• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۰۱۰۱۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶
خراسان رضوی » علمی فرهنگی
معاون آموزشی وزارت علوم:

الگوی دانشگاه محور باید به الگوی جامعه محور تغییر یابد

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: الگوی دانشگاه محور باید به الگوی جامعه محور با توسعه کارکرد‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دانشگاه اسلامی تغییر یابد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، دکتر قاسم عمو عابدینی روز چهارشنبه در پنجاه و هشتمین اجلاس سراسریالگوی دانشگاه محور باید به الگوی جامعه محور تغییر یابد معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی عالی کشور که به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، افزود: برنامه راهبردی تحول در حوزه آموزش وزارت علوم در راستای طرح تحول دولت سیزدهم بوده و بر تحقق اسناد بالادستی، اهداف ارزشی ایرانی و اسلامی و رویکرد حکمی تدوین شده که شامل ۱۲ راهبرد و ۱۱ طرح کلان راهبردی است.
وی با اشاره به اینکه در این سند ۴ چالش، ۸ عامل، ۱۰ راهبرد و ۳۱ اقدام مورد ارزیابی قرار گرفته است، افزود: الزامات کلیدی تحول در حوزه آموزش در گرو اصلاح نظام حکمرانی آموزشی و اجرایی‌سازی آمایش آموزش عالی و تکمیلی است.
این مسئول با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و مطالبات رهبر معظم انقلاب در جبران عقب ماندگی و فتح قله‌های دانش هم گفت: با توجه به پیشرفت‌هایی که در کشور شکل گرفته است، باز هم عقب هستیم و نیاز به جهاد علمی برای جبران عقب ماندگی‌ها داریم و این مسیر باید با جهاد علمی پیموده شود.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در سند تحول، آموزش متمرکز بر "توسعه کمی، تقاضای اجتماعی، تخصص‌بسنده و فردمحور" به تربیت متمرکز بر "توسعه کیفی، ظرفیت اشتغال‌پذیری، تخصص‌گرا، اخلاق‌مدار و خانواده‌محور" در این سند مورد توجه قرار گرفته است.
 
دکتر حدادعادل: ۱۶ رشته علوم انسانی؛ در اولویت تحول 
 
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ۱۶ رشته تحصیلی را در اولویت قرار داده ایم که از جمله آن‌ها اقتصاد، روانشناسی، جامعه شناسی، حقوق، هنر و معماری است.
دکتر غلامعلی حدادعادل افزود: رشته‌های تحصیلی کلام، فلسفه، تاریخ، ارتباطات، علوم تربیتی، مطالعات زنان، زبان‌های خارجی و مشاوره و راهنمایی از دیگر رشته‌های اولویت دار هستند که کار تحول در هر رشته به دست استادان همان رشته سپرده و برای هرکدام کارگروه تشکیل داده ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد اعضای هیات علمی دانشگاهی که با شورای تحول در این ۱۶ کارگروه همکاری می‌کنند، حدود ۳۰۰ نفر است که تعدادی از آن‌ها از حوزه علمیه هستند.
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: ۱۳ سال است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی در چهار حوزه و موضوع محتوای دروس، استادان، دانشجویان و پایان نامه‌ها و مجلات پژوهشی کار می‌کنیم و طی این مدت حدود ۹۰ درصد کار ما در حوزه برنامه‌ها و کتب درسی بوده است.
وی با بیان اینکه برای تغییر در محتوای کتاب‌های درسی، ۴ موضوع اسلامی‌سازی، بومی‌سازی، کارآمدی و روزآمدی را در نظر داشته ایم، افزود: اسلامی سازی از هر رشته به رشته دیگر فرق دارد و به عنوان مثال اسلامی سازی رشته زبان‌های خارجی با جامعه شناسی متفاوت است.
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی اضافه کرد: تاکنون طی این ۱۳ سال، ۱۱۵ برنامه درسی جدید تصویب و برای تدوین دروس، چندین ماه و سال، کار کارشناسی توسط نخبگان آن رشته انجام شده و هم اینک ۴۰۰ کتاب درسی جدید در حال تالیف و ۶۰ کتاب درسی هم چاپ شده است.
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: این یک کار بزرگ و تمدن ساز است و با یک شورا به پیش نمی‌رود و نیازمند ایجاد یک پژوهشگاه مطالعات تحول علوم انسانی است.
دکتر حداد عادل افزود: ضرورت تحول در دانشگاه علوم انسانی معلوم است، نمی‌توان در علوم انسانی اقتباس کننده از غرب باشیم و باید بتوانیم مدلی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر صاحب علوم انسانی نباشیم که خودمان آن را مدون کرده ایم به اهداف انقلاب نمی‌رسیم و مراد ما از تحول در علوم انسانی، انکار دستاورد‌های مثبت غرب در علوم انسانی نیست؛ حرف ما این است که آنچه می‌پذیریم یا نمی‌پذیریم با استدلال و منطق باشد.
پنجاه و هشتمین اجلاس سراسری معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی عالی کشور تا فردا در دانشگاه فردوسی مشهد ادامه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام بهتر و مناسب است که رشته های فقه و مبانی حقوق اسلامی بشود با عنوان رشته علوم سیاسی و حقوق اسلامی و دروس علم سیاست اسلامی در کنار علم سیاست و قانون را بیشتر بیاموزند
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مدیران آذربایجان غربی در سامانه سامد برای پاسخگویی به سؤالات مردم
مسابقات کشتی آزاد در شهر اقبالیه
پروژه گازرسانی به دو روستا و چهار واحد تولیدی درکنگاور افتتاح شد
امیر خلیفه اصل: فقط خدا را شاکریم که بازیکنانم مصدوم نشدند
برداشت چغندر قند از ۱۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی
شکست نمایندگان فوتسال استان در لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور
واترپلوئیست‌های یزدی در مسیر المپیک ۲۰۳۲
توزیع ۹۵۴ تُن برنج تنظیم بازاری در استان 
تقویت بهداشت عمومی با مسدود سازی چشمه‌های خروجی فاضلاب در دررود
پرداخت ۸۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از طریق نهادهای بیمه ای
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
برگزاری محفل انس با قرآن در پاتاوه
اوسمار ویه‌را: پرسپولیس تیمی است که همه با هم پیشرفت می‌کنند
جبران ناکامی پلیس انگلیس در بازداشت محکومان با گزارش‌های مردمی
برگزاری محفل انس با قران در گچساران
برگزاری دوره تشکل تراز در دانشگاه یاسوج
اختتامیه جشنواره مالک اشتر با معرفی برترین ها در دهدشت
برگزاری نشست هم اندیشی جوانی جمعیت در لنده
شکست خانگی نماینده بسکتبال استان در لیگ برتر
برگزاری همایش دیار عارفان در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)