• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۹۷۴۸
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۰۶:۱۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

پاکسازی رودخانه ها با کمک ماهی نانویی

پژوهشگران با الهام از طبیعت و به کارگیری نانومواد، رباتی به شکل ماهی ساختند که بر اثر تابش نور می‌تواند با شنا، میکروپلاستیک‌ها را جمع‌آوری کند.

پاکسازی رودخانه ها با کمک ماهی نانوییبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، میکروپلاستیک‌ها تقریباً در همه جای زمین یافت می‌شوند و در صورت بلعیده شدن می‌توانند برای جانداران مضر باشند. اما حذف چنین ذرات ریزی از محیط کار سختی است، به خصوص زمانی که در کنار و گوشه‌ها و برآمدگی‌ها در انتهای آبراه‌ها ته نشین می‌شوند. به تازگی محققان نشان دادند که یک ربات ماهی فعال شده با نور می‌تواند به سرعت در اطراف شنا کند و میکروپلاستیک‌ها را از محیط بیرون برد.

از آنجایی که میکروپلاستیک‌ها می‌توانند در شکاف‌ها گیر بیفتند، جدا کردن آنها از محیط‌های آبی دشوار است. یکی از راه‌حل‌های ارائه شده استفاده از ربات‌های کوچک، انعطاف‌پذیر و خودتامین‌کننده برای رسیدن به این آلاینده‌ها و پاکسازی آنهاست. اما مواد رایج مورد استفاده برای ربات‌های نرم، هیدروژل و الاستومر هستند که به راحتی در محیط‌های آبی آسیب می‌بینند.

ماده دیگری، که به نام ناکر نیز شناخته می‌شود، محکم و انعطاف‌پذیر است و در سطح داخلی صدف‌ها یافت می‌شود. لایه‌های ناکر دارای یک گرادیان میکروسکوپی هستند، از یک طرف دارای مقدار زیادی کامپوزیت معدنی کربنات کلسیم-پلیمر هستند که با رفتن به طرف دیگر عمدتاً یک پرکننده پروتئین ابریشم ساختار آن را تشکیل می‌دهند. شین شینگ ژانگ و همکارانش با الهام از این ماده طبیعی می‌خواستند نوع مشابهی از ساختار گرادیان را امتحان کنند تا ماده‌ای بادوام و قابل خم شدن برای ربات‌های نرم ایجاد کنند.

محققان مولکول‌های بتا سیکلودکسترین را به گرافن سولفونه‌شده مرتبط و نانوصفحات مرکب ایجاد کردند. سپس محلول‌های نانوصفحات با غلظت‌های مختلف در مخلوط‌های لاتکس پلی‌اورتان ادغام شدند.

یک روش مونتاژ لایه به لایه، گرادیان غلظتی منظم از نانوکامپوزیت‌ها را ایجاد کرد که از این گروه تحقیقاتی با استفاده از این ساختار یک ربات ماهی کوچک به طول ۱۵ میلی‌متر تشکیل داد. روشن و خاموش کردن سریع لیزر نور مادون قرمز نزدیک در دم ماهی باعث شد تا دم ماهی بال بزند و ربات را به جلو سوق دهد.

این ربات می‌تواند ۲٫۶۷ طول بدن در ثانیه حرکت کند، سرعتی که سریع‌تر از آنچه قبلاً برای سایر ربات‌های شناگر نرم گزارش شده بود و تقریباً سرعت فیتوپلانکتون فعال در آب است.

محققان نشان دادند که ربات ماهی شناگر می‌تواند به طور مکرر میکروپلاستیک‌های پلی استایرن مجاور را جذب کند و آن‌ها را به جای دیگر منتقل کند. این ماده همچنین می‌تواند پس از برش خود را ترمیم کند و همچنان توانایی خود را برای جذب میکروپلاستیک حفظ کند.

به علت دوام و سرعت ربات ماهی، محققان می‌گویند که می‌توان از آن برای نظارت بر میکروپلاستیک‌ها و سایر آلاینده‌ها در محیط‌های آبی خشن استفاده کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توجه به پژوهش در رمان های این دوره جایزه شهید همدانی
اعتکاف فرصتی برای پالایش روح انسان
دولت در بهبود وضع اقتصاد و معیشت مردم تلاش کند
پیروزی آرسنال مقابل بورنموث؛ توپچی‌ها همچنان در صدر جدول
جوی آرام در بیشتر مناطق کشور
ارائه الگوی عملی «شهر سبز» و گوگردزدایی صنعتی از سوی جهاددانشگاهی
تعویق دیدار شهرداری گرگان و ساجس لبنان
دیوان عالی ونزوئلا: معاون مادورو سرپرست دولت شد
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تولید یک هزار و ۳۸۵ تن گوشت مرغ در لرستان
تشییع پیکر زنده یاد بهرام بیضایی در آمریکا
اعلام اسامی فیلم های منتخب جشنواره فیلم فجر تا پایان هفته
بازدید فرمانده کل سپاه از مراسم‌های سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۷۰ میلیون نفر
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۲ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)