• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۹۶۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۲
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

معرفی مریم کاظم زاده به عنوان یک الگو

محمد مهدی اسماعیلی: در جهاد تبیین و در جنگ روایت باید بتوانیم با کار‌های پیش برنده نقاط عطف تاریخی و برجسته و افتخار آمیز را جلوی چشم همه روایت کنیم این جلسه و جلساتی نظیر این برای معرفی الگو‌هایی مثل مریم کاظم زاده است.

معرفی مریم کاظم زاده به عنوان یک الگو را وظیفه خود میدانیمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسيما، در مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت «مریم کاظم زاده» اولین خبرنگار زن دفاع مقدس که صبح امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین این وزارتخاته و جمعی از اهالی مطبوعات و رسانه و خانواده خانم کاظم زاده برگزار شد بر معرفی این زن به عنوان الگو و جایزه‌ای به نام او برای روزنامه نگاران تراز انقلاب اسلامی تاکید شد.
دراین مراسم «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام انقلابی بیانیه روشن و پاسخ‌های صریحی به مسائل و چالش‌های مهم حکمرانی دارد و شاید بتوان گفت در ۲۰۰ سال گذشته که دنیای جدید و تفکرات جدید و تجدد وارد جهان اسلام شد در صدر مسائلی که پدید آورد، تعریف جایگاه زن در جامعه بود چالشی که پاسخ‌های متعددی هم به آن داده شده است.
اسماعیلی افزود: توقع این بود وقتی انقلاب اسلامی به عنوان یک نظام دینی مدعی اداره جامعه است به این مساله هم بتواند پاسخ معتبری ارائه دهد که نگاهش به حضور زن در حوزه کنشگری‌های اجتماعی چیست؟ چه نگاهی را انقلاب اسلامی باید دنبال کند؟ اما در اندیشه امام عظیم الشان ما این مسائل مثل خیلی مسائلی که نظام دینی باید به آن پاسخ بدهد یک پاسخ روشن داشت. امام حضور زنان را در اجتماع به عنوان یک عنصر سازنده در کنار نقش‌های اصلی و با اولویت همسری و مادری برای زن ضروری میدانستند.
وی در ادامه گفت: طبیعی است امروز در ۴۴ امین سال حیات مقدس نظام جمهوری اسلامی وقتی به کارنامه انقلاب اسلامی نگاه کنیم باید بتوانیم زنان متعددی را به عنوان مصداق این تفکر و تبلور این اندیشه امام معرفی کنیم که مرحومه سرکار خانم کاظم زاده یکی از این مصادیق اندیشه امام راحل و رهبر عزیز و حکیم انقلاب اسلامی است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مرحوم کاظم زاده یک زن مومنه بود که ضمن ایفای نقش مادری و همسری در طول دفاع مقدس دوشادوش رزمندگان اسلام تصویرگر جهاد بزرگ مردم ایران بود و هیچ دور نیست این اتفاقاتی که امروز ما شاهدش هستیم و توقع اش هم می‌رود الگو‌های دیگری را معرفی کند.
اسماعیلی افزود: یک نظام رسانه‌ای و یک تهاجم همه جانبه فرهنگی وقتی علیه کشور ما در جریان است تلاش میکند نقاط افتخار آمیز دیده نشود و الگو‌های بدلی را جایش معرفی کند. وقتی در مورد یک زن شایسته ایرانی صحبت میکنیم به جای اینکه این مرحوم را به عنوان نقطه عطف و برجسته معرفی کنیم به یک عناصر بدلی میرسیم که مخالف فرهنگ ایرانی اسلامی است و او را به عنوان الگو به نسل جوان ما معرفی میکنند.
وزیر فرهنگ و وارشاد اسلامی با اشاره به اینکه نقش جنگ روایت یا همان جهاد تبیین که رهبر انقلاب از ما توقع دارد در اینگونه وقت‌ها مشخص میشود افزود: در جهاد تبیین و در جنگ روایت باید بتوانیم با کار‌های پیش برنده نقاط عطف تاریخی و برجسته و افتخار آمیز را جلوی چشم همه روایت کنیم این جلسه و جلساتی نظیر این برای معرفی الگو‌هایی مثل مریم کاظم زاده است. ما نیاز داریم به معرفی این بانوی بزرگ به عنوان یک الگو و دوستان من در معاونت مطبوعاتی این جایزه ملی را به عنوان یک موضوع جریان ساز دنبال میکنند. این جایزه ملی را به نام این بانوی ارجمند نامگذاری کردند و ان شاالله در آینده نزدیک این محملی شود برای تجلیل از بانوان ارجمند و شایسته ایران زمین که در حوزه کار‌های رسانه‌ای که امروز یک حوزه وسیعی پیدا کرده فعال هستند.
اسماعیلی گفت: در روزگاری که لحظه به لحظه با پدیده‌ای به عنوان انسان رسانه مواجه هستیم در چنین جامعه‌ی وسیعی برجسته کردن اخلاقیات و معرفی شخصیتی مثل مریم کاظم زاده وظیفه مهمی است که امروز بر عهده ماست و ان شاالله بتوانیم با معرفی این الگو‌ها و کار‌های ایجابی فضای فرهنگی لازم را برای ترویج امر روایت و جهاد تببین با پیشتازی زنان مجاهد خودمان در حوزه رسانه فراهم کنیم.

