• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۹۷۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۱
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

افزایش خطر سکته مغزی با ناباروری و سقط جنین

یافته‌های محققان نشان می‌دهد، زنانی که ناباروری، سقط جنین و مرده زایی را تجربه کرده‌اند، در معرض خطر بیشتری برای سکته مغزی غیرکشنده و کشنده هستند.

افزایش خطر سکته مغزی با ناباروری و سقط جنینبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سالانه ۱۲.۲ میلیون سکته مغزی رخ می‌دهد که حدود نیمی از آن در زنان رخ می‌دهد. تخمین زده می‌شود که ۸۰ درصد از تمام سکته‌ها با کاهش عوامل خطر قابل پیشگیری است.

بر اساس این گزارش، یافته‌ها حاکی از آن است که دفعات بیشتر سقط جنین و مرده زایی خطر سکته را افزایش می‌دهد. بر اساس این تحقیقات، در حالی که ناباروری و از دست دادن بارداری ممکن است قابل پیشگیری نباشند، عوامل ژنتیکی یا اختلالات غدد درون ریز ممکن است به توضیح ارتباط با افزایش خطر سکته مغزی کمک کنند.

سکته مغزی نتیجه گرسنگی مغز از اکسیژن و خون غنی از مواد مغذی است. این ممکن است به دلیل انسداد (سکته مغزی ایسکمیک) یا ترکیدن رگ خونی (سکته مغزی هموراژیک) رخ دهد.

سکته مغزی یک اورژانس پزشکی است. هر چه زودتر فرد تحت درمان قرار گیرد، شانس بهبودی او بیشتر است. در سراسر جهان، سالانه بیش از ۱۲.۲ میلیون سکته جدید رخ می‌دهد و تخمین زده می‌شود که ۱۰۱ میلیون نفر در حال حاضر سکته مغزی را تجربه کرده اند.

از آنجایی که زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند، خطر سکته مغزی در طول عمرشان بیشتر از مردان است. شواهد قبلی نشان داده است که ترکیب قرص‌های ضد بارداری خوراکی و عوامل هورمونی در دوران بارداری با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

با نگاهی به نوع سکته، می‌توان مواردی زیر را دریافت:
ناباروری با افزایش خطر سکته مغزی غیرکشنده همراه بود.
مرده زایی مکرر با افزایش سکته ایسکمیک غیر کشنده همراه بود.
سقط مکرر با افزایش خطر سکته مغزی غیرکشنده و کشنده همراه بود.

افرادی که ناباروری، سقط جنین یا مرده‌زایی را تجربه کرده‌اند، می‌توانند رژیم غذایی سالم و سبک زندگی خود را برای بهبود سلامت قلب خود تغییر دهند، که برای هر کسی که به دنبال کاهش خطر سکته مغزی است، گزینه‌های مفیدی است.

با توجه به اینکه در بیشتر موارد سکته مغزی حداقل یک دهه پس از از دست دادن بارداری رخ داده است، آگاهی از اینکه یک زن در معرض خطر بیشتری برای سکته مغزی است، فرصتی برای نظارت بر سلامت خود و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی او است که می‌تواند به جلوگیری از سکته مغزی کمک کند.

دکتر کلر جوناس، سرپرست تحقیقات و ارتباطات و مشارکت در انجمن سکته مغزی، که در این مطالعه شرکت نداشت، به MNT گفت که تحقیقات جدید داده‌های مفیدی را ارائه می‌دهد که به رفع هرگونه سردرگمی قبلی در مورد ارتباط بین ناباروری، سقط جنین و مرده زایی کمک می‌کند.

به گفته دکتر تدوالکار، یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که سابقه باروری زنان باید در ارزیابی عوامل خطر بیماری قلبی عروقی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

دکتر تدوالکار گفت: «آگاهی زودهنگام از این مسائل باید در را برای بحث در مورد استراتژی‌های پیشگیرانه برای کاهش احتمال سکته مغزی در آینده باز کند». فقط به این دلیل که فردی مرده زایی، سقط جنین یا ناباروری را تجربه کرده است، به این معنا نیست که او سکته خواهد کرد.

با این حال، سابقه یک یا چند مورد از این مسائل باید فرد را وادار کند تا درمراقبت از خود کوشا باشد و در تلاش برای حفظ سلامت خود تا حد امکان به دنبال راهنمایی پزشکی باشد.

دکتر جوناس به این نتیجه رسید که برای افرادی که ناباروری داشته اند یا دچار سقط بارداری شده اند مهم است که از عوامل خطر سکته مغزی مانند فشار خون بالا آگاه باشند و آن‌ها را تحت نظر داشته باشند».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)