• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۶۴۳۴
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۲
بین الملل » غرب آسیا
سیدصادق حسینی:

انتقال بیش از ۵۰ درصد زائران به عربستان

رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان گفت: کار انتقال ۵۲ درصد از زائران و کارگزاران به عربستان تا دیشب انجام شده است و انتقال بقیه نیز تا ۱۰ روز دیگر به اتمام می‌رسد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از مدینه منوره، رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان گفت: کار انتقال ۵۲ درصد از زائران و کارگزاران به عربستان تا دیشب انجام شده است و انتقال بقیه نیز تا ۱۰ روز دیگر به اتمام می‌رسد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


سید صادق حسینی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما به مدینه منوره افزود: عملیات حج امسال با کار جهادی و با تلاش همه بخش‌ها انجام شد و ما مشکلاتی در اعزام زائران و کارگزاران داشتیم.
وی گفت: سال‌های قبل ۲۰ درصد یا ۳۰ درصد قبل از موعد، کارگزاران و بخش تدارکات و بخش‌های دیگر اعزام می‌شدند، اما چون ما هیچ نمایندگی فعال حج و زیارت در عربستان نداریم، امسال روادید کارگزاران و آشپز‌ها و بخش حمل و نقل یک روز قبل از اعزام صادر شد.
حسینی گفت: بخش دوم کارگزاران ماهم ۷ ساعت قبل از زائران وارد شدند که این شرایط را بسیار پیچیده کرد و در هر حال با وجود مشکلات توانستند خودشان را برسانند.
حسینی افزود: از مجموع ۳۹ هزار و ۶۵۰ نفر زائر و کارگزاری که قرار است امسال به عربستان مشرف شوند تا دیشب ۲۰ هزار و ۳۰۰ نفر وارد عربستان شدند که ۱۵ هزار و ۱۵۰ نفر به مدینه و ۵ هزار و ۱۵۰ نفر به مکه وارد شده اند و کسانی هم که در مدینه حضور پیدا می‌کنند پس از ۵ روز به مکه می‌روند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: شبانه از ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر از مدینه در مسجد شجره محرم و راهی مکه مکرمه می‌شوند تا اعمال عمره تمتع را انجام دهند.
وی گفت: بنابراین تا دیشب ۵۲ درصد از کار انتقال زائران و کارگزاران به عربستان انجام شده است و بقیه تا ۱۰ روز دیگر انتقالشان انجام می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


