• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۹۳۵۰۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۶
بین الملل » اروپا
آخرین تحولات بحران اوکراین؛

واکنش پوتین به عضویت سوئد و فنلاند در ناتو

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعلام کرد، مسکو به هر گونه استقرار نیرو‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در فنلاند و سوئد واکنش نشان خواهد داد.

واکنش پوتین به عضویت سوئد و فنلاند در ناتوبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ ولادیمیر پوتین در سخنانی گفت: عضویت سوئد و فنلاند در ناتو موضوعی نیست که سبب نگرانی ما شود. اگر آن‌ها می‌خواهند، می‌توانند چنین کاری انجام دهند. اما آن‌ها باید به صورت واضحی این موضوع را درک کنند که آن‌ها شاهد تهدیدی از سوی ما نبوده اند.

بسته در حال به روز رسانی است .....

 

روسیه بیش از ۶ هزار اسیر جنگی اوکراینی در اختیار دارد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو؛ ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این باره گفت "جمع کل نظامیان اوکراینی که به اسارت گرفته شده یا خودشان تسلیم شده‌اند به شش هزار نفر رسیده است."
وی همچنین تایید کرد مسکو و کی یف روز چهارشنبه ۱۴۴ اسیر اوکراینی را با همین تعداد نظامی روس یا اوکراینی‌های حامی روسیه، مبادله کردند.
کوناشنکوف افزود "تقریبا همه مبارزان روس یا طرفدار روسیه که آزاد و مبادله شدند، زخمی یا به شدت مجروح بودند. "

 

پوتین: ناتو به دنبال جاه طلبی است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه شامگاه چهارشنبه هنگام عزیمت به ترکمنستان برای شرکت در نشست کشور‌های حاشیه دریای خزر گفت "کشور‌های هدایت کننده ناتو می‌خواهند بر سلطه طلبی و جاه طلبی‌های امپریالیستی خود مهر تایید بزنند؛ اینکه از اوکراین خواسته شود به نبرد ادامه دهد و از مذاکره خودداری کند، تایید این فرضیه ماست که اوکراین و مردمش هدف غرب و ناتو نیستند بلکه به بازیچه دست آن‌ها (غرب) برای دفاع از منافع خود بدل شده اند."

 

مدودف: تحریم ها ممکن است توجیهی برای جنگ تلقی شود

خبرگزاری رویترز اعلام کرد دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه روز پنجشنبه گفت در شرایط خاص، تحریم‌ها علیه مسکو ممکن است به عنوان یک اقدام تجاوزکارانه و توجیهی برای جنگ تلقی شود.
مدودف با بیان اینکه روسیه حق دفاع از خود را دارد، در این باره گفت می‌خواهم بار دیگر اشاره کنم تحت شرایط خاص، چنین اقدامات خصومت آمیزی می‌تواند به عنوان یک اقدام تجاوزکارانه بین‌المللی نیز شناخته شود.
روسیه در واکنش به حمله ۲۴ فوریه به اوکراین که آن را "عملیات نظامی ویژه" می‌نامد، با هجمه‌ای تحریم‌های اقتصادی فلج کننده کشور‌های غربی مواجه شده است.
مدودف که پیشتر رئیس‌جمهور روسیه بود و زمانی چهره‌ای لیبرال شمرده می‌شد، اکنون به عنوان یکی از جنگ‌طلب‌ترین حامیان جنگ ظاهر شده و مجموعه‌ای اظهارات را در محکومیت غرب مطرح کرده است.

 

بایدن:باید به وابستگی سوخت و انرژی به روسیه پایان دهیم
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در پایان نشست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در مادرید در کنفرانس خبری گفت: روسیه بر اوکراین هرگز پیروز نخواهد شد و این موضع مهمی برای جهان است. به ترکیه تأکید کردیم به آن جنگنده‌های اف ۱۶ خواهیم فروخت و من منتظر موضع کنگره هستم. باید به وابستگی سوخت و انرژی به روسیه پایان دهیم. بحران غذا علتش محاصره تحمیلی روسیه به بنادر اوکراین است. توانایی‌های روسیه به لطف شجاعت نیرو‌های اوکراینی در برابر روسیه آسیب دیده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

لوکاشنکو: مینسک و مسکو می‌توانند در آرامش کامل به کالینینگراد کمک کنند
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس گفت مینسک و مسکو، توان و ابزار کافی را دارند تا بدون هیچ تنش یا درگیری کالا‌های لازم را به کالینینگراد ارسال کنند.