معرفی مریم کاظم زاده به عنوان یک الگو را وظیفه خود میدانیم
در این مراسم که با حضور فرشاد مهدی پور معاون مطبوعاتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان، الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه اعتماد و خانواده‌ی مرحوم مریم کاظم زاده برگزار شد، جایزه مریم کاظم زاده به عنوان جایزه روزنامه نگار زن تراز انقلاب اسلامی معرفی شد. اولین دوره این جایزه سال آینده هم زمان با سالگرد درگذشت این روزنامه نگار زن برگزار خواهد شد.
مریم کاظم زاده در ۶۶ سالگی پس از یک دوره بیماری، چهل روز پیش از دنیا رفت. او سال‌های زیادی از دوران انقلاب و دفاع مقدس را به کار خبرنگاری و عکاسی در مناطق مختلف جنگی پرداخت و پس از جنگ نیز در روزنامه‌ها و نشریات کشور فعال بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­جام جهانی فوتسال بانوان ۲۰۲۵؛ پیروزی پرگل دختران ایران مقابل پاناما
سخنگوی سپاه: دقت موشک‌ها را افزایش داده‌ایم
خانوار‌ها هم به زنجیره تأمین مالی وصل می‌شوند
عملیات مروارید ضربه سخت نیروی دریایی ارتش به بعثی‌ها
بسیج میراث پاک‌ترین فرزندان انقلاب است
هم‌افزایی دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری استان همدان
پایان بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در مجلس
آغاز رزمایش هماهنگی زمستانی راهداری با تمرکز بر گردنه‌های برف‌گیر
تاکید پزشکیان بر پیگیری طرح‌های مهار گاز‌های همراه
بررسی نحوه اجرای قانون کالابرگ الکترونیک با حضور وزیر تعاون
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای فیشینگ در شهرستان انزلی
چین اولویت اصلی ایران برای همکاری در حوزه گردشگری
راه اندازی برنامه به زبان عبری در شبکه افق
موج همدلی مردم در آیین باشکوه بسیج در شهرستان‌های گلستان
روز‌های پایانی هفته و فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی سیما
جشن رنگارنگ برگ ریزان پاییز در بوستان مردم همدان 
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود
تولد بیش از ۲۵۰ نوزاد با اجرای طرح نفس در سمنان
عملیات طرح آبرسانی به بانه در مراحل پایانی
گرگان بر بام همبستگی؛ هنگامه‌ای از وحدت در اجتماع بزرگ بسیجیان گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)