقویم رویداد‌های گردشگری استان یزد
پیگیری ویژه طرح‌های عمرانی کرمان در وزارت راه و شهرسازی
پروانه رایگان برای بازسازی سرای حاج یوسف اردبیل
همکاری دانشگاه‌های صنعتی ایران و عراق در زمینه پژوهش و فناوری
خبرهای داغ نمایندگان برای حوزه های انتخابیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)