• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۹۰۶۵۴
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۴
خوزستان » اجتماعی

معرفی خوراکی‌های ضد التهاب بدن

التهاب مزمن می‌تواند منجر به انواع بیماری‌ها و ناخوشی‌های خفیف تا شدید شود. اما برخی مواد خوراکی می‌توانند نقش مهمی در کاهش التهاب داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، به گفته محققان التهاب می‌تواند هم خوب و هم بد باشد. التهاب از یک طرف، به بدن شما کمک می‌کند تا از خود در برابر عفونت و آسیب دفاع کند. از سوی دیگر، خود التهاب مزمن می‌تواند منجر به انواع بیماری‌ها و ناخوشی‌های خفیف تا شدید شود.

معرفی خوراکی‌های ضد التهاب بدن

استرس، فعالیت فیزیکی محدود و رژیم غذایی نامناسب که خود باعث التهاب می‌شود، این خطر را تشدید می‌کنند. با این حال، مطالعات نشان می‌دهد که برخی از مواد غذایی می‌توانند به کاهش التهاب مزمن کمک کنند. 

توت‌ها میوه‌های کوچکی محسوب می‌شوند که مملو از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. توت‌ها حاوی آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین هستند. این ترکیب دارای اثرات ضد التهابی قوی است و به همین علت می‌تواند ریسک ابتلا به اکثر بیماری‌ها را کاهش دهد.

ماهی‌های چرب منبع عالی پروتئین و اسید‌های چرب امگا ۳ با زنجیره بلند EPA و DHA هستند که این اسید‌های چرب به کاهش التهاب کمک می‌کنند که در غیر این صورت چنین وضعیتی ممکن است منجر به سندرم متابولیک، بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت و اختلالات کلیوی شود.

کلم بروکلی یک ماده غذایی بسیار مغذی به شمار می‌رود. این کلم همراه با گل کلم، کلم بروکسل و کلم پیچ یک سبزی چلیپایی محسوب می‌شود. تحقیقات نشان داده اند که مصرف سبزیجات چلیپایی به مقدار زیاد با کاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی و سرطان در ارتباط است.

این عملکرد ممکن است به اثرات ضد التهابی آنتی اکسیدان‌های موجود در آن‌ها مربوط باشد. بروکلی سرشار از سولفورافان است. آنتی اکسیدانی که با کاهش سطح سیتوکین‌ها و فاکتور هسته‌ای کاپا B ((NF-kB یعنی همان مولکول‌هایی که التهاب را در بدن شما تحریک می‌کنند، وارد عمل شده و التهاب را کاهش می‌دهد.

آووکادو مملو از پتاسیم، منیزیم، فیبر و چربی‌های غیر اشباع مفید برای قلب است. علاوه بر این محتوای کاروتنوئید‌ها و توکوفرول‌ها هم با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند. از طرفی دیگر یکی از ترکیبات موجود در آووکادو ممکن است التهاب را در سلول‌های تازه تشکیل شده پوست کاهش دهد.

معرفی خوراکی‌های ضد التهاب بدن

فلفل دلمه‌ای و فلفل چیلی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان‌هایی هستند که اثرات ضد التهابی قدرتمندی دارند ؛ فلفل دلمه‌ای همچنین مقادیر مناسبی از آنتی اکسیدان کوئرستین را فراهم می‌کند که ممکن است التهاب مرتبط با بیماری‌های مزمن مانند دیابت را کاهش دهد. فلفل چیلی نیز حاوی اسید سیناپیک و اسید فرولیک است که می‌توانند التهاب را کاهش داده و از روند پیری سالم‌تر حمایت کنند.

قارچ‌ها کالری بسیار کمی دارند و سرشار از سلنیوم، مس و تمام ویتامین‌های گروه B هستند. آن‌ها همچنین حاوی فنل‌ها و سایر آنتی اکسیدان‌هایی هستند که محافظت ضد التهابی مطلوبی را ارائه می‌دهند. نوع خاصی از قارچ به نام یال شیر هم وجود دارد که ممکن است به طور بالقوه التهاب خفیف مربوط به چاقی را کاهش دهد. با این حال مطالعه‌ای نشان داده که پختن قارچ ترکیبات ضد التهابی آن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. بنابراین، بهتر است قارچ را به صورت خام یا نیم پز مصرف کنید.

گوجه فرنگی به تنهایی یک نیروگاه تغذیه‌ای کامل است. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C، پتاسیم و لیکوپن است؛ یک آنتی اکسیدان با خواص ضد التهابی چشمگیر.

لیکوپن ممکن است به ویژه برای کاهش ترکیبات التهابی مرتبط با چندین نوع سرطان مفید باشد. باید توجه داشته باشیم که پختن گوجه فرنگی در روغن زیتون می‌تواند به جذب بیشتر محتوای لیکوپن آن کمک کند. به این دلیل که لیکوپن یک کاروتنوئید است و کاروتنوئید هم یک ماده مغذی که با منبع چربی بهتر جذب می‌شود.

معرفی خوراکی‌های ضد التهاب بدن

شکلات تلخ به شرط آنکه واقعا شکلات باشد البته! نه تنها خوشمزه و دلچسب است، بلکه سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که به کاهش التهاب کمک می‌کنند. این ترکیبات خطر ابتلا به بیماری را کاهش داده و منتج به تجربه روند پیری سالم تری می‌شوند.

فلاوانول‌ها مسئول اثرات ضد التهابی شکلات هستند و به سالم نگه داشتن سلول‌های اندوتلیال که عروق ما را می‌پوشانند کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید : مصرف لیمو ترش عامل جلوگیری از پیری زودرس و آنفولانزا

از دیگر مواد غذایی ضد التهابی قوی با اثر اثبات شده می توان چای سبز ، انگور ، زردچوبه و روغن زیتون فرابکر را نام برد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف۱۸۵ قطعه شیء تاریخی درنَرماشیر
معرفی برگزیدگان ۳ جشنواره فرهنگی کودک در رشت
مراسم شهادت امام سجاد (ع) در کشمیر
موضع قاطع نخست وزير عراق در حمايت مجدد از ايران
تاکید مالزیائی‌ها بر رد سفیر پیشنهادی ترامپ
آتش سوزی در جنگل‌های ترکیه
تشدید دردسر‌های ترامپ
سفر معاون وزیرخارجه به نیویورک
۲۵ محرم، سالروز شهادت پیام رسان نهضت عاشورا، امام سجاد (ع)
برخورد پژو پارس با نیوجرسی وسط جاده در فریمان
پیگیری ابعاد حقوقی تجاوز دشمن صهیونی
پیام تسلیت آیت الله سید علی اصغر دستغیب در پی شهادت سرلشکر شهید غیب پرور
تاکید استاندار بر لزوم جذب اعتبارات استان در حوزه‌های مختلف
افتتاح نمایشگاه فردخت در میامی
برگزاری نشست شورای هماهنگی ارزش های دفاع مقدس لرستان
دیواری کوتاه برای مقابله با باد‌هایی بلند
افزایش ۴ درصدی مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
برای سفر اربعین ثبت نام بیش از ۲۶ هزار نفر در خراسان رضوی
روستای تاریخی فهرج، در راه یونسکو
پیمایش رشته کوه دنا در ۲ روز و صعود به ۴۰ قله
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)