حسینی افزود: سوال اینجاست که آیا با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص کاهش زمان حج، امکان دارد این زمان را کاهش داد که پاسخ ما این است که این زمان کم شدنی هست مشروط به اینکه ناوگان هوایی ما شرایط لازم را داشته باشد.
حسینی گفت: یکی از دلایل طولانی شدن زمان حج که امسال ۲۸ روز است و سال‌های قبل ۳۸ روزه بوده به علت این است که ناوگان هوایی ما توسعه لازم را پیدا نکرده است و ما اگر هواپیما‌های بزرگ داشته باشیم در عرض یک هفته می‌توانیم کل زائران را منتقل کنیم.
وی گفت: فعلاً سقف حضور زائران ۲۸ روز است و تا آغاز ماه محرم همه زائران به کشور باز می‌گر دند.
رییس سازمان حج و زیارت گفت: کوتاه کردن زمان حج امسال محقق نمی‌شود و برای امسال هم تامین همین تعداد هواپیمایی هم که پیش‌بینی شده مشکل است.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره میزان حضور زائران دیگر کشور‌ها هم گفت: آن‌ها از ۱۲ روز تا ۲۰ روز و ۲۵ روز زمان سفرشان طول می‌کشد و حتی برخی کشور‌های منطقه در ۱۱ روز کل عملیات حج را انجام می‌دهند به این ترتیب که سه روز در مدینه و هفت روز در مناسک و روز یازدهم باز می‌گردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی درباره هزینه سفر هم گفت: هتل‌هایی که در مکه اجاره می‌شود قیمتش ثابت است چه یک هفته و چه یک ماه این هتل‌ها اجاره شود هیچ تاثیری در قیمت هتل و اسکان ندارد و اگر زائر ما یک هفته هم در هتل بماند باید هزینه یک ماه را بپردازد.
وی گفت: قطعاً هزینه حج در کشور‌های دیگر بالاتر از ایران است و ایران ارزانترین حج را دارد و پس از ما کشور عراق است که هر زایر باید ۵۵۰۰ دلار برای حج هزینه کند.
افای حسینی گفت: امسال ما برآورد کرده بودیم که سه هزار و ۲۰۰ دلار هزینه حج برای هر زائر شود، اما کشور میزبان هزینه‌ها را افزایش داد که این مبلغ به ۴۵۰۰ دلار افزایش یافت.
وی گفت: برای سال آینده، حج دو نرخی می‌شود و بخشی از ۷۵ هزار زائری که سال ۹۹ ثبت نام کردند که اعزام شوند، اما به دلیل بیماری کرونا اعزام نشدند ۳۵ هزار نفر هستند که پولشان را کامل و با ارز ۹ هزار تومانی پرداخت کردند و این افراد با همان مبلغ و اضافاتی که رخ دهد اعزام می‌شوند، اما افراد جدیدی که با سهمیه جدید وارد می شوند قطعاً با نرخ جدید باید اعزام شوند و اگر شرایط امروز را داشته باشیم و تورم جدیدی هم در عربستان رخ ندهد فکر می‌کنیم همان ۴۵۰۰ دلار سال آینده هم عملی شود.
وی گفت: ما وقتی داخل عربستان شدیم، چون دفتری از طرف حج و زیارت نداشتیم فکر می‌کردیم اقلام غذایی ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، اما مشاهده کردیم که قیمت برخی اقلام مانند گوشت ۱۲۰ درصد و مرغ ۴۰ درصد افزایش داشته است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در دیدار اخیرتان با وزیر حج عربستان چه مذاکراتی داشتید؟ گفت: دیدار به تقاضای ما انجام شد و دولت میزبان هم پذیرفت و مباحثات در فضای بسیار مثبت و صمیمی صورت گرفت.
وی گفت: استقبال طرف مقابل بسیار خوب بود و در برخی بخش‌ها و محور‌ها با ما همراهی نشان دادند، اما در برخی بخش‌ها این همراهی دیده نشد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: مهم اینجاست که طرف مقابل تلاش می‌کرد به جای تحکم، پاسخ‌های ما را اقناعی بدهد، اما مثلا وقتی درخصوص افزایش هزینه‌ها پرسیدیم که چرا چند روز مانده به برگزاری حج هزینه‌ها را افزایش دادید به ما اعلام کردند که خودشان هم در برگزاری حج به سبب شیوع بیماری کرونا تردید داشتند و میان مسئولان عربستان هم اختلاف نظر بود.
وی گفت: ان‌ها ادعا کردند بعد که قرار شد حج برگزار شود قیمت‌های جهانی به خاطر جنگ میان اوکراین و روسیه افزایش داشت و مجبور شدند قیمت خدمات را افزایس دهند.
آقای حسینی افزود: ان‌ها ادعا می‌کردند که عمده افزایش قیمت‌ها مربوط به چهار روز ایام تشریق است و علتش این است که در سال‌های قبل دو میلیون و ۵۰۰ هزار زائر وارد سرزمین وحی می‌شدند، اما امسال ۸۵۰ هزار زائر وارد عربستان شدند.
وی گفت: ان‌ها می‌گفتند با وجود کاهش تعداد زائران، اما هیچ تغییری در هزینه‌ها صورت نگرفته است و این هزینه‌ها میان زائران که تعدادشان هم کمتر شده است سرشکن می‌شود.
حسینی گفت: البته ما از دولت میزبان خواستیم که برای سال آینده سهمیه زائران ما را افزایش و هزینه را هم کاهش دهند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی گفت: درباره افزایش تعداد زائران هم درخواست‌هایی داشتیم چرا که یک میلیون و ۲۰۰ هزار زائر را در نوبت داریم که برخی از آن‌ها بیش از ۱۵ سال در نوبت هستند.
حسینی گفت: از ان‌ها خواستیم تعداد زائران راحتی برای امسال افزایش دهند و آن‌ها گفتند که برخی کشور‌های اسلامی درخواست کنسل شدن حج را به خاطر افزایش هزینه‌ها و نبود آمادگی اعلام کرده‌اند و برخی کشور‌ها هم تعداد زائران را کاهش دادند و قرار شد درخواست ما را بررسی کنند و اگر تا یکی دو روز آینده به ما خبر دهند و سهمیه اضافه کنند ما میتوانیم در خصوص هواپیما و هتل اقدام کنیم.
وی گفت: البته تا امروز هیچ افزایشی را به ما اعلام نکردند.
حسینی درخصوص سن زائران اعزامی هم گفت: ما در این جلسه ملاقات، اعلام کردیم که برخی زائران ما شاید سن بالای ۶۵ سال هم داشته باشند، اما سلامت جسمی آن‌ها تضمین شده است و شاید هم افرادی کمتر از ۶۵ سال داشته باشیم که سلامت لازم را نداشته باشد و ما به آن‌ها پیشنهاد کردیم که خوب بود شرط تشرف را سلامت جسمی قرار می‌دادند که مثلاً افراد مبتلا به سرطان و بیماری‌های واگیردار در هر سنی حضور پیدا نکنند، اما پاسخ آن‌ها این بود که بحث سقف ۶۵ سال تصمیم حکومتی بوده است.
وی گفت: ما اکنون برخی روحانیان شاخصی بالای ۶۵ سال را داریم که زائران برای مسائل فقهی خود به آن‌ها مراجعه می‌کنند چرا که سفری معرفتی و زیارتی است که نیازمند اطلاعاتی در خصوص احکام است و ما حتی در این خصوص تقاضا کردیم، اما دولت عربستان موافقت نکرد و گفت این تصمیم حکومت است.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: حتی برخی روسای جمهور کشور‌های اسلامی برای اعزام بالاتر از سن ۶۵ سال درخواست‌هایی داشتند که در این خصوص هم با آن‌ها موافقتی صورت نگرفت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

