• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۰۵۵۶۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

آیا با روش های ژن درمانی جدید می توان هموفیلی را درمان قطعی کرد؟

یک داروی ژنتیکی که به عنوان "نزدیک به درمان قطعی" برای اختلال خونریزی دهنده هموفیلی شناخته می‌شود، توسط ارگان‌های نظارت سلامت اروپا تاییدیه‌های اولیه را دریافت کرده است.

آیا با روش های ژن درمانی جدید می توان هموفیلی را درمان قطعی کرد؟به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از مرکز توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، در کارآزمایی‌های بالینی، یک بار تزریق روکتاویان منجر شد تا از هر ۱۰ بیمار، ۹ بیمار بدون هیچگونه علامتی بوده و دیگر نیازی به تزریق‌های روزانه لازم برای کنترل وضعیت خود نداشته باشند.

هفته گذشته آژانس دارویی اروپا، معادل آژانس تنظیم قوانین دارو‌ها و محصولات بهداشتی بریتانیا، این درمان را تأیید کرده و در را برای استفاده عمومی و گسترده از آن گشود.

اما قیمت این محصول ممکن است آن را برای بیماران NHS از دسترس خارج کند: تخمین زده می‌شود که هر دوز این دارو هزینه‌ای بین ۱.۵ تا ۲.۵ میلیون پوند را به دنبال خواهد داشت که آن را به یکی از گرانترین دارو‌های موجود تبدیل میکند.

دکتر رشید کاظمی، مشاور هماتولوژیست در بیمارستان دانشگاهی ساوتهمپتون، بنیاد NHS، میگوید: «وقتی آخرین نتایج کارآزمایی روکتاویان در ماه مارس اعلام شد، ما خوشحال بودیم.

برای تایید این محصول در بریتانیا، قیمت آن یک نگرانی بدیهی است. اما هموفیلی یک بیماری مادام العمر است و درمان آن برای NHS حدود ۳۰۰۰ پوند در ماه برای هر بیمار هزینه دارد.

در طول دهه‌های زندگی، این درمان‌ها ادامه دارد. در حالیکه پس از استفاده تک دوز روکتاویان، بیماران می‌توانند زندگی عادی خود را داشته باشند. "

"این یک درمان قطعی همگانی نیست، زیرا در حال حاضر برای همه این اتفاق نمی‌افتد، اما به درمان قطعی نزدیک هستیم. "

هموفیلی یک بیماری نادر است که به دلیل نقص ژنتیکی ایجاد میشود، به این معنی که بدن در تولید پروتئینی به نام فاکتور هشت که برای لخته شدن خون لازم است، مشکل دارد.

این عارضه که در خانواده‌های بسیاری دیده می‌شود، معمولاً در اوایل کودکی تشخیص داده می‌شود و در حال حاضر حدود ۸۷۰۰ نفر در بریتانیا با آن زندگی می‌کنند. در موارد خفیف، مبتلایان هنوز مقدار اندکی فاکتور ۸ تولید می‌کنند.

این بدان معنی است که آن‌ها تا حدی توانایی تشکیل لخته خون را دارند و ممکن است تنها خونریزی بینی و کبودی خفیف را تجربه کنند.

اما بیش از نیمی از بیماران تقریباً هیچ فاکتور هشتی در بدن خود تولید نمی‌کنند که آن‌ها را در برابر خونریزی‌های مغزی و خونریزی داخلی خود به خودی از اندام آسیب پذیر می‌کند.

در حال حاضر، مبتلایان با تزریق فاکتور هشت از تشدید مشکلات خود جلوگیری می‌کنند. با Roctavian، همچنین به عنوان valoctocogene roxaparvovec شناخته می‌شود، قطعاتی از کد ژنتیکی از دست رفته مورد نیاز برای تولید فاکتور ۸ در یک ویروس بی ضرر حمل می‌شود که برای بیمار تجویز می‌شود. سپس ویروس به کبد نفوذ می‌کند و با انتقال ژن‌های مدنظر، بدن را قادر می‌سازد تا فاکتور هشت را برای خود تولید کند.

در آخرین کارآزمایی، به ۱۳۴ بیمار انفوزیون روکتاویان داده شد. پس از یک سال، از هر ۱۰ نفر ۹ نفر با سطح فاکتور هشت نرمال یا نزدیک به نرمال، به طور کامل درمان شدند - پس از دو سال، برخی عود کرده بودند، اما ۷۵ درصد به طور خفیف تحت تأثیر قرار گرفته یا کاملاً سیر طبیعی خود را طی می‌کردند.

عوارض جانبی شامل حالت تهوع و سردرد بود، همچنین ۸۶ درصد از بیماران التهاب کبد را تجربه کردند که آن‌ها را مجبور به مصرف استروئید‌های خوراکی کرد.پ

نکته قابل توجه دیگر این است که روکتاویان یک درمان تک دوز است و اگر بیمار عود کند، نمی‌توان دوز دوم را تجویز کرد.

از آنجایی که این دارو از یک ویروس برای رساندن ماده ژنتیکی به کبد استفاده می‌کند، سیستم ایمنی بدن آنتی بادی‌هایی ایجاد می‌کند که در صورت ورود مجدد به بدن، به آن حمله کرده و آن را از بین می‌برند.

طبق گزارش‌های صنعتی، شرکت داروسازی BioMarin که Roctavian را تولید میکند، گفته است که تولید این محصول برای هر دوز بین ۱.۵ تا ۲.۵ میلیون پوند هزینه خواهد داشت.

