• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۹۶۵۸۷
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶
اقتصادی » اقتصاد کلان

تغییر ریل سازمان برنامه‌ و بودجه از بودجه محوری به برنامه محوری

رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه اعلام کرد رویکرد دولت به سمت برنامه‌محوری است و حتماً بهبود شاخص‌های کلان مبنا حرکت کشور خواهد بود.

تغییر ریل سازمان برنامه‌وبودجه از بودجه محوری به برنامه محوریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی سازمان برنامه‌و بودجه، سیدمسعود میرکاظمی در جلسه کارشناسان معاونت امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه گفت: در سال‌های گذشته منابع زیادی در کشور هزینه شده که در بخش‌های مختلفی عملکرد‌ها خوب بوده و در بخش‌هایی هم ضعیف عمل شده است، اما درمجموع برآیند کلی عملکردها، در سطح ملی ضعیف بوده که نیاز است در جهت بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی اقدامات اساسی انجام شود.
 
وی با تشریح وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی در سال‌های گذشته گفت: حجم اقتصاد در سال‌های گذشته کوچک‌تر شده است و ادامه دادن با این وضعیت به صلاح نیست و باید بازنگری اساسی در تدوین برنامه‌ها صورت گیرد.
 
رئیس سازمان برنامه‌وبودجه با طرح این پرسش که مشکل اصلی افت وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی کجاست؟ تصریح کرد: متأسفانه تمام توجه‌ها معطوف به بودجه شده است و توجهی به شاخص‌های کلان اقتصادی نمی‌شود. همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حرکت نمی‌شود که همه این‌ها باعث افت شاخص‌های کلان اقتصادی شده است. 
 
معاون رئیس‌جمهور افزود: طی هشت‌سال فعال اقتصادی را معطل مذاکره و برجام کردیم؛ اما نهایت چیزی که نصیب کشور شد رشد نزدیک به صفر اقتصاد بود؛ تحریم‌ها اگرچه در اقتصاد کشور مؤثر است، اما نباید اقتصاد را شرطی کرد، به‌عبارت‌دیگر برنامه‌ریزی‌ها باید مبتنی بر توان و ظرفیت داخل باشد که همین رویه در دولت سیزدهم دنبال می‌شود.
به گفته میرکاظمی اگر کشور در شش سال متوالی رشد اقتصادی هشت‌درصدی را تجربه کند حجم اقتصاد بعد از این مدت تازه به سال ۱۳۹۰ بازمی‌گردد.
 
وی با اشاره به تعهدات سنگین دولت قبل برای کشور گفت: به‌غیراز افزایش شدید بدهی دولت به بانک‌ها و بانک‌ها به بانک مرکزی نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی هزینه شد؛ ۵۳۵ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق باید پرداخت شود؛ بیش از ۲۷۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد، اما نتیجه شد رسیدن میزان سرمایه‌گذاری به رقم منفی ۴،۶ درصد که حتی به‌اندازه استهلاک سرمایه هم نیست.
 
میرکاظمی با بیان اینکه بهترین جایی که می‌تواند وضعیت اقتصادی کشور را آسیب‌شناسی کند سازمان برنامه‌وبودجه است گفت: اکثراً فکر می‌کنند سازمان برنامه‌وبودجه مسئول تأمین منابع است درحالی‌که آسیب‌شناسی شاخص‌های اقتصادی و برنامه‌ریزی دقیق و مدون از مهم‌ترین وظایف سازمان برنامه‌وبودجه است.
 
وی با اشاره به اینکه روش‌های متداول گذشته در سازمان برنامه‌وبودجه کارایی لازم را ندارد، ادامه داد: در سازمان برنامه‌وبودجه به تحول و نوآوری نیاز داریم و راهبرد پیشرفت و توسعه نیاز به بازنگری در برنامه‌ها، کارشناسی قوی، خلاقیت و نوآوری دارد.
 
معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه مشکلات اقتصادی با تخصیص منابع، قابل حل نیست تصریح کرد:۸۰ درصد توان سازمان برنامه‌وبودجه باید صرف برنامه‌ریزی شود و این سازمان برای رفع آسیب‌ها برنامه‌محوری را به‌صورت جدی دنبال کند.
وی با تأکید برافزایش نقش برنامه‌ریزی در بودجه سالیانه افزود: چنانچه عملکرد سازمان برنامه‌وبودجه در حوزه برنامه‌ریزی مثبت باشد شاخص‌های کلان در حوزه‌های مختلف بهبود پیدا می‌کند. دکتر میرکاظمی خطاب به کارشناسان سازمان برنامه‌وبودجه گفت: مطالب و ایده‌های جدید و خلاقانه را پیشنهاد دهید و از بخشی‌نگری پرهیز و به جامع‌نگری توجه ویژه داشته باشید.
 
معاون رئیس‌جمهور بابیان اینکه دارویی که سازمان برنامه‌وبودجه برای بهبود اقتصاد می‌دهد شفابخش باشد گفت: تصمیمات بخش‌های مختلف به‌گونه‌ای گرفته شود که منجر به بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی باشد.
 
بنابراین گزارش، علی احمدی؛ معاون امور علمی فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه و جمعی از کارشناسان این معاونت ایده‌ها، پیشنهاد‌ها و دیدگاه‌های خود را جهت بهبود عملکرد این معاونت مطرح کرده و از برگزاری این جلسه استقبال کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
پایان ماراتن مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور در اهواز با قهرمانی خوزستان
زنجان؛ کاروانسرای نیک‌پی یادگار باشکوه دوره صفوی
مسدود شدن محور طبس -اصفهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۹ آذر ۱۴۰۴
جهش بزرگ در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر؛ احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تداوم بارش باران و برف و کاهش محسوس دما در استان سمنان
بانخبگان: نخبه ایکنولوژی ایران از مسیر علمی خود می‌گوید.
کاهش بیش از ۱۰ درجه‌ای دما در چهارمحال و بختیاری
نشست کارگروه ملی مدیریت پسماند با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور
تمامی محور‌های چهارمحال و بختیاری باز است
غیرحضوری شدن فعالیت برخی مدارس استان سمنان
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی
تجلیل از افتخار آفرینان کنکور سراسری در زنجان
مهمانی فرشته‌ها در زنجان
پایان جشنواره پانتومیم در زنجان
تداوم نظارت بر بازار شب یلدا در زنجان
هوای برفی اصفهان سردتر می‌شود
سارقان احشام در دام پلیس دامغان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
پیش بینی آغاز مجدد بارش برف از ظهر امروز، ۲۸ آذر، در خراسان رضوی
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم
ثبت رکورد جدید بارش‌ها در غرب و جنوب کشور
صادرات غیرنفتی از ۵۴۳ میلیون دلار در سال ۵۷ به ۴۵ میلیارد دلار رسید
نگاهی به فیلم‌های امروز تلویزیون
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)
امدادرسانی به مصدومان محور شلمزار به شهرکرد  (۱ نظر)