• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۶۹۸۵
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۴
اقتصادی » صنعت

استخراج ۵۰۰ میلیون تن مواد معدنی در یکسال

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته ۵۰۰ میلیون تن مواد معدنی در سطح کشور برداشت شده، اما کمتر از یک درصد آن‌ها به صورت خام صادر شده و ۹۹ درصد آن‌ها در صنایع کشور به کار رفته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای فاطمی امین در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران افزود: طی سال گذشته از ۵۰۰ میلیون تن مواد معدنی برداشت شده کمتر از ۴ و نیم میلیون تن به صورت خام صادر شده و مابقی در صنایع داخلی مصرف شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی گفت: ما در زمینه شناسایی ذخایر معدنی عقب هستیم و نمی‌دانیم در سطح کشور چه میزان ذخایر داریم و چه طور قابل برداشت هستند.
وزیر صمت افزود: از مهرماه سال گذشته کار، شناسایی ذخایر معدنی در کشور آغاز شده است و خوشبختانه توانستیم ذخایر ارزشمندی را در خراسان جنوبی شناسایی کنیم که به زودی اطلاع رسانی می‌شوند.


فاطمی امین ادامه داد: در سال‌های اخیر به موضوع سرمایه گذاری در حوزه معدن توجه نشده است، سال گذشته سرمایه گذاری ۴۲ پروژه بزرگ معدنی و نیروگاهی به مبلغ ۱۷ میلیارد دلار در کشور آغاز شد اما توزیع جغرافیایی سرمایه گذاری‌ها در کشور ما مناسب نیست به طوری که در برخی شهر‌ها حجم بالایی از فعالیت‌ها و سرمایه گذاری‌ها وجود دارد و در برخی دیگر با کمبود واحد‌های صنعتی و افزایش نرخ بیکاری مواجه هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
فاطمی امین افزود: در همین دهه تولید و تجارت حدود 50 پروژه بزرگ با 32 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و 12 هزار اشتغال فعال می شود. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی با بیان این که در حوزه صادرات اتفاقات بسیار خوبی افتاده است، افزود: سال 1400 نسبت به سال 1399 چهل درصد افزایش صادرات داشتیم و جالب است در بهار 1401 نسبت به بهار 1400 هم 40 درصد افزایش داشتیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وزیر صمت با اشاره به افزایش سفر هیأت های تجاری از کشورهای مختلف به ایران گفت: به طور متوسط از اول سال جاری تا الان هر هفته حداقل یک هیأت خارجی شامل سرمایه گذاران، مسئولین اقتصادی، مدیران ارشد به ایران سفر کرده و حداقل یک هیأت ایرانی به کشورهای خارجی برای گسترش مبادلات سفر کرده ، کار جدیدی آغاز کردیم که صادرات و تجارت خارجی را تقویت کنیم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
فاطمی امین افزود: یکی از کارهایی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام دادیم ایجاد مرجع قیمتی است که سایت 124 نقطه آی آر را آغاز کردیم یک بخشی در این سایت به عنوان مرجع قیمت محصولات است که تا امروز که در خدمت شما هستم حدود 10 هزار قلم کالا در این سامانه درج شده، قیمت هایش مشخص است و فروش کالا بالاتر از این قیمت تخلف است، با گزارش مردم یا بازرسان ما کشف می شود و به تدریج این مرجع قیمتی افزایش پیدا خواهد کرد یعنی به تدریج دامنه این کالاها را گسترش می دهیم که این اتفاق نیفتد که بدون اطلاع و  هماهنگی دولت و بدون مجوز ، افزایش قیمتی صورت گیرد و کار از دست خارج شود.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان مثالی به چرایی گرانی های اخیر برغم دستاوردهای دولت پرداخت و گفت: سوال اینجاست که این دستاوردها و موفقیت ها چرا در زندگی مردم مشاهده نمی شود؟ شما یک ساختمانی را در نظر بگیرید که سیستم سامانه سرمایشی اش دچار مشکل است، پنجره ها بعضأ شکسته  و نفوذ باد دارد زمانی که هوا خوب است در داخل این ساختمان زندگی می کنید اما اگر هوا سرد شد برودت ایجاد می شود و چون پنجره ها عایق بندی نیستند و سیستم سرمایشی و گرمایشی آماده نیست داخل منزل هم قابل استفاده نخواهد بود.
 
وی با بیان این که اقتصاد ما نیاز به استحکام ساخت درونی دارد، گفت: یک زمانی شرایط عادی بود و قیمت های جهانی افزایش پیدا نمی کرد و ما هم اینجا تورم زیادی نداشتیم اما وقتی قیمت جهانی زیاد شد و باعث تورم در ایران شد این نشان می دهد که اقتصاد مقاومتی به طور کامل اجرایی نشده است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
مرسون: ایران از فرصت‌هایش به‌خوبی استفاده کرد
به‌کارگیری فناوری نوین راهکار کاهش چالش‌های تولید 
شعبان‌خمسه: استرالیا نسبت به بازی‌های قبل بهتر ظاهر شد
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
حمایت از بنگاه‌های خرد ایلام با طرح «طاها»
چاپ مقاله (ISI) سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در مجله معتبر علمی
قطع گاز ویلا‌های خالی از آذرماه
تلف شدن یک قلاده خرس قهوه ای در تنگه مرصاد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
فردا ، آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری است
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)