• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۰۰۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۲
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

فرهنگستان‌های هنر ایران و ارمنستان تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران و فرهنگستان دولتی هنر‌های زیبای ارمنستان با حضور آرسن آواکیان سفیر جمهوری ارمنستان، در فرهنگستان هنر منعقد شد.

فرهنگستان‌های هنر ایران و ارمنستان تفاهم‌نامه همکاری امضا کردندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، تفاهم‌نامه همکاری فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران و فرهنگستان دولتی هنر‌های زیبای ارمنستان با اهداف توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی و هنری، هم‌افزایی در پیشبرد اهداف مشترک و بهره‌مندی از امکانات و توانمندی‌های یکدیگر به امضای دو طرف رسید.
در این نشست، «بهمن نامورمطلق» رئیس فرهنگستان هنر در ابتدا به پیشینه روابط میان دو کشور و هنر‌هایی که از هنرمندان ارامنه در ایران اشاعه یافته است اشاره کرد و گفت: رابطه ایران و ارمنستان به قدمت تاریخ دو کشور است. روایت‌هایی که از شاهنامه یا کتاب‌های قدیمی خود داریم بیانگر ارتباطات عمیق و گسترده‌ای است که اشتراکات بسیاری ایجاد کرده و موجب توسعه همکاری فرهنگی میان دو کشور شده است.
وی گفت: بخشی از هنر ما مربوط به هنر ارامنه است و آنان در توسعه هنر‌های ایرانی نقشی قابل توجه ایفا کرده‌اند و دارای ژانر و گونه هنری مخصوص به خود هستند. میراث مشترک میان ما امانت‌های فرهنگی نزد یکدیگر است.
نامورمطلق سپس به تشریح فعالیت‌های فرهنگستان هنر پرداخت و تداوم همکاری‌‎‌های مشترک را مستلزم شناخت از فرهنگ و هنر دو کشور دانست و افزود: برای همکاری‌های علمی، پژوهشی و هنری با ارمنستان آماده‌ایم.
«آرسن آواکیان» سفیر جمهوری ارمنستان، نیز در نشست مبادله این تفاهم‌نامه، به نمایشگاهی که چندی پیش در مؤسسه فرهنگی‌هنری صبای فرهنگستان هنر برگزار شده بود اشاره و اظهار کرد: همان‌طور که اشاره کردید، ما اشتراکات فراوانی با یکدیگر داریم و در طول تاریخ، بسیار از یکدیگر آموخته‌ایم و زمینه‌های فرهنگی بین دو دولت از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید توسعه یابد.
وی گفت: البته ما تاکنون مراودات بسیاری با یکدیگر داشته‌ایم، اما شناخت کافی از یکدیگر نداریم. عامل اصلی این همکاری‌ها در زمینه فرهنگ است؛ زیرا فرهنگ دربرگیرنده تمام ثروت معنوی و تمام مسیر تاریخی است که ملت‌ها از آن عبور می‌کنند و هر اندازه که تعداد این یادداشت تفاهم‌نامه‌ها بیشتر شود، شناخت از یکدیگر بیشتر خواهد شد. امر مهم در زمینه یادداشت تفاهم‌نامه عملیاتی شدن آن است و امیدوارم که بتوانیم در این راستا همکاری‌های بیشتری با یکدیگر کنیم که باید برنامه‌ریزی مدونی هم برای آن صورت دهیم.
این تفاهم‌نامه پیش‌تر، در ایروان، به امضای «آرام ایسابگیان» رئیس فرهنگستان دولتی هنر‌های زیبای ارمنستان، رسیده بود و در این نشست، نسخه نهایی با حضور سفیر جمهوری ارمنستان در تهران، به امضای رئیس فرهنگستان هنر رسید و اسناد مربوط مبادله شد.
در این برنامه رئیس فرهنگستان هنر، به منظور عملیاتی شدن این تفاهم‌نامه، از رئیس فرهنگستان دولتی هنر‌های زیبای ارمنستان، برای سفر به ایران دعوت کرد.
همچنین سفیر جمهوری ارمنستان از نمایشگاه دائمی اعضای پیوسته و جاوید فرهنگستان هنر دیدن کرد.
تبادل هنرمند و استاد و پژوهشگر برای هم‌افزایی و به اشتراک‌گذاری دستاورد‌های علمی و هنر؛ هم‌فکری، همکاری و مشارکت در انجام پژوهش‌های مشترک در زمینه بنیان‌های فکری، فرهنگی و هنری مشترک؛ همکاری در برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و کارگاه‌های هنری؛ برگزاری سخنرانی‌های علمی، نشست‌ها، هم‌اندیشی‌ها و همایش‌های مشترک برای تبادل اطلاعات و دانش‌افزایی در حوزه‌های فرهنگی و هنری؛ مشارکت در شناسایی و انتشار تصاویر آثار و نسخ‌های خطی هنری موجود در مخازن، کتابخانه‌ها و موزه‌های دو کشور؛ و مشارکت در طراحی و برگزاری نمایشگاه‌ها و رویداد‌های هنری مشترک از آثار هنرمندان دو کشور از جمله محور‌های همکاری است که در این تفاهم‌نامه آمده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
دریادار ایرانی: می‌ترسیم آمریکایی‌ها از سلاح جدیدمان سکته کنند
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
اهدای جهیزیه به پنج زوج کم برخوردار در ورامین
وقوع سیلاب در محور کرج کندوان
رزمایش باشکوه جان ‌فدا برای ایران امام رضایی در کیش
شهادت جانباز ۷۰ درصد بروجردی «حاج احمد گودرزی»
خیزش گرد و خاک؛هوای اصفهان ۲ درجه گرمتر می‌شود
خانواده شهدای جنگ تحمیلی میزبان پرچم حرم رضوی
آغاز ساماندهی محله‌های پیرامونی حرم رضوی
هشدار سازمان ملل درباره وضع «شکننده» در جنوب لبنان
بیان دیدگاه‌های مردم چهارمحال و بختیاری در پیام همدلی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۵
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرک‌سازی در جولان اشغالی
ادامه خدمت‌رسانی ایستگاه‌های صلواتی حج و زیارت در میلاد امام هشتم
پنجاه و نهمین قرار شبانه مردم استان تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
حادثه میناب جنایتی ماندگار در تاریخ است
ارائه قریب‌الوقوع اصلاح قانون حمل سلاح برای حمایت از محیط‌بانان
کشته و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)