• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۷۹۴۱
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

خودکفایی در تولید تجهیزات اندازه گیری و پایش آلاینده‌های هوا

نخبگان یکی از شرکت‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به تولید تجهیزات اندازه گیری و پایش آلاینده‌های هوا و رسیدن به خودکفایی در این زمینه شدند.

خودکفایی در تولید تجهیزات اندازه گیری و پایش آلاینده‌های هوابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، شرکت فن پایا مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید دستگاه ایستگاهی پایش کیفیت هوای محیطی صددرصد خورشیدی شد. این دستگاه قادر است تا آلاینده‌های هوای محیط، آلودگی صوتی، بو و پارامتر‌های جوی را پایش کند.

مدیرعامل شرکت فن پایا، با معرفی جدیدترین محصول شرکت با عنوان دستگاه ایستگاهی پایش کیفیت هوای محیطی گفت: این دستگاه با انرژی خورشیدی کار می‌کند و بدون نیاز به برق شهر، اطلاعات پایش هوا را به دو صورت آنلاین (سامانه اینترنتی) و آفلاین (تلویزیون‌های شهری) در اختیار قرار می‌دهد.

مهندس سپهر حیدرعربی در ادامه افزود: این دستگاه اطلاعات آلودگی هوای شهری از جمله غلظت غبار (PM۲.۵ و PM۱۰) و گاز‌های آلاینده (O۳، CO، NO۲، SO۲ و VOC) و همچنین هواشناسی (دما، رطوبت، فشار هوا، صوت، سرعت و جهت باد) را که پیش از این توسط نمونه‌های خارجی انجام می‌شد، اندازه گیری و پایش می‌کند.

وی با تاکید بر بومی بودن کلیه مراحل تولید ادامه داد: تمام فرآیند طراحی بدنه، برد الکتریکی، برنامه‌نویسی کامپیوتر، سایت آنلاین و مونتاژ در داخل و توسط محققان جوان کشور انجام می‌شود. ابتدا برد الکتریکی دستگاه متناسب با کاربرد دستگاه طراحی و برنامه‌نویسی شده و سپس متناسب با برد، اجزای داخلی و شرایط محیطی دستگاه، بدنه و اجزای مکانیکی دستگاه طراحی می‌شود.

حیدر عربی گفت: این طراحی ابتدا در کامپیوتر و سپس با استفاده از نتایج آزمون‌های میدانی دستگاه، تکمیل و یا اصلاح می‌شود. بعد از انجام آزمون‌های متعدد، الگوی نهایی دستگاه، مونتاژ و برنامه‌نویسی سایت دستگاه تکمیل می‌شود.

حیدرعربی با بیان اینکه تامین نیاز کشور در این حوزه صرفا از طریق خروج ارز و واردات محصولات خارجی صورت می‌گرفته، اظهار داشت: شرکت توانسته این محصول را تا یک پنجم نمونه رقیب خود قیمت‌گذاری کند و علاوه بر تامین نیاز داخل، از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری کند.

مدیرعامل شرکت فن پایا با اشاره به اهمیت ارائه ارزش پیشنهادی در یک کسب و کار، به برشمردن امتیاز‌های محصول جدید شرکت پرداخت و افزود: در اختیار داشتن دانش داخلی و امکان ایجاد هرگونه اصلاح و تغییر متناسب با شرایط کشور در دستگاه، ارائه خدمات پس از فروش درکمترین زمان و با بهترین شرایط، عرضه محصول با قیمتی تا یک پنجم نمونه‌های خارجی و جلوگیری از خروج ارز و همچنین در نظر داشتن مسائل امنیتی با توجه به اهمیت اطلاعات اقلیمی هر کشور و آنلاین بودن دستگاه از جمله مزایای محصول شرکت است که سبب تمایز با دیگر کسب وکار‌ها می‌شود.

مهندس حیدرعربی در معرفی رقبای خارجی و داخلی شرکت گفت: محصولات مشابه توسط کشور‌هایی از جمله چین، ژاپن، آلمان، ایتالیا و فرانسه تولید می‌شود. در داخل کشور نمونه مشابهی ندارد و منحصر به فرد محسوب می‌شود.

وی با تصریح این نکته که محصول جدید صد در صد نیاز بازار را تامین می‌کند و صد در صد سهم بازار این محصول در اختیار شرکت است، خاطر نشان کرد: دستگاه ایستگاهی پایش کیفیت هوای محیطی، سالیانه بیش از ۶۰۰ هزار دلار از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

مهندس حیدرعربی در خصوص مشتریان محصول شرکت گفت: وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست، دانشگاه‌ها، کارخانجات، آزمایشگاه‌های خصوصی و شرکت‌های پایشگر از جمله مشتریان شرکت به شمار می‌آیند.

حیدرعربی به تولید ۸ محصول دیگر توسط این شرکت نیز اشاره کرد و افزود: شرکت موفق شده تا محصولات دیگری از جمله دستگاه غبارسنج محیطی پرتابل، دستگاه گازسنج محیطی پرتابل، دستگاه پایش غبار خروجی دودکش صنایع، دستگاه گازسنج پرتابل دودکش، دستگاه آنالیزر گاز پرتابل دوده خودرو-تیرگی سنج، دستگاه انالیزر گاز پرتابل اگزوز خودرو، دستگاه پایش لحظه‌ای ذرات معلق محیط و دستگاه نمونه برداری ذرات معلق هوای محیط را طراحی و تولید کند.

وی گفت: این شرکت در تلاش است تا با تولید این محصولات، کشور را از واردات تجهیزات اندازه‌گیری آلاینده‌های هوا بی‌نیاز و خودکفا سازد.

وی درباره اشتغالزایی گفت: شرکت توانسته برای بیش از ۶۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)