• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۹۷۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۹
اجتماعی » تعاون و اشتغال

برنامه‌های سازمان بهزیستی برای مقابله با معضل اعتیاد

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور برنامه‌های سازمان بهزیستی کشور در زمینه مقابله با معضل اعتیاد از مراکز سرپایی تا گروه‌های محله‌محور و خط ملی اعتیاد را تشریح کرد.

برنامه‌های سازمان بهزیستی در زمینه مقابله با معضل اعتیادبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور از وجود ۶ هزار گروه محله محور برای آموزش به خانواده‌ها در امر اعتیاد خبر داد و گفت: در سازمان بهزیستی کشور برای پیشگیری از اعتیاد گروه‌های اجتماع محور داریم که براساس آن بالغ بر ۶ هزار گروه به‌صورت محله‌ای در محلات و استان‌های مختلف فعالیت می‌کنند که عموماً زنان این گروه‌ها را تشکیل داده‌اند و به آموزش خانواده‌ها می‌پردازند و جمعیتی نزدیک به ۱۰ میلیون نفر تحت پوشش برنامه‌های پیشگیری سازمان بهزیستی کشور قرار دارند.
آقای فرهاد اقطار افزود: این گروه‌ها هم خانواده‌ها را آموزش و هم ارجاع می‌دهند تا در فرآیند درمان سازمان قرار گیرند و در واقع گروه‌های محله محور نزدیکترین گروه به خانواده‌ها هستند، البته افراد می‌توانند با خط ملی اعتیاد تماس بگیرند و از نزدیکترین گروه محله‌شان مطلع شوند.
وی با بیان این که حدود ۲۲ هزار زن دارای اعتیاد تحت درمان سازمان بهزیستی کشور در مراکز مختلف هستند، گفت: این سازمان مراکز متعددی برای درمان زنان دارای اعتیاد دارد.
آقای اقطار افزود: در ۵۹ مرکز بهبودی بازتوانی افراد دچار اختلال مصرف مواد در کشور که ۱۰ هزار و ۲۷۸ زن در مراکز سرپایی، ۲۰ هزار و ۴۶۶ نفر (در این مراکز تفکیک زنانه و مردانه وجود ندارد)، در مراکز پی سی ۱۷۷ زن، در دو مرکز جامع بازتوانی زنان ۲۱۵ زن و در ۶ مرکز جامعه‌پذیری در کشور ۲۱۹ زن تحت درمان اعتیاد هستند که در مجموع سال گذشته ۲۲ هزار خانم را تحت پوشش درمان قرار داده‌ایم.
وی گفت: یک سری افراد بر اساس ماده ۱۵ به ما مراجعه می‌کنند، یعنی خودشان به مراکز می‌آیند و به صورت اقامتی روند درمان را طی می‌کنند، در مراکز سرپایی نیز زنان و مردان دارای اعتیاد به‌صورت سرپایی درمان می‌شوند. در مراکز پی سی یا مراکز اجتماع‌مدار وقتی فرد درمان شد ادامه درمان را در این مراکز طی می‌کند و در مراکز جامع، فرد درمان شده تا یک سال می‌تواند اقامت داشته باشد و بعد از این اگر از جانب خانواده مورد پذیرش قرار نگرفت می‌تواند در مراکز توانمندسازی و جامعه‌پذیری اقامت داشته باشد.
آقای اقطار با بیان اینکه درمان اعتیاد به معنای تمام شدن اعتیاد نیست، افزود: بیماری اعتیاد مثل یک بیمار دیابتی است و فرد طی سال ممکن است چندین بار دچار عارضه شود، بنابراین اصل مطلب در توانمندسازی این افراد است، یعنی باید فرد را آماده کنیم که خانواده‌اش او را بپذیرند اگر در روز‌های اول محلی برای اسکان ندارد او را اسکان بدهیم و برایش اشتغال پایدار و سالم ایجاد کنیم تا به جامعه برگردد، اگر خانواده قبولش نکردند در سال دوم فرد را در خانه‌های گروهی اسکان می‌دهیم که چند خانم با هم در یک خانه به همراه مددکار زندگی کنند و به سر کار بروند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور با بیان این که میزان اعتبارات در این بخش قابل توجه و مطلوب است، اما برخی سیاست‌های نادرست باعث هدر رفتن بودجه می‌شود گفت: بودجه ما بد نیست، اما سال گذشته بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۶، سه هزار و ۵۰۴ زن دارای اعتیاد را تحت پوشش قرار داده بودیم. ماده ۱۶ مربوط به معتادان متجاهر است، یعنی فرد خودش نمی‌خواهد که درمان شود این افراد عموماً دستگیر شده و به مراکز ما برای ترک آورده می‌شوند. این بازداشتی‌ها برای ما چالش برانگیز شده است؛ خیلی از این افراد متجاهر هم نیستند و خانواده از آن‌ها شاکی هستند و فکر می‌کنند با این کار می‌توانند برای فرد درمان رایگان داشته باشند.
وی افزود: تجربه بیست ساله من نشان می‌دهد کسی که به‌صورت رایگان درمان می‌شود نمی‌تواند روی ترک اعتیادش بماند، چرا که اعضای خانواده تصورمی کنند هر دفعه که به اعتیاد برگشت جایی هست که به رایگان او را ترک می‌دهند، در حالی که اگر حتی هزینه حداقلی پرداخت کنند پای درمان فرد معتاد می‌مانند. پس ماده ۱۶ کسانی هستند که به اجبار و براساس حکم قاضی به ما مراجعه می‌کنند و می‌خواهند خدمات رایگان بگیرند و متأسفانه عموماً درمان نمی‌شوند که در واقع اگر برنامه‌ریزی نکنیم بودجه زیادی در این بخش به هدر می‌رود.

