• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۱۴۱۷۸
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

استفاده از توان شرکت های دانش بنیان در احیای منابع غیرفعال و کم بازده نفت

مطابق مصوبه شورای اقتصاد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری که بتوانند با استفاده از فناوری‌های نوین در ازدیاد برداشت از منابع غیرفعال و کم بازده نفت نقش آفرینی کنند، بخشی از درآمد حاصله به آن‌ها تعلق خواهد گرفت .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی از اختصاص بخشی از درآمد حاصل از احیای چاه‌های کم‌بازده و غیرفعال نفتی به این صندوق در صورت تامین مالی طرح توسط صندوق نوآوری مطابق با مصوبه شورای اقتصاد و در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در حوزه نفت خبر داد.
شورای اقتصاد در جلسه مورخ هشتم تیر ماه سال ۱۴۰۱ با استناد به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین ماده ۴۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، برنامه جامعی را در خصوص صیانت و ازدیاد برداشت مخازن نفت تصویب کرد . 

علی ناظمی افزود : بر اساس مصوبه شورای اقتصاد و به منظور ارتقای احیای چاه‌های کم بازده و غیرفعال و افزایش ضریب بازیافت مخازن کشور با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان و فناور در بخش بالادستی نفت، شرکت ملی نفت ایران پروژه احیای چاه‌های کم بازده و غیر فعال نفتی را مطرح کرده است.
وی با اشاره به مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در پروژه احیای چاه‌های کم بازده و غیر فعال نفتی افزود :  صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان نهاد متولی تأمین مالی شرکت‌های دانش بنیان کشور، علاوه بر نقش هماهنگ‌کننده نظام تامین مالی این طرح، در طرح ها نیز مستقیما مشارکت خواهد کرد.
معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی گفت : مطابق مصوبه شورای اقتصاد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری که بتوانند با استفاده از فناوری‌های نوین در ازدیاد برداشت از منابع غیرفعال و کم بازده نفت نقش آفرینی کنند، بخشی از درآمد حاصله به آن‌ها تعلق خواهد گرفت که میزان این درآمد به نحوی پیش بینی شده است  که جذابیت زیادی برای این شرکت‌ها در پی داشته باشد.

صندوق نوآوری و شکوفایی نیز هم به عنوان سرمایه‌گذار و هم حامی شرکت‌های دانش‌بنیان آمادگی تأمین مالی آن‌ها را دارد. مطابق با مصوبه یاد شده در صورت مشارکت صندوق نوآوری در این پروژه‌ها، علاوه بر سهم مشارکت، یک دلار مازاد نیز به ازای هر بشکه نفت تولیدی به صندوق نوآوری تخصیص خواهد یافت.
علی ناظمی افزود : این صندوق نیز متعهد است که در طول دوره طرح، منابع درآمدی حاصل از این پروژه‌ها را مجددا به سرمایه‌گذاری در توسعه فناوری احیای چاه‌های نفتی کم‌بازده اختصاص دهد و پس از اتمام طرح نیز ۵۰ درصد این منابع مازاد، صرف حمایت از شرکت‌های معرفی‌شده از سوی پارک علم و فناوری صنعت نفت شود که این امر متضمن تشکیل چرخه حمایتی دائم از شرکت‌های فعال در این حوزه خواهد شد.

وی همچنین گفت :  این مصوبه تحول قابل توجهی در اجرای مدل بهره مندی از تأمین مالی پروژه‌های صنعت نفت در اکوسیستم فناوری کشور ایجاد خواهد کرد که می‌تواند منافع طرفین را به نحو منصفانه‌ای برآورده کند و الگوی تأمین مالی مناسبی برای همکاری بخش خصوصی و عمومی قرار گیرد. بدیهی است می‌توان از همین الگو برای سایر پروژه‌های بهینه‌سازی کلان کشور نظیر سایر بخش‌های انرژی بهره برد و منافع همزمان همه ذینفعان را مدنظر قرار داد.
گفتنی است در تیر ماه سال جاری صندوق نوآوری و شکوفایی به‌منظور هم رسانی شرکت‌های دانش بنیان و فناور با شرکت ملی نفت ایران، نشستی را با حضور مدیران شرکت ملی نفت، نهاد‌های مالی، فعالان بازار پول و سرمایه و سایر تأمین‌کنندگان مالی برگزار کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طلای سرخ در خدابنده
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)