• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۰۹۸۶
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۷
مازندران » اقتصادی

برداشت برنج رنگی در شالیزار‌های بابل

برداشت برنج رنگی قرمز و سیاه در شالیزار‌های روستای آقا ملک بابل آغاز شد.

برداشت برنج رنگی در شالیزار‌های بابلبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، یک محقق کشاورزی از ایستگاه تحقیقات گلدشت بابل زیر نظر موسسه تحقیقات برنج کشور برنج رنگی کشت کرد.

برنج‌های رنگی در رنگ‌های قرمز و سیاه برای پنجمین سال متوالی در یک هکتار از شالیزار‌های روستای آقا ملک بخش لاله آباد بابل کشت شد تا علاوه بر خواص فراوان، جلوه زیبایی به شالیزار‌های شمال ببخشد.


عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج گفت: در برخی از کشور‌ها برنج‌های رنگی به عنوان دارو مورد استفاده قرار می‌گیرند و در مطالعات انجام شده بر روی افرادی که در بلند مدت از این نوع برنج استفاده کردند، بیماری‌های گوارشی پایین بود و سطح سلامت جامعه افزایش یافته بود.


دکتر محمد تقی کربلایی آقا ملکی افزود: در قدیم در کشور چین برنج ها‌ی سیاه مورد استفاده امپراتوری و درباریان قرار می‌گرفت واز این رو به برنج ممنوعه شناخته می‌شد.


او استفاده نکردن از این برنج‌ها را در کشور به علت ظاهر آن دانست و گفت: برنج‌ها عموماً سیاه و قرمز قرمز رنگ هستند و به صورت گرد و کمی سفت‌تر از برنج‌های سفید هستند بنابراین با توجه به ذائقه ایرانی‌ها که عموماً برنج سفید دانه بلند با عطر و طعم خوب را می‌پسندند، این برنج‌ها کمتر در سبد غذایی آن‌ها قرار می‌گیرد.

دکتر آقا ملکی با اشاره به تاریخچه برنج‌های رنگی در ایران گفت: در گذشته برنج‌ها دارای ظاهری گرد بودند که پوسته نرم آن‌ها قهو‌های و بدون پولیش پوسته و با حفظ خاصیت در اختیار مردم قرار میگرفت.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج افزود: به مرور زمان این برنج‌ها تغییر شکل یافته و به صورت دانه بلند در آمده و با پولیش به صورت سفید که سرشار از نشاسته هستند و ارزش غذایی پایین دارند در اختیار مصرف کننده قرار گرفته است.

او در خصوص راهکار حفظ ارزش غذایی و تامین ذائقه ایرانی‌ها در نوع برنج‌ها گفت: در برنامه ریزی‌ها و اقدامات انجام شده ما در حال اصلاح نباتی در این محصول هستیم و تا ۱۰ سال آینده با رگ گیری با نوع هاشمی و طارم قادرخواهیم بود برنجی با خاصیت رنگی و طعم و رنگ و ظاهری مورد پسند مردم ایران برداشت کنیم.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج افزود: از برنج‌های رنگی موجود در بازار میتوان در غذا‌هایی مانند آش و سوپ و غذا‌های ترکیبی استفاده کرد تا از خواص بالای این محصول بهره برد.

آقا ملکی با اشاره به اهمیت و جایگاه برنج در سبد غذایی مردم ایران گفت: با وجود دارا بودن ارزش غذایی بالا در سبوس، برنج به صورت سفید بدون سبوس مصرف میشود که فاقد ارزش غذایی لازم و ضروری بدن است.


این محقق مرکز تحقیقات برنج می‌گوید: برنج قهوه‌ای و سیاه علاوه بر دارا بودن پوسته سبوس که سرشار از فیبر، مواد مغذی و خاصیت دارویی است، خاصیت ضد التهابی نیزدارد و به عنوان گیاه دارویی برای مقاوم سازی بدن نسبت به عوامل بیماری زا نقش ایفا می‌کنند و کالری و قند کمتری هم نسبت به برنج سفید دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)