تماس ۴۳ درصد مصرف‌کنندگان مواد مخدر با خط ملی اعتیاد
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور با بیان این که سال گذشته ۴۵۴ هزار و ۷۹۶ نفر با خط ملی اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تماس گرفته‌اند، گفت: ۷۵ درصد تماس‌ها با خط ملی اعتیاد به شماره ۰۹۶۲۸ را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و ۲۵ درصد این تماس‌ها نیز توسط مردان صورت گرفته شده است که از این تعداد تماس حدود ۴۳ درصد مصرف‌کننده بوده‌اند که تنها سه درصد آن مصرف‌کنندگان زن بوده‌اندو مابقی یا یکی از نزدیکانشان مواد مصرف می‌کرده یا سؤال‌های مربوط به پیشگیری داشته‌اند.
آقا اقطار با بیان اینکه بیشتر سؤال‌های تماس‌گیرندگان با خط ملی اعتیاد مربوط به تریاک، شیشه، مواد صنعتی، حشیش و هروئین است و به همین نسبت هم در درمان به ترتیب بیشتر با همین مواد درگیر هستیم، افزود: بیشتر این تماس‌ها با خط ملی اعتیاد از استان تهران با ۳۹۳ تماس بوده و بعد به ترتیب استان‌های کرمان، مرکزی، گیلان، خراسان رضوی، خوزستان، خراسان شمالی و اصفهان بیشترین تماس‌ها را با خط ملی اعتیاد داشته‌اند.
وی تصریح کرد: البته بالا بودن تعداد تماس‌ها به معنای بالا بودن آمار مصرف مواد در بین مردم بومی آن استان نیست، در بعضی از استان‌ها به‌دلیل مهاجر پذیر بودن، شرایط فرهنگی خاص یا دلیل وجود مشاغل خاص آمار بالا می‌رود.
آقا اقطار با اعلام این که کارشناسان خبره خط ملی اعتیاد در سه حوزه پیشگیری، ارجاع و درمان خدمات تخصصی به تماس گیرندگان ارائه می‌دهند، گفت: در حال حاضر از ۸ صبح تا ۸ شب و تا یک ماه آینده تا ۱۲ شب کارشناسان پاسخگوی مردم خواهند بود.
وی افزود: البته سامانه پیامکی، اپلیکیشن و سایت خط ملی اعتیاد هم قرار است راه‌اندازی و آماده ارائه خدمات شود و تا یک ماه آینده آماده بهره‌برداری هستند تا حجم پاسخگویی سازمان بهزیستی کشور بالاتر رود.
آقا اقطار تاکید کرد: همه اطلاعات کسی که تماس می‌گیرد محرمانه نزد سازمان بهزیستی محفوظ است و این اطلاعات را به هیچ فرد و دستگاهی نمی‌دهیم، پس مردم با خیال راحت با کارشناسان ما تماس بگیرند و سؤالاتشان را مطرح کنند

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­غلامی: جام جهانی رؤیای همه ما بود
نگرانی متقاضیان مسکن ملی پرند از تاخیر در تحویل
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
آتش‌سوزی آشپزخانه یک واحد مسکونی در ساختمانی ۳ طبقه در رشت
نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در بغداد
تجلیل از خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه در لرستان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
برپایی میز خدمت حقوقی در مناطق کم برخوردار کشور
آتش در دل جنگل های الیت
جوی آرام و پایدار در لرستان
سرهنگ کارگر فرمانده جدید یگان ویژه استان قم شد  
اولویت‌گذاری برای کاهش ضایعات در ۲۲ محصول کشاورزی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
تشییع شهید گمنام در لامرد
فوران آتشفشان در هاوایی
استان قزوین “قلب تپنده اقتصاد ایران”
تأکید بر تقویت پژوهش‌محوری در مدارس گیلان
هوا در چند شهر آذربایجان‌غربی ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد
آیین‌های ویژه هفته بسیج در گیلان
بزودی؛ تکمیل فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)