الکساندر لوکاشنکو در دیدار با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: آن‌ها عملا جنگ اقتصادی اعلام کرده اند، اما این به معنای بستن راه انتقال نیست. ما با آن‌ها درباره گذرگاه سوالکی گفتگو نمی‌کنیم چرا که ما به همراه روسیه توان و ابزار کافی را برای اینکه بتوانیم کالا‌ها را به کالینینگراد ارسال کنیم داریم.»

رئیس جمهور بلاروس از سیاست مقامات لیتوانی نیز انتقاد کرد و افزود: لیتوانی همه مسئولیت را متوجه اتحادیه اروپا می‌کند و می‌گوید اتحادیه اروپا چنین تصمیمی گرفته است و این از طرف ما نیست. اما اتحادیه اروپا همه تصمیمات را با اجماع می‌گیرد و اگر شما می‌دیدید به لیتوانی ضربه می‌زند به آن رای نمی‌دادید و چنین تصمیمی گرفته نمی‌شد.»

وزیر خارجه فنلاند: نشست مادرید نقطه عطفی در همکاری با ناتو بود
وزیر امور خارجه فنلاند، نشست اخیر سران پیمان آتلانتیک شمالی ”ناتو“ در مادرید را نقطه عطفی در همکاری بین کشورش و این سازمان توصیف و تاکید کرد نیازی به استقرار نیرو‌های ناتو در خاک فنلاند نیست.

پکا هاویستو در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: نشست سران ناتو، نقطه عطفی در روند همکاری ما با ناتو بود. ما برای پیوستن به ناتو چراغ سبز دریافت کردیم. البته پارلمان‌های کشور‌های عضو باید پیوستن ما به ناتو را تصویب کنند. آنچه ما و سوئد را به پیوستن به ناتو سوق داد،

جنگ روسیه علیه اوکراین و پیامد‌های آن است. ما ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه داریم که فعلا امن است، اما پس از جنگ اوکراین که برای ما نگران کننده بود، می‌خواهیم برای شرایط فوق العاده آماده باشیم. این جنگ، طرز فکر امنیتی فنلاندی‌ها را به طور کامل تغییر داد و شاهد حمایت گسترده پارلمان فنلاند از عضویت در ناتو بودیم.

روسیه بیش از ۶ هزار اسیر اوکراینی در اختیار دارد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه مجموع نظامیان اوکراینی اسیر یا تسلیم شده را بیش از ۶۰۰۰ نفر اعلام کرد.

رئیس جمهور خلق لوهانسگ از سوریه به سبب به رسمیت شناختن آن قدردانی کرد
رئیس جمهور خلق لوهانسگ از اقدام سوریه در به رسمیت شناختن جمهوری های خلق لوهانسگ و دونتسک قدردانی کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، لئونید پاسچنیک گفت:«این اقدام سوریه در توسعه متقابل بازارها و تسریع در برقراری روابط در بسیاری از زمینه ها کمک خواهد کرد».

 

نیروهای روسیه از جزیره اسنیک در دریای سیاه خارج شدند
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه گفت نیروهای این کشور جزیره اسنیک (SNAKE) در دریای سیاه را ترک کرده اند.
این نهاد گفت روسیه با خروج نظامیان روس از این جزیره نشان داد مانع از تلاش های سازمان ملل برای ایجاد دالانی جهت محصولات کشاورزی اوکراین نمی شود.

 

سوئد مقادیر دیگری تسلیحات ضدتانک و مسلسل به اوکراین می فرستد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر دفاع سوئد گفت دولت سوئد مقادیر دیگری تسلیحات ضدتانک و مسلسل به اوکراین می فرستد.

