• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۱۰۸۵۵
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۹
علمی و فرهنگی » آموزش و پرورش

ارتقاء نظام تعلیم و تربیت با اجرای فرامین رهبری

وزیر آموزش و پرورش روز جمعه در برنامه دست خط شبکه پنج، موضوعات مهمی همچون پیگیری دقیق بیانات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، ضرورت آموزش حضوری، توجه به دغدغه‌های والدین درباره فضای مجازی و نیز مسائل مربوط به کنکور سراسری را تشریح کرد. ب

ارتقاء نظام تعلیم و تربیت با اجرای فرامین رهبریبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به بازگشایی مدارس و آموزش حضوری از سال تحصیلی جدید گفت: مسائل دانش‌آموزان در دوران شیوع کرونا برای ما بسیار مهم بود؛ ما مطالعه‌ای انجام دادیم و متوجه شدیم مدارس در کشورهای دنیا تعطیل نیستند.
نوری تاکید کرد: هرچند در کشور ما برای راه‌اندازی شبکه شاد بسیار تلاش شد اما هیچ آموزشی مثل آموزش حضوری اثر ندارد و به همین خاطر در همه کشورها مدارس خیلی زود به حالت حضوری بازگشتند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مهمترین چالش ما متقاعد ساختن خانواده‌ها برای بازگشایی مدارس و حضور بچه‌ها در کلاس‌های درس بود، گفت: بازگشایی مدارس خیلی سخت صورت گرفت؛ خیلی از رسانه‌های داخلی و خارجی از ما انتقاد کردند. بر همین اساس، برنامه‌های مختلفی اجرا کردیم تا نشان دهیم آموزش در کشورهای دیگر تعطیل نشده است و کلاس‌های حضوری ضرورت دارد؛ خوشبختانه جامعه ما ظرفیت و استعداد پذیرش این موضوع را داشت و از سوی دیگر، با خودکفایی در تولید واکسن و انجام واکسیناسیون سراسری این امکان فراهم شد تا مدارس به صورت حضوری فعالیت خود را ادامه دهند.
نوری با بیان اینکه همه اعضای هیئت دولت در موضوع بازگشایی مدارس دغدغه داشتند و نگران سلامتی دانش‌آموزان و فرهنگیان بودند؛ افزود: دانش‌آموزان به خاطر شرایط کرونایی، ورود ناخواسته و کنترل‌نشده به فضای مجازی داشتند. از سوی دیگر، دانش‌آموزان آهنگ زیستی فضای مجازی را نهادینه کرده بودند. بنابراین برگشت آنها به فضای عادی سخت می‌شد.
وی در ادامه گفت: ما توانستیم از طریق مدرسه تلویزیونی، سواد رسانه‌ای دانش‌آموزان را در دوران کرونا ارتقا دهیم. این کار خیلی خوبی بود. همچنین با این کار، به عدالت آموزشی نزدیک شدیم.
نوری در بخش دیگری از سخنان خود درباره تدوین سازوکاری برای مدیریت حضور دانش آموزان در فضای مجازی کفت: ما پیش از این در شبکه شاد علاوه بر امکان ارسال پیام، جستجوی اینترنتی شادبین را هم داشتیم که شبکه سالمی برای دانش‌‌آموزان است و در تلاش هستیم تا سال آینده این فضا و امکان را توسعه و گسترش دهیم. یعنی ما الان هم موتور جستجوی اختصاصی داریم و هم پیام‌رسان اختصاصی.
وزیر آموزش و پرورش درباره دیدار فرهنگیان با مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و تاکید ایشان بر حذف آموزش‌ها و کتب زائد، گفت: قطعا مقام معظم رهبری نگاه دقیق و کارشناسی به موضوعات آموزش و پرورش دارند و اگر ما همین‌ دغدغه‌ها و بیانات ایشان را پیگیری کنیم حتما نظام تعلیم و تربیت ما به نتایج خوبی خواهد رسید.
نوری افزود: ما بلافاصله بعد از فرامین حضرت آقا در دیدار 21 اردیبهشت امسال، جلسه‌ای گذاشتیم و برای بخش‌های مختلف تعیین تکلیف کردیم. آنچه که در منویات مقام معظم رهبری برای حذف متون اضافی و جایگزینی متون مناسب (برای حضور ما در تمدن نوین اسلامی) اشاره شده، درحال حاضر در دست پیگیری است و ما گزارش اولیه این موضوع را حداکثر تا 10 روز دیگر اعلام می‌کنیم؛ یعنی درباره مواردی که حضرت آقا اشاره فرمودند و اقداماتی که انجام شده است، در این مدت گزارش می‌دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات کتب درسی به سال تحصیلی جدید خواهد رسید، گفت: خیر؛ کتاب‌های سال تحصیلی آینده زمانی که ما به آموزش و پرورش آمدیم زیر چاپ بود و به همین دلیل تغییرات مدنظر ما در کتب آموزشی به سال تحصیلی سال جاری نخواهد رسید.
نوری در ادامه گفت: معدود کشورهایی هستند که کنکور دارند. اما الان کنکور به گونه‌ای شده است که دانش‌آموز ما از اول ابتدایی باید به فکر کنکور باشد! این یک عامل مخل برای نظام تعلیم و تربیت عمومی است. لازم است ما دانش‌آموزان را آموزش بدهیم و بعد دانشگاه‌ها این کار را انجام دهند. این درحالی است که ما از اول به بچه‌ها استرس وارد می‌کنیم؛ چون نظام آموزش و نظام پذیرش کاملا جدای از یکدیگر هستند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره تغییرات کنکور در سال‌های آینده گفت: تأثیر سوابق تحصیلی تا سه سال آینده به ۶۰ درصد خواهد رسید؛ متأسفانه در کنکور فعلی اقدامات سودجویانه دیده می‌شود که باید با آنها برخورد شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارتقای کیفیت آموزشی مدارس غیردولتی با نظارت مؤثر
تکمیل رینگ شمالی مهمترین تصمیم جلسه بررسی وضعیت تنش آبی شهر اراک
کشف انبار احتکار شکر در کنگاور
تشییع مادر شهید در روستای آبگل فیروزآباد
روایت کارگاه و فروشگاهی در تهران که همه کارکنان آن توان‌یاب هستند
ضرورت تشکیل مجمع مشورتی توسعه شهرستان‌ها درآذربایجان‌غربی
دلار توافقی به ۷۴ هزار و ۲۹۳ تومان رسید
پیش‌بینی ثبت حدنصاب جدید تولید نفت خام چین در سال جاری میلادی
مردمی‌سازی حاکمیت راه‌حل عبور از مشکلات کشور
گاز ۱۶ مشترک اداری و عمومی پرمصرف اردبیل قطع شد
دیجیتال‌سازی هوشمند رادیوگرافی صنعتی با شرکت‌های دانش بنیان
تجلیل از دانش‌آموزان پژوهشگر برتر کهگیلویه و بویراحمدی با حضور وزیر
فساد با زندانی کردن مفسد ریشه‌کن نمی‌شود
پژوهش چشم انداز آینده روشن
واژگونی خودرو در آزادراه قزوین - رشت
کتابت حکمت‌های نهج البلاغه در شهرضا
بیست و ششمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار
ارزیابی دلیل مرگ آبزیان در یکی از زهکش‌های اندیمشک
مراسم افتتاح ۷ مدرسه با حضور وزیر کشور در گلستان
 احتمال بارش در روز سه شنبه،چهارشنبه و پنجشنبه دربرخی مناطق استان کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)