• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۱۴۱۶۰
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

چند قدم تا تولید انبوه محیط شستشوی گامت و کیت‌های انجماد -ذوب تخمک و جنین

پژوهشگر پژوهشگاه رویان گفت: این پروژه با ضرورت خودکفایی در زمینه تولید محیط‌های کشت و تأمین با کیفیت مواد مورد نیاز در این بخش از حوزه پزشکی آغاز شده است.

چند قدم تا تولید انبوه محیط شستشوی گامت و کیت‌های انجماد -ذوب تخمک و جنینبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر پوپک افتخاری یزدی دانش‌آموخته رشته علوم تشریحی از دانشگاه تربیت مدرس و از پژوهشگران پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی است که از پروژه‌های فناورانه در دست اجرای وی می‌توان به تولید محیط شستشوی گامت و کیت‌های انجماد-ذوب تخمک و جنین برای مراکز درمان ناباروری و مراکز دانشگاهی-تحقیقاتی اشاره کرد.
این پژوهشگر با اشاره به این‌که این پروژه با ضرورت خودکفایی در زمینه تولید محیط‌های کشت مورد نیاز در کشور و تأمین با کیفیت مواد مورد نیاز در این بخش از حوزه پزشکی آغاز شد، گفت: در اصل با توجه به تجربه ۳۰ ساله پژوهشگاه رویان در امر درمان ناباروری و تأمین برخی مایحتاج خود بدون خرید از شرکت‌های معتبر خارجی، قصد بر این بود که این تجربه ارزشمند در اختیار سایر مراکز قرار گیرد.
دکتر افتخاری ادامه داد: در حال حاضر این پروژه به قدم‌های آخر نزدیک شده و تا چندی دیگر مجوز تولید محصولات توسط اداره تجهیزات در اختیار شرکت خریدار دانش فنی (شرکت سل تک فارمد) قرار خواهد گرفت و تولید انبوه شروع خواهد شد. هم اکنون از تولیدات مرحله scale up در پژوهشگاه رویان و چند مرکز مورد اعتماد استفاده شده و رضایت خاطر کامل استفاده‌کنندگان جلب شده است.
این پژوهشگر با اشاره به همکاری خود در بخش کارفرمایی تولید کاتتر انتقال جنین رادا (RADA) به کارفرمایی شرکت بهراد رویش رویان گفت: این پروژه به‌منظور تولید داخلی کاتتر انتقال جنین (بدون رقیب داخلی تاکنون) در سال ۱۳۸۸ کلید خورد. تمام مشاوره‌های لازم برای طراحی و تولید این محصول به شرکت داده شد. سپس کلیه آزمون‌های لازم برای بررسی صحت ساخت، استریل و غیر سمی بودن برای جنین موش و اسپرم انسان انجام شد.
وی تصریح کرد: به استناد این آزمون‌ها شرکت بهراد توانست در اسفندماه سال ۱۳۹۹ مجوز تولید را از اداره تجهیزات کسب کند. پس از آن طی یک پروپوزال کاملاً علمی و با یک قرارداد همکاری، پژوهشگاه رویان زمینه بررسی کار آزمایی بالینی با مسئولیت بنده را بر روی این محصول فراهم کرد که هم اکنون در حال اجراست و این کاتتر در حال حاضر در بازار ایران به فروش می‌رسد.
دکتر افتخاری در ادامه گفت که بررسی و زمینه دست‌یابی به تولید انبوه سایر محصولاتی که در آزمایشگاه جنین‌شناسی پژوهشگاه رویان استفاده می‌شود و تولید آزمایشگاه است در حال انجام است که این محصولات شامل چند محیط کشت خاص، میکروپیپت‌های لازم برای لقاح آزمایشگاهی، ابزار گرم نگهدارنده لوله‌ها و پتری دیش‌های آزمایشگاهی و همکاری در تولید کاتتر IUI است.
پژوهشگر پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی مهم‌ترین مشکل بر سر راه یک ایده تا اجرا را نبودن آموزش صحیح یا مفقود بودن حلقه اتصال علم به صنعت دانست و افزود: هنگامی‌که در نقش مشاور برای یک شرکت کارفرمایی فعالیت می‌کنم ایده بسیار سریع شکل‌گرفته و به محصول می‌رسد، اما زمانی که ایده خودم را می‌خواهم به سرانجام برسانم با وجود یک SF قوی، جریان امور بسیار کند است.
وی ادامه داد: مشخص نبودن موقعیت مالکیت فکری در پژوهشگاه بسیار سردرگم کننده و مأیوس کننده است. عدم تخصیص گرنت‌ها و هزینه‌ها به مسئول طرح و به گردش در آمدن اعتبار در دهلیز‌های بسیار طولانی اتوماسیون‌ها صرفاً باعث هدر رفت وقت، انرژی و انگیزه است.
دکتر افتخاری افزود: برخی قوانین دست و پا گیر مانند سخت پرداخت کردن حق‌الزحمه به همکاران طرح‌ها فقط به دلیل این‌که آن‌ها کارمند سازمان هستند و برای ساعات حضور حقوق می‌گیرند، باعث می‌شود مسئولان طرح‌ها بهره‌وری افراد را در نظر نگیرند و ترجیح به جذب نیروی جدید داشته باشند. در همین راستا قانون تمام‌وقت نکردن پرسنل از سوی جهاددانشگاهی هم مزید بر علت شده و انگیزه را بین کارکنان به حداقل می‌رساند. روشن نبودن نقش جهاددانشگاهی در عرصه فناوری کشور و ناشناس بودن علی‌رغم قدم‌های بزرگی که برداشته، باعث می‌شود صاحبان ایده ظرفیت کامل خود را در راه تحقق آن‌ها به کار نبرند و برخی در نیمه راه منصرف شوند.
وی با تاکید بر این‌که جهاددانشگاهی با ظرفیت بی‌نظیر خود ابتدا باید هویت خود را در کشور بشناساند، گفت: این امر از طریق حضور پر رنگ در صنعت و بازنگری خط مشی سازمانی قابل انجام است. اگر قرار است جهاددانشگاهی در راستای تولید قدم بردارد پس مراکز و سازمان‌هایی که در داخل این نهاد موازی قدم بر می‌دارند باید اصلاح شود.
دکتر افتخاری با بیان اینکه شاید بتوان از ظرفیت دانشگاهی جهاددانشگاهی برای ایجاد و تدریس شاخه‌هایی از علم که حلقه اتصال دانشگاه و صنعت باشد، استفاده کرد، ادامه داد: تشکیل اتاق فکر از اعضایی که فارغ از خط فکری، اما وطن دوست، صاحب اندیشه‌های نو، افق دید گسترده و باز، قابلیت شناسایی نیاز‌های کشور در طولانی مدت، قابلیت مانور فکری برای نیاز‌های فوری و هدایت صحیح این نهاد ضروری برای ایران عزیز باشند، به رفع مشکلات کمک می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)