• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۰۹۶۹۵
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ایران جزو ۶ کشور برتر دنیا در سلامتی گوش است

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این‌که ایران جزو ۶ کشور برتر دنیا در برنامه‌های سلامتی گوش است، اعلام کرد: ۶۰ درصد موارد ناشنوایی و کم شنوایی کودکان قابل پیشگیری است.

ایران جزو ۶ کشور برتر دنیا در سلامتی گوش استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر سعید محمودیان با بیان این مطلب در "کارگاه آموزش تبیین استانداردها، فرآیندها و ثبت خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان در سطوح مختلف نظام ارجاع" گفت: سالی ۳ تا ۵ هزار نوزاد ناشنوا یا دارای اختلالات شنوایی در کشور به دنیا می‌آیند، بنابراین پوشش برنامه غربالگری ناشنوایی و کم شنوایی در کشور باید به ۱۰۰ درصد برسد تا عوارض آن برای فرد و جامعه به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به این‌که در بزرگسالان نیز ۵۰ درصد موارد کم شنوایی قابل پیشگیری است، افزود: ارتقای سطح سواد سلامت شنوایی مردم و مشارکت آنها در اثربخشی و اجرای برنامه‌ها بسیار مهم است.

وی بیان کرد: تاکنون ۶ برنامه پیمایشی در زمینه ناشنوایی و کم شنوایی در کشور انجام شده و برای ۴ سال آینده نیز بر اساس اسناد بالادستی چهار برنامه در چهار حوزه از جمله ظرفیت سازی و گسترش مراکز غربالگری و پیاده سازی شیوه نامه ادغام در هر سه سطح خدمات خواهیم داشت. همچنین فرآیندها همه باید در سامانه سیب وارد شده و سطوح خدمت پیوستگی پیدا کنند.

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت و مدیر مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت گفت: ایران جزو ۶ کشور برتر دنیا در سلامتی گوش است و به عنوان فوکال پوینت (نقطه کانونی) ۲۲ کشور منطقه امرو از سوی سازمان بهداشت جهانی مطرح است.

دکتر محمودیان افزود: در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی (امرو) تا سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۷۸ میلیون نفر اختلال شنوایی داشتند که این رقم امروز به ۱۹۴ میلیون نفر رسیده است.‌ به طور متوسط ۳.۱ درصد جمعیت کشورهای این منطقه با این بیماری درگیر هستند.

وی هدف اصلی اجرای برنامه غربالگری شنوایی را کاهش بار بیماری‌ در کشور اعلام کرد و گفت: در جهان ۴۷۰ میلیون نفر درگیر اختلالات شنوایی و در ایران ۳ تا ۵ درصد جمعیت درگیر این اختلال هستند که ۶.۸ درصد بار بیماری‌ در ایران را به خود اختصاص داده است.

وی یادآور شد: سال ۲۰۱۵ میلادی ناشنوایی و کم شنوایی رتبه دهم و سال ۲۰۲۲ رتبه سوم بار بیماری‌ها در جهان شده است. در حالی که این بیماری ۵۰ تا ۶۰ درصد قابل پیشگیری است.

محمودیان ادامه داد: اگر تا قبل از ۶ ماهگی غربالگری نوزاد انجام شود این فرد از ناشنوایی و کم شنوایی نجات می یابد. خوشبختانه پوشش برنامه غربالگری از ۷۲ درصد در سال ۹۹ به ۸۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده ولی باید تا پایان سال ۱۴۰۱ به پوشش ۹۰ درصدی و در نهایت به پوشش ۱۰۰ درصدی برسیم.

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی با بیان این که بسته خدمتی سالمندان نیز به زودی وارد برنامه‌ها خواهد شد، خاطرنشان کرد: درصد اختلالات شنوایی بین افراد ۶۰ تا ۷۰ ساله ۴۲ درصد ولی در افراد بالای ۷۰ سال جامعه بیش از ۷۰ درصد است که این معضل ضرورت برنامه ریزی برای سلامت شنوایی سالمندان را نشان می دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)