• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۹۸۰۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

جشنواره فارابی برای پژوهشگران نقش مشوق را ایفا می کند

عضو کارگروه حقوق سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی گفت: جشنواره‌ها برای افرادی که در حوزه علوم انسانی در گروه‌های پژوهشی، دانشگاهی و غیر دانشگاهی مشغول تحقیق و پژوهش هستند، نقش مشوق را ایفا می‌کند.

جشنواره فارابی برای پژوهشگران نقش مشوق را ایفا می کندبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، محمد روشن در گفتگو با ایسنا، درباره اینکه این جشنواره در دوره جدید چه اقداماتی را باید انجام دهد، گفت: جشنواره‌ها برای افرادی که در حوزه علوم انسانی در گروه‌های پژوهشی، آکادمیک و یا غیر آکادمیک مشغول تحقیق و پژوهش هستند، نقش مشوق را ایفا می‌کند. اما از طرفی دیگر می‌تواند مسوولیت معرفی دانشمندان هر حوزه را به جامعه عهده‌دار شود.

وی ادامه داد: جشنواره فارابی مانند سایر جشنواره‌ها این دو ماموریت را بر عهده گرفته است، اما با ارزیابی دوره‌های قبلی و سیزدهمین دوره، به نظر می‌رسد در روش‌های ایجاد و شناسایی پژوهش‌های قابل تقدیر باید بازنگری شود.

روشن درباره اینکه جشنواره فارابی تا چه میزان به آزاداندیشی قائل است، گفت: در روند جریان کلی جشنواره فارابی شاهد نقض آزاداندیشی نبودم، بنابراین هیچ‌گاه به‌عنوان یک پژوهشگر در دانشگاه این احساس در من وجود نداشته که برگزارکنندگان ادوار مختلف جشنواره فارابی چنین اعمال نظری را اجرا کرده باشند.

روشن تصریح کرد: امیدوارم جشنواره‌های مختلف مقتضایی از این نوع اعمال نظر‌ها باشد، چراکه اگر غیر از این باشد، ما از اهداف جشنواره به‌ویژه جشنواره‌هایی که در سطح ملی مانند فارابی برگزار می‌شود، دور می‌شویم.

وی با اشاره به جذب افکارعمومی در داخل و خارج کشور توسط جشنواره فارابی، اظهار کرد: این جشنواره باتوجه به تعداد آثار موجود در آن، آنطور که باید در سطح جامعه ایرانی و فضای بین‌الملل معرفی نشده است. فارابی باید در ادامه راه در وهله اول خود را معرفی و سپس اعتماد عمومی را به خود جلب کند.

روشن با اشاره به اینکه جشنواره فارابی می‌تواند به نیاز‌های عینی جامعه پاسخ دهد، گفت: یکی از امتیازاتی که باید برای معرفی پژوهش‌ها در جشنواره فارابی در نظر گرفته شود، معطوف به حل مشکلات جامعه داخلی و در صورت امکان بین‌المللی است و طبعا باید این اتفاق بیفتد، چراکه ما اگر علم را مانند چراغ راه بشریت برای حل مشکلات جوامع قرار بدهیم، به هدف مورد نظر برای یک جامعه ایده‌آل خواهیم رسید.

وی درباره نقش فضا‌های علمی در جهت کمک به جشنواره فارابی، اظهار کرد: یکی از سرچشمه‌هایی که می‌توانند به جشنواره‌های مختلف به‌ویژه در حوزه علوم انسانی کمک کنند، دانشگاه‌ها هستند. در واقع از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود برای تحول در حوزه علوم انسانی دستاورد‌های علمی خود را به جشنواره‌ها بفرستند.

روشن خاطرنشان کرد: در این زمینه نقش همکاری حوزوی‌ها هم از اهمیت زیادی برخوردار است تا به موازات دانشگاه‌ها در این ماموریت کمک کنند. نظریه‌پردازی در حوزه علوم انسانی مانند حوزه‌های علوم مهندسی و پزشکی نیست، زیرا علوم انسانی تنه به تنه سیاست می‌زند.

عضو کارگروه حقوق سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، گفت: دانشمندان حوزه علوم انسانی باید مطمئن باشند که از امنیت لازم برای ارائه نظرات خود و نقل نظرات دیگران بهره‌مند هستند؛ در غیر این صورت محافظه‌کاری باعث می‌شود تا آنچه که موجب ایجاد صدق می‌شود، حقیقت نداشته باشد.

وی در پایان به مزیت‌های مهم جشنواره فارابی اشاره و تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی جشنواره رقابت موجود در حوزه ملی و بین‌المللی است. اما عدم اعمال نظرات غیرعالمانه و برخی از گرایشات غیر علمی می‌تواند بزرگترین آفت جشنواره به حساب بیاید. جشنواره فارابی در طول این سال‌ها فارغ از این نوع گرایش‌ها پژوهش‌های خود را معرفی کرده است؛ بنابراین اگر همین مسیر را ادامه دهد، از مزیت‌ها و توفیقات بیشتری در حوزه داخلی و خارجی بهره‌مند می‌شود.

آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی فردا سه‌شنبه، ۱۴ تیر  در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب بیش از ۱۶ کیلومتر نیوجرسی در جاده‌های بروجن
بازیکن استقلال به تیم فوتبال امید دعوت شد
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
کمبود پزشکان متخصص و تجهیزات مشکل اصلی بیمارستان گرمی
حل تنش‌های افغانستان و پاکستان محور گفتگوی تلفنی متقی و عراقچی
اختصاص ۴ همت به بخش زیر ساخت و مرمت آثار تاریخی
درخشش پرتوماکاران مراغه ای در مسابقات کشوری کونگ فو
حضور داور چهارمحال و بختیاری درمسابقات کشوری دوی کوهستان
آغاز اصلاح ۱۰ کیلومتر شبکه آب شرب سرخس
حجت‌الاسلام رستمی به‌عنوان رئیس ستاد ازدواج دانشگاهیان منصوب شد
اجرای طرح ملی «عدالت ورزشی» ویژه بانوان کم‌برخوردار در همدان 
وضعیت نامطلوب ذخیره آب سد کرج
«هانی‌پات»، ظاهری فریبنده، اما خطرناک
بازدید شبانه دادستان اردکان از صنایع آلاینده
شوراهای اسلامی شهر و روستا؛ نماد حضور مردم در حکمرانی و پیشران توسعه محلی
حضور رئیس جمهور در جسه علنی سه شنبه مجلس
برپایی نمایشگاه صنعت و ابزار مازندران با حضور ۵۰ برند داخلی و خارجی
اعزام دومین گروه زائران عمره گزار به سرزمین وحی + فیلم
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی
نسل جدید مخاطبان یوسف پیامبر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)