 

 یک کشتی با 7000 تُن غله، بندری در اوکراین را ترک کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات منصوب روسیه در بندر بردیانسک در اوکراین که هم اکنون در کنترل نیروهای روس است روز پنج شنبه گفتند یک کشتی حامل 7000 تن غله از این بندر عزیمت کرده است.
یوگنی بالیتسکی، رئیس اداره حامی روسیه در پیامی در تلگرام گفت: ”بعد از چند ماه تاخیر، نخستین کشتی تجاری بندر بازرگانی بردیانسک را با 7000 تن غله ترک کرد و در حال عزیمت به کشورهای دوست است.“

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 رئیس جمهور روسیه افزود، اکنون اگر نیرو‌ها و زیرساخت‌های ناتو در سوئد و فنلاند مستقر شوند ما مجبور خواهیم شد به این موضوع واکنش نشان دهیم و همین تهدید را برای آن‌هایی ایجاد کنیم که سبب ایجاد تهدید برای ما می‌شوند. این موضوعی بدیهی است. چیزی که آن‌ها آن را درک نمی‌کنند این است که اوضاع می‌تواند بین ما به خوبی پیش برود، اما اکنون می‌تواند تنش‌هایی ایجاد شود.

روسیاالیوم: خوشحالی مردم سیورودونتسک و آزادی نیمی از شهر لیسیچانسک
همزمان با خوشحالی مردم سیورودونتسک از ورود نیرو‌های روسیه به این شهر، مقامات لوهانسک از آزادی نصف شهر لیسیچانسک خبر دادند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، مقامات جمهوری لوهانسک از سیطره نیرو‌های خود بر نیمی از شهر لیسیچانسک با حمایت و پشتیبانی نیرو‌های روسیه خبر دادند.

از سوی دیگر اهالی شهر سیورودونتسک خوشحالی خود را از ورود نیرو‌های روسیه به این شهر اعلام و تاکید کردند نیرو‌های اوکراینی این شهر را هدف گلوله باران قرار دادند و مناطق مسکونی را به پایگاه‌های نظامی تبدیل کرده بودند.

مکسیم الطوری خبرنگار شبکه در گزارشی از سیورودونتسک در جمهوری لوهانسک گفت: اهالی سیورودونتسک پس از فرار نیرو‌های اوکراینی و برقراری امنیت در شهر نفس راحتی کشیدند و اکنون اهالی می‌توانند آزادانه در شهر قدم بزنند.

یکی از اهالی می‌گوید: اوضاع آرام است. اوکراینی‌ها شهر را ویران کردند. آن‌ها در دو طرف شهر مستقر بودند و از هر دو طرف شهر را گلوله باران می‌کردند. اوضاع الآن آرام است، اما صدای گلوله باران از سمت لیسیچانسک شنیده می‌شود.

در ادامه گزارش آمده است: آثار درگیری‌ها روی بسیاری از ساختمان‌های شهر دیده می‌شود و ساختمان‌هایی هم که هدف حمله قرار نگرفته اند به پایگاه نظامی تبدیل شده بودند.

خبرنگار شبکه به یکی از کانال‌ها که نیرو‌های اوکراینی داخل شهر سیورودونتسک حفر کرده بودند اشاره کرد و گفت این کانال مستقیما به یکی از ساختمان‌های مسکونی در این شهر منتهی می‌شود. شهروندان هنوز با کمبود مواد غذایی روبرو هستند. مغازه‌ها خالی هستند، اما کمک‌های انسانی برای اهالی شهر ارسال می‌شود.

یکی از اهالی گفت: اوضاع الآن خوب است. کمک‌های انسانی را دریافت کرده ایم. داوطلبان لوهانسک این کمک‌ها را برای ما آورده اند. از اهالی شهر که اینجا را ترک کرده اند می‌خواهم به منازل خود بازگردند.