کارشناسان اتفاق نظر دارند که احتمالاً در ابتدا این محصول با همین قیمت فهرست میشود، اما انتظار می‌رود که نهاد تأییدکننده داروی NHS، مؤسسه ملی بهداشت، در مورد تخفیف قابل توجهی مذاکره کند.

دکتر کاظمی میگوید: «با توجه به اطلاعات زیادی که در مورد ایمنی و کاربرد دارو وجود دارد، فکر میکنم ظرف یک سال آینده در بریتانیا در دسترس خواهد بود.»

بیمار جیمی موری، ۲۳ ساله، از گلاسکو، در سپتامبر ۲۰۱۹ تحت درمان با روکتاویان قرار گرفت و علیرغم اینکه در تمام زندگی خود از نوع شدید بیماری رنج می‌برد، اما اکنون حال مساعدی دارد و پس از تزریق تاکنون به هیچ دارویی نیاز نداشته است. وضعیت او در ۱۸ ماهگی تشخیص داده شد و در طول دوران کودکی خود یک روز در میان تزریق فاکتور هشت را دریافت می‌کرد.

از این رو، او هرگز ورزش‌های تماسی انجام نداده است، مجبور بوده تا همیشه دارو با خود همراه داشته باشد و قبل از انجام هر کاری که باعث خونریزی شود، مانند مراجعه به دندانپزشک، تزریقات اضافی نیز دریافت کند.

او میگوید: «وقتی کودک بودم، زمان دریافت تزریق که میرسید، اغلب اشک میریختم.»

در سپتامبر ۲۰۱۹، جیمی در یک آزمایش روکتاویان ثبت نام کرد و تزریقی از دارو را در بیمارستان دانشگاه ساوتهمپتون دریافت کرد.

پس از آن، او دریافت منظم داروی فاکتور هشت خود را تا زمانی که سطح آن در خون شروع به افزایش کرد ادامه داد.

او میگوید: «در عرض یک ماه یا بیشتر، به جایی رسیدم که پزشکم میگوید اگر تصادف شدیدی داشته باشم، تأثیری متفاوت از دیگران بر من نخواهد داشت، زیرا سطح فاکتور ۸ من مشابه با یک فرد عادی است.»

جیمی از اکتبر ۲۰۱۹ خونریزی نداشته و تا سه سال بعد، سطح فاکتور هشت او در محدوده طبیعی باقی مانده است.
او با وجود اینکه از التهاب خفیف کبد رنج می‌برد و برای آن قرص‌های استروئیدی مصرف می‌کند، می‌گوید: "هیچ وقت از تزریق این محصول پشیمان نشدم – حتی به ذهنم هم خطور نکرد. "

"امیدوارم افراد بیشتری بتوانند به آن دسترسی داشته باشند، زیرا زندگی من را تغییر داده است. "

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام بنده از ۱۳روزگی این بیماری را حمل کرده ام والان ۳۸سالمه که هموفیلی نوع شدید یعنی کمتر از یک درصد میباشم ومتاهل ودارای فرزند چهارماهه میباشم زندگی خیلی خیلی خیلی برام دشوار است مثلا کار درآمد و... مشکلاتام خیلی خاد است دوست دارم همه رو بگم اما چون طولانی میشه بزارم اگه اهمیت دادین و زنگم زدین خدمتتون عرض کنم. کجا وچگونه تا سنم بالاتر نرفته میتونم درمان کنم وبه آرزوهام برسم شما رابه خدا قسم منو تو اولویت قرار بدید بفرمایید ازکجاشروع کنم حتی اگه فقط تو انگلیس درمان میشم خبرم بدید تشکر
نظر شما
آخرین اخبار
یازدهمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران با محوریت فناوری‌های پاک
بورس کالا میزبان عرضه ۶۹۵ هزار تن انواع محصول
افزایش بهره وری در بخش کشاورزی اندیمشک با جذب دومین کمباین
افزایش تبادلات برقی ایران و ترکمنستان
برگزاری مراسم سالگرد آیت‌الله موسوی همدانی
تعویض ۴۸۰ شاخه ریل برای ارتقاء ایمنی و حذف تقلیل سرعت‌ها در راه‌آهن شرق
تصویب پیوست آموزشی نقشه راه دولت هوشمند
کتاب «ائمه (ع) و علم اصول» به چاپ چهارم رسید
بازگشایی محور جم به فیروزآباد شب گذشته
امید در مرکز کودک و نوجوان سیما
اعزام ۲۰۰ دانش‌آموز دختر در کنگاور به مناطق عملیاتی جنوب
کتاب «و اینگونه است زینب (س)»به چاپ چهارم رسید
اختتامیه بخش بانوان سی و یکمین دوره مسابقات کشوری «رفاقت مهر»
هشدار معاونت غذا و داروی اهواز درخصوص فعالیت مشکوک عطاری‌های غیرمجاز
صهیونیست‌ها ممکن است توافقات قبلی را زیر پا بگذارند
بیست و نهمین کنفرانس بین المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق آغاز شد
مستند «رقص خون» در خبرهای رسانه
کوچک شدن مغز مردان
آذرماه امسال؛ اعزام ۶۰ دانش آموز خوزستانی به سرزمین وحی
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
ترکیه ۴۴ فروند جنگنده یوروفایتر تحویل می‌گیرد
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)