حسینی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا برخورد ماموران عربستان را با زائران ایرانی و غیرایرانی بررسی کرده‌اید؟ گفت: بخشی از زائران در سال‌های قبل پس از بازگشت اعلام می‌کردند که در فرودگاه‌های عربستان و اماکن زیارتی تکریم نمی‌شدند و مشکلاتی آن‌ها داشتند که یکی از این مشکلات در بحث بازرسی از وسایلشان بود و در برخی اماکن زیارتی هم آن‌ها را با مشکل مواجه می‌کردند.
وی گفت: امسال هیچ موردی را مبنی بر برخورد با زائران چه در فرودگاه و چه اماکن زیارتی مشاهده نکرده ایم چرا که مثلا در فرودگاه مدینه سابق بر این برخورد‌های نامناسب صورت می‌گرفت، اما امسال برخورد دولت عربستان بسیار خوب و توأم با تکریم بود که ما در همین خصوص از مسئولان عربستان قدردانی کردیم و بازرسی‌ها بسیار سهل و روان بود و در مبادی ورودی با خرما و گلاب از زائران استقبال می‌کردند که کمتر سابقه داشته است.
حسینی افزود: به همین علت در ملاقاتی که با وزیر حج عربستان داشتیم از این بابت تشکر کردیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

وی درباره آخرین وضعیت سلامت زائران ایرانی گفت: تا به امروز هیچ بیماری در بیمارستان‌ها بستری نشده و هیچ بیماری مبتلا به کرونا هم شناسایی نشده است فقط دو نفر مشکوک به این بیماری بودند که ظاهراً سرماخوردگی است و موضوع بررسی می‌شود.
وی گفت: از همه تخصص‌های پزشکی در مکه و مدینه استقرار پیدا کرده‌اند و برای مثال در مکه یک بیمارستان فوق تخصصی و سه کلینیک داریم و در مدینه هم دو کلینیک و در هتل‌ها هم مطب برقرار است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در دو سه روز اول آغاز عملیات حج تمتع با کمبود دارو و پزشک مواجه بودیم گفت: بخشی از دارو‌هایی که باید مجوز گمرک عربستان را داشته باشد در فرودگاه دپو شده بود و ما بر همین اساس اعلام کردیم که دارو‌های خارجی خریداری شود.
حسینی افزود: امروز بخشی از دارو‌های ما هنوز ترخیص نشده است، اما وضع امروز عادی است و ما برای اولین بار امسال توانستیم دارو‌های مان را در مدینه تخلیه کنیم چرا که سال‌های قبل خیلی ایراد می‌گرفتند و سختگیرانه عمل می‌کردند.
وی افزود: ما امسال مقادیر ۳۰ تا ۵۰ کارتن را به‌راحتی تخلیه کردیم، اما وقتی به ۲۰۰ کارتن می رسید گفتند باید مجوز تجاری بگیرد تا در مدینه تخلیه شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای زائران کشور افغانستان که تقاضای اعزام روحانی برای تشریح بیشتر احکام و مناسک داشتند موافقت شده است گفت: آنها نیازمند روحانی هستند، اما هیچ درخواست رسمی به ما ندادند، اما وقتی در اماکن زیارتی حضور پیدا می‌کنند و در جمع کاروان‌های ما قرار می‌گیرند به روحانیان کاروان مراجعه می‌کنند و سوالاتشان را می‌پرسند که در این خصوص همکاری‌های خوبی صورت گرفته است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
اختتامیه نمایشگاه استانی پایگاههای اسوه در خرم آباد
مهار آتش در دو جبهه از جنگل‌های الیت
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم با مردم درمرکزسامد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)