پخش زنده
امروز: -
آنغوزه گیاهی ارزشمند که سالهاست قربانیِ خام فروشی است، درحالی که فرآوری آن ۵۰ برابر معادل ۷۰ هزار بشکه نفت ارزآوری دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ آنغوزه، گنجی ناشناخته در دل طبیعت که رنج و زحمت کویرنشینان نادیده گرفته شده و ارزان به آن سوی مرزها تاراج بُرده میشود.
رئیس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی استان با بیان اینکه کیفیت آنغوره ایران در جهان بینظیر است گفت: ایران در تولید صمغ آنغوزه شیرین رتبه نخست دنیا را به میزان سالانه حدود ۲۰۰ تن شیره به همراه کشتههای آن (برشهای ریشه) دارد که بیشتر در استانهای خراسان جنوبی و رضوی، اصفهان و یزد برداشت میشود.
آبتین میرطالبی گفت: اصفهان با ۱۲۸ هزار هکتار، رتبه سومِ آنغوزه شیرین در کشور را با حدود سالانه ۵ تا ۱۰ تن شیره دارد و خور و بیابانک قطب برداشت آنغوزه در این استان است.
وی افزود: آنغوزه، گنجی ناشناخته از دل طبیعت است که کاوش و یافتنش با رنج و زحمت کویرنشینان عجین شده، مردانی که رنج میبرند، اما گنجِ با ارزش شان، ارزان به آن سوی مرزها تاراج بُرده میشود.
میرطالبی با تاکید بر اینکه آنغوزه گنجینهای گیاهی با ارزش با بیش از ۶۰۰ خاصیت دارویی و درمانی است گفت: این گیاه هزاران سال است خودرو در چرخه حیات میروید؛ گیاهی با ریشهای ضخیم و گوشتی و برگهای سبز تیره که در پنج سال اول روی زمین پهن میشود با ساقه تو خالیِ۲ تا ۳ متری و گلهایی زرد رنگ که چتر مانند در انتهای ساقه رشد میکند.
وی گفت: رویشگاههای ایران بهترین شرایط اقلیمی را برای رشد آنغوزه دارد. این گیاه در حدود یک میلیون هکتار از مراتع طبیعی کشور رشد میکند.
حسین حسینی پژوهشگر گیاهان دارویی و معطر هم گفت: آنغوزه گیاهی حدود ده ساله، از تیره چتریان که از سال سوم و چهارم حدود ۵۰ گرم شیره و صمغ از ریشه غدهای آن برداشت میشود.
وی با بیان اینکه زمان رویش این گیاه اواخر زمستان تا اواسط بهار است و در سال آخر گل و بذر میدهد گفت: از تیغ زدن ریشه آنغوزه شیرابهای شیری رنگ بدست میآید که به صورت تودهای با بویی شبیه گوگرد و دارای مزهای تلخ است.