در پایان گزارش آمده است: اوضاع شهر به تدریج به حال عادی بر می‌گردد و همه نگاه‌ها اکنون به لیسیچانسک به عنوان آخرین پایگاه نیرو‌های اوکراینی در جمهوری لوهانسک دوخته شده است.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه: انهدام پایگاه آموزشی مزدوران خارجی در نیکولایف
سخنگوی وزارت دفاع روسیه از انهدام یک پایگاه آموزشی نیرو‌های مزدور خارجی در استان «نیکولایف» و وارد آوردن خسارت‌های چشمگیر به نیرو‌های اوکراینی در شهر «لیسیچانسک» خبر داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

«ایگور کوناشنکوف» تصریح کرد: در یورش نیرو‌های ما به منطقه پالایشگاه نفت در شهر لیسیچانسک، خسارت‌های شدیدی به لشکر دهم اوکراین وارد شد. بر اساس اظهار نظر نیرو‌هایی از این لشکر که به اسارت در آمده اند، نیرو‌های یگان ۱۰۸ لشکر دهم به کلی نابود شده اند تا حدی که از سیصد و پنجاه نیروی این یگان، تنها سی تن باقی ماندند. وضعیت غذایی نیرو‌های اوکراینی در منطقه لیسیچانسک بسیار دشوار و سخت است و بسیاری از نظامیان از گرسنگی موضع خود را ترک و به نوعی فرار کرده اند.

او افزود: نیرو‌های توپخانه ما نزدیک به صد تن از نیرو‌های یگان کراکن از نیرو‌های تندروی اوکراینی را در نزدیک خارکیف از میان بردند و فرماندهی این یگان، نیروهایش را به سمت شهر خارکیف عقب کشید.

کوناشنکوف افزود: در ساعت‌های گذشته تسلیحات دقیق ما چهار مرکز فرماندهی را هدف قرار داد، ضمن اینکه یک پایگاه آموزشی مزدوران خارجی در نزدیک شهر نیکولایف، ۳۲ موضع نیرو‌های اوکراینی، مرکز تجهیزات و تعمیر و نگهداری ادوات نظامی نیرو‌های اوکراینی در نزدیک لیسیچانسک، هشت انبار سلاح و مهمات در استان‌های خرسون، نیکولایف و جمهوری دونتسک و یک مرکز تامین سوخت در نزدیک نیکولایف هدف قرار گرفتند.

ولادیمیر پوتین: هیچ تاریخ پایانی برای عملیات در اوکراین وجود ندارد
به گزارش خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت، هیچ تاریخ پایانی برای عملیات ویژه نظامی در اوکراین وجود ندارد.

رئیس جمهور روسیه افزود، اهداف عملیات ویژه نظامی در اوکراین تغییر نکرده است.

یک سوم نیرو‌های اوکراینی در لیسیچانسک تسلیم شدند
سفیر «لوگانسک» در روسیه از تسلیم شدن یک سوم نیرو‌های اوکراینی در شهر «لیسیچانسک» و بخش‌های پیرامون آن خبر داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به گزارش شبکه تلویزیونی «روسیاالیوم» ​، «رودیون میروشنیک» تاکید کرد: این نیرو‌ها در درگیری‌های این منطقه خسارت‌های سنگینی متحمل شده اند.

همزمان مقامات لوگانسک تاکید کردند، نیروهایشان با حمایت ارتش روسیه در این منطقه پیشروی کرده و توانسته اند به تمام جاده‌های اصلی منتهی به لیسیچانسک مسلط شوند.

منابع وابسته به لوگانسک همچنین از فرار نزدیک به ۵۰۰ نظامی اوکراینی و نیرو‌های مزدور خارجی در ساعت‌های گذشته از لیسیچانسک به شهر سیورسک خبر داده اند.

این منابع تاکید کردند:​ نیرو‌های مزدور آمریکایی به طور کامل رفتار نیرو‌های اوکراینی در منطقه را در کنترل خود دارند.

برابر اظهارات این منابع، در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ نیروی مزدور که بیشتر آن‌ها هلندی هستند، در سیورسک متمرکز شده اند.

همچنین مقامات «دونتسک» از طرح تبادل اسیران با مقامات اوکراینی خبر دادند و گفتند: این طرح شامل ۱۴۴ اسیر می‌شود.

رئیس جمهور اوکراین: با سوریه قطع رابطه کردیم
ولودیمیر زلنسکی در ویدیویی که در تلگرام منتشر شد گفت «دیگر روابطی بین اوکراین و سوریه وجود نخواهد داشت. فشار تحریم‌ها علیه دمشق، متحد روسیه، باز هم بیشتر خواهد شد».

وی با اشاره به امضای توافقنامه با بروکسل برای سامانه «حمل و نقل بدون روادید» برای بار‌هایی که از اوکراین وارد اتحادیه اروپا می‌شوند، گفت «این موضوع بی اهمیت است».

سوریه پیش از این چهارشنبه اعلام کرده بود استقلال دونتسک و لوگانسک، جمهوری‌های جدایی طلب حامی روسیه را به رسمیت می‌شناسد. به این ترتیب سوریه نخستین کشور خارجی است که چنین موضوعی را اعلام کرد.

تاکنون فقط مسکو آن هم در ماه فوریه و چند روز پیش از حمله روسیه به اوکراین، استقلال این دو منطقه، واقع در شرق اوکراین، را به رسمیت شناخته بود.

این نخستین بار نیست که سوریه از سرزمین‌هایی که روسیه آن‌ها را به عنوان مستقل به رسمیت می‌شناسد، حمایت می‌کند. در سال ۲۰۱۸، دمشق استقلال مناطق جدایی طلب آبخاز و اوستیای جنوبی در گرجستان را به رسمیت شناخته بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
الا هم وقتشه ایران به همراه روسیه حضور گسترده تری در خلیج فارس و حوزه نقل و انتقال انرژی در جنوب کشور و در خلیج فارس و تنگه هرمز و جزایر سه گانه داشته باشه تا معلوم بشه قدرت انرژی جهان دسته کیه حالا کشورهای غربی متوجه خواهند شد بازی قدرت دسته کیه ، به امید روزی که شاهد سقوط ارزش یورو و دلار باشیم ، تا قبل از فرا رسیدن زمستان یه گوشمالی اساسی به غربی ها و کشیدن نطق بن سلمان
اروپا پیشتاز دنیا در بحث انرژی میشه و کشورهایی که نفت و گاز دارند به گدایی میوفتند !! بحث انرژی های تجدید پذیر جدی شده و به عمل رسیده ، اروپا سرمایه گذاری خیلی زیادی در بحث هیدروژن سبز و....داره !!! ۲۰۳۵ که فروش ماشین بنزینی در اروپا ممنوع شه دیگه باید نفت و به خاطره ها سپرد !!! هیدروژن سبز هم جای بخش زیادی از گاز و میگیره ، پنل های خورشیدی و بادی و انرژی هسته نسل چهارم برق و تولید میکنه !!!
آینده دنیا اروپاست
روسیه یکی از گشنه ترین کشورها خواهد شد ، همینطور که هر روز به سمت نابودی نزدیک تر شده ، پوتین روسیه رو به نابودی کامل میکشونه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۳ هزار بسته گوشت گوسفندی بین نیازمندان اصفهانی
خدمت سبز به مردم
برگزاری یادواره شهدا در شهرها و روستاهای گلستان
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
بارش برف و باران از فردا در لرستان
مقاومت، کلید تحقق آرمان‌ها است
هشدار سطح نارنجی در پی ورود سامانه بارشی
استقبال مردم از تماشای فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
کشف ۲ تن و ۴۰۰ کیلوگرم آرد قاچاق در شادگان
برپایی جشن بزرگ خیابانی نیمه شعبان و گرامیداشت دهه فجر در نیشابور 
ایران اسلامی مرعوب هیاهوی دشمن نخواهد شد.
دستگیری تعدادی از لیدرهای اغتشاشات اخیر در گرگان
سفیر ایران در پاکستان حمله تروریستی اسلام‌آباد را محکوم کرد
انقلاب اسلامی ایران زمینه ساز ظهور
افتتاح طرح های عمرانی و اقتصادی در گالیکش و مراوه تپه
ورود سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
جمع‌آوری ۸۹ میلیارد تومان زکات در استان
برگزاری همایش یاوران انقلاب با هدف تقویت روحیه انقلابی در سردشت
برخورد تیبا با اتوبوس در محور شاهرود–آزادشهر ۳ فوتی برجای گذاشت
آزادی۴۸ زندانی جرائم غیرعمد در اردبیل به مناسبت دهه فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
آزادی ۲۶ زندانی جرایم غیرعمد استان کرمان به مناسبت ایام دهه